به گزارش خبرگزاری مهر، احمد هاشمیان درباره درباره مسائل پزشکی جام جهانی فوتبال، اظهار کرد: در ابتدا باید بگویم که با برگزاری بازی فینال و به پایان رسیدن جام جهانی یک خلا بزرگ در زندگی فوتبال به وجود آمده و باید 4 سال دیگر منتظر این رویداد بزرگ باشیم. بسیار خوشحالیم که تیم ملی کشورمان در این تورنمنت بزرگ حضور داشت و نمایش غرور آفرینی از خود به نمایش گذاشت.
وی افزود: البته در این حضور غرورآمیز عوامل زیادی دخیل بوده اند که از جمله آنها میتوان به همه همکارانی که در کمیتههای فدراسیون فوتبال فعالیت شبانه روزی داشتند اشاره کنم. کمتر کسی این زحمات را میبیند.
هاشمیان خاطرنشان کرد: تورنمنتی مثل جام جهانی تورنمنت بسیار مهمی از همه نظر و همینطور از نظر پزشکی است. به نظرم جام جهانی یک کلاس آموزشی برای پزشکی فوتبال است. ما هم از این مسابقات درسهای زیادی میگیریم و در کارگاههای آموزشی موارد مهم را انتقال میدهیم. فشاری که در این تورنمنتها به بازیکنان وارد می شود و همینطور شدت آسیب دیدگیها قابل توجه است.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال با بیان اینکه در جام جهانی برزیل مصدومیتها از قسمتهای تحتانی به بالا تنه و به خصوص سر بازیکنان نزدیک شده است، گفت: دلیل آن هم تغییر تکنیک و تاکتیک بازیکنان و تیمها در بازیها است. ضربههای سر و گردن و به عنوان مثال مصدومیت نیمار که از ناحیه کمر رخ داد باعث شد تا این بازیکن از حضور در بازیها محروم شود.
هاشمیان در ادامه یادآور شد: کمیته پزشکی فیفا، مرکز تحقیقات پزشکی فیفا و مطالعات حاصل از تجربیاتی که از برگزاری جامهای جهانی و سایر تورنمنتها وجود دارد باعث شد تا امروز به ابزار ارزشمندی مانند انجام معاینات پزشکی پیش از رقابت برسیم و الزام فیفا هم بر انجام این معاینات برای همه تیمها است. ما به عنوان کمیته پزشکی، هم در مرحله مقدماتی جام جهانی و هم پیش از اعزام بازیکنان به مسابقات جام جهانی معاینات را در چند مرحله انجام دادیم و نقاط ضعف بازیکنان شناسایی شد.
وی همچنین گفت: پس از آن با همکاری خود بازیکن، کادر فنی، کادر پزشکی تیم ملی و باشگاهها، بازیکنهای مورد نظر تحت مراقبتهای ویژه و درمان قرارار گرفتند که نتیجه آن حضور ملی پوشان در جام جهانی با سلامت کامل بود. به دلیل اینکه بازیکنان ما از نظر ظرفیت فیزیکی شرایط متفاوتتری نسبت به بازیکنان اروپایی داشتند و با تشخیص درست کی روش کار زیادی روی ظرفیت هوازی بازیکنان انجام شد که اتفاقا همین موضوع در کاهش ریسک آسیب دیدگی بازیکنان، تاثیر گذار و از نظر پزشکی ارزشمند است.
هاشمیان تصریح کرد: بنابراین تجربهای که میتوانیم از آن استفاده کنیم این است که بازیکنان ما باید در چارچوب اصول علمی بدنسازی قویتری داشته باشند و با آمادگی جسمانی در مسابقات شرکت کنند که قطعا باعث کاهش ریسک آسیب دیدگی های پزشکی میشود. ما هم باید با در اختیار داشتن کادر پزشکی مجهز به تکنولوژی و علم روز دنیا تجهیز باشیم تا بتوانیم از بروز مصدومیتها جلوگیری و یا نسبت به بهبود سریع آن اقدام کنیم.
وی افزود: البته خوشبختانه در جام جهانی هیچ مصدومیت جدی که باعث شود بازیکنان ما برای مدتی از فوتبال دور شوند به وجود نیامد، تعدادی از بازیکنان آسیب دیده هستند که در حال حاضر زیر نظر کادر پزشکی تیم ملی و کمیته پزشکی مصدومیت آنها رو به بهبود است و مراقبتهای ویژه ای از آنها خواهد شد و تا هر زمان که بازیکن و باشگاه مایل باشند، ما در مجموعه تخصصی و پیشرفته پزشکی آکادمی ملی فوتبال و با هزینه فدراسیون فوتبال آماده خدمت رسانی به اين عزیزان هستیم.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سئوال که "مهمترین نکته از نقطه نظر پزشکی در خلال برگزاری مسابقات جام جهانی چه بود"؟، به سایت فدراسیون فوتبال گفت: مهمترین مسئله استاندارهای فیفا بود که همگی به دقت انجام شد. شاهد این بودیم که تمام استانداردها شامل کیفهای پزشکی، دستگاههای شوک قلبی و حتی کلاسهای آموزشی که توسط فیفا پیش از شروع مسابقات برگزار شد و همکاران من هم در این کلاسها شرکت کردند، کامل به اجرا درآمد.
هاشمیان گفت: همچنین شیوه استاندارد کنترل دوپینگ مورد دیگری از استانداردهای فیفا بود که میتوانم با قاطعیت بیان کنم که این مسئله در فوتبال به طور ویژه تر و در بالاترین حد استاندارد نسبت به سایر رشتههای ورزشی پیگیری میشود.
رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در پایان تصریح کرد: لازم میدانم این نکته را به مردم عزیز بگویم که برخی بازیکنان تیم ملی کشورمان خصوصا در بازی مقابل بوسنی با درد مواجه بودند. البته آسیبها محدود بود ولی احساس درد وجود داشته که بدون ابراز آن به عنوان سربازان غیور کشور به زمین مسابقه رفتند که این مسئله جای ستایش دارد!