امیر دژاکام کارگردان تئاتر و بازیگر تلویزیون در گفتگو با خبرنگار مهر درباره همکاری خود با سریال «کیفر» توضیح داد: در این مجموعه نقش یک قاضی دادگستری را بازی میکنم که وجه قضاوت و قاضی بودن به زندگی شخصیاش ورود پیدا میکند و روابط دوستانش را تحت تاثیر قرار میدهد، همین مساله پیچیدگیهای خاصی را برای این شخصیت و دوستانش به وجود میآورد.
وی افزود: از دفتر حسین تبریزی لطف کردند برای ایفای این نقش با من تماس گرفتند، من هم فیلمنامه را خواندم و به دلایلی کار را پذیرفتم، میدانستم که کار فشرده خواهد بود و من هم دورانی را سپری میکردم که آمادگی جسمی برای روزی 18 ساعت کار را داشتم. تصویربرداری این سریال کاری سخت و فشرده بود و گاهی گروه تا 23 ساعت کار میکردند.
با واژه مناسبتی تفاهم ندارم
این بازیگر تلویزیون درباره حضور در سریالهای مناسبتی اظهار کرد: من اساسا با واژه مناسبتی تفاهم ندارم و اصولا با این وجه که فرمایشی میشود نمیتوانم همراهی داشته باشم. به اعتقاد من باید جوششی در هنرمند به وجود بیاید تا به کاری اقدام کند.
وی ادامه داد: عشق مورد احترام همه است و در جوامع مختلف از آن سخن گفتند اما همین مقوله وقتی وجه دستوری پیدا میکند از حیز انتفاع خارج میشود. انتخاب بازیگر هم همینطور است. اگر انتخابها آگاهانه و بر اساس علایق و دغدغه افراد نباشد، زیبا نخواهد بود.
دژاکام تصریح کرد: برای خود من چیزی که در این اثر وجود داشت موضوع قضاوت بود، اینکه قضاوت چیست؟ قاضی چه کسی است؟ عطا در بُعد مفهومی قضاوت حرکت میکند و خودش همواره این پرسش را دارد که چه باید بکند؟
آثار مناسبتی با روزگار هنرمند تناسب دارد
کارگردان نمایشهای «ساقی»، «یک دامان ماه و ستاره» یادآور شد: اما از سوی دیگر آثار مناسبتی از این بعد که با روزگار هنرمند تناسب دارند، قابل پذیرش است. هنرمند ایرانی از دیرباز در جشن، بازی شاد داشته و در ایام عزا، سوگواره و تعزیه اجرا کرده و در جایی دیگر به فراخور موقعیت نمایشهای رو حوضی. اصولا تناسب چیز بسیار خوبی است و همیشه هنرمند باید کارش تناسب داشته باشد.
بازیگر سریال «آوای باران» تأکید کرد: امروز روزگار اگر سریالی با واقعیتهای زندگی مردم مطابقت داشته باشد، ماندگار میشود از همین رو است که اثری در 200 قسمت ساخته میشود و ادامه هم پیدا میکند، در کشور خودمان هم تولید اولین سریال 100 قسمتی با نام «کیمیا» آغاز شده است.
درام در جای کاشتن دوربین خلاصه نمیشود!
دژاکام افزود: شناخت درام پیچیدگیهای خاص خود را دارد، فقط به این موضوع که دوربین کجا کاشته شود، خلاصه نمیشود؛ خیلی از کارگردانان ما درام را غمگنانه توصیف میکنند و ظرافتها و پیچیدگیهای آن را نمیشناسند بنابراین وقتی اثری درام نداشته باشد، مخاطب جذب نخواهد شد.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات در تولید آثار مناسبتی نقض قرض صورت گرفته به این معنی که کسی فرمایشی کرده و کاری با عجله پیگیری شده، بنابراین نتیجه خوب نبوده است. البته آثار مناسبتی خوبی هم در تلویزیون تولید شدهاند، با این حال به اعتقاد من بهترین کسانی که میتوانند در خصوص موفقیت و یا عدم موفقیت آثار مناسبتی پاسخگو باشند، مردم هستند.
فقط بازیهایی را میپذیرم که درام داشته باشد
این بازیگر درباره حضور در «کیفر» اظهار کرد: تا امروز در انتخابهایم اشتباه نکردهام، فقط بازیهایی را میپذیرم که در آن درام وجود داشته باشد، «کیفر» هم همینطور است، از ابتدا در هسته اصلی این اثر درام وجود داشت و بر همین اساس تصور میکنم به خوبی دیده شود.
وی در ادامه گفت: به اعتقاد من اگر کاری درام داشته باشد، بازی بازیگر، کارگردانی و همه عناصر کار به خوبی دیده میشوند، حتی نواقص کار هم از سوی مخاطب نادیده گرفته میشوند، چون مخاطب اصل اثر را پذیرفته و با آن ارتباط برقرار کرده است.
مخاطب با آثار دراماتیک همراه میشود
بازیگر نقش عطا در پایان اذعان کرد: به اعتقاد من این سریال، اثری دراماتیک است و میتواند مخاطب را با خود همراه کند. امیدوارم ما هم در بازیهایمان از پس آن خوب بر آمده باشیم.