توسعه مدارس شبانه روزی در مناطق روستایی و محروم،اعلام زمان آموزش معلمان پایه هشتم،توسعه هنرستان ها در جوار روستاها،اعلام هزینه های فوق برنامه مدارس شاهد،تدوین بسته اشتغال زنان،عدم اجرای کاهش ساعت کاری زنان، تعیین تکلیف مراکز مشاوره ازدواج، ثبت غیرقانونی ازدواج دختران زیر 15 سال، اخبار خوش پرداخت وام ازدواج و...، از مهمترین اخبار این هفته آموزش و پرورش، زنان و جوانان بود.

به گزارش خبرنگار مهر، بخشهای مختلف آموزش و پرورش در حال برنامه ریزی برای آغاز سال تحصیلی جدید است و هر کدام از معاونت ها مختلف خود را اعلام می کنند. در این هفته مدیرکل کار و دانش معاونت متوسطه آموزش و پرورش از توسعه هنرستانها در جوار روستاها و کارخانه ها خبر داده و گفته است: هدف ما از توسعه رشته های هنرستانی کاهش آمار بیکاری است و باید متناسب با نیاز بازار کار دانش آموز تربیت کرد. با توجه به آنکه در حال حاضر یکی از نیازهای کشور تربیت نیرو در موضوعات کشاورزی و صنعتی است ما درصدد توسعه هنرستان ها در کنار روستاها و کارخانه ها هستیم تا براحتی دانش آموزان نسبت به انتخاب رشته های مورد نظر اقدام کنند.

سید مصطفی آذرکیش توضیح داده است: در حال حاضر 80 هزار دانش آموز از تعداد کل دانش آموزان کار و دانش در بخشهای خارج از آموزش و پرورش مانند کارخانه ها و شهرک های صنعتی و اصناف مشغول به تحصیل هستند. اگر تسهیلات ارگان ها برای دانش آموزان بیشتر شود قطعاً تمایل بیشتری به انتخاب این رشته ها وجود خواهد داشت. در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی سه تسهیل برای دانش آموزانی که رشته کشاورزی را انتخاب کرده اند، در نظر گرفته است که از جمله آن می توان به تسهیلات بانکی و اعتباری با اولویت این دانش آموزان، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، جذب آنها در بازار کار و گذراندن خدمت سربازی در مراکز جهاد کشاورزی اشاره کرد.

آغاز آموزش معلمان پایه هشتم از شهریور

پایه هشتم برای سال تحصیلی جدید از پایه های جدید التاسیسی است که در نتیجه اجرای 6.33 ایجاد شده است و اکنون کتاب های این پایه تدوین شده و باید معلمان این پایه آموزش های تخصصی لازم را برای تدریس کتاب های جدید ببینند. قرار است آموزش معلمان ستادی از شهریور آغاز و سپس آنها به استان ها رفته و آموزش ها لازم را به تمام معلمان این پایه می دهند.

به گفته عظیم محبی مدیرکل آموزش متوسطه اول از ماه رمضان به صورت میانگین از هر استان 10 تا 15 معلم این پایه به تهران می آیند و آموزش های لازم را به شکل ستادی می بینند و در شهریور ماه آموزش همگانی به معلمان این پایه داده می شود.

او همچنین بازنگری در روش های تدریس برای کیفیت بخشی به آموزش ها را از دیگر برنامه های خود برای سال تحصیلی جدید اعلام کرده است.

کیفیت بخشی تدریس با توجه به اسناد تحولی و در قالب سه بسته آموزشی طراحی مبتنی بر تحول، بازنگری روشهای تدریس و نظارت بالینی توسط مدیر و گروه های آموزشی انجام می شود.

توسعه مدارس شبانه روزی در مناطق عشایری

یکی دیگر از مدیران آموزش و پرورش که این هفته برنامه های سال تحصیلی جدید خود را اعلا کرد، مدیرکل دفتر امور مناطق کمتر توسعه یافته و عشایر آموزش و پرورش بود. علی نقی یزدان پناه از ضرورت توسعه مدارس شبانه روزی در مناطق عشایری گفته و توضیح داد که به دلیل نبود وسیله نقلیه و صعب العبور بودن منطقه امکان ادامه تحصیل در مقطع متوسطه را ندارند و تنها راهکار جلوگیری از انسداد بی سوادی  توسعه و راه اندازی مدارس شبانه روزی با کمک خیرین است.

شناسایی مناطق کوچ رو، آموزش چند پایه ای دانش آموزان عشایر برای جلوگیری از بی سوادی، احیای ورزش های بومی و محلی از دیگر برنامه های این مدیر وزارتخانه در سال تحصیلی جدید است و باید دید همزمان با آغاز سال تحصیلی 94-93 تا چه اندازه این برنامه ها شکل اجرایی به خود می گیرند.

اعلام هزینه های فوق برنامه در مدارس شاهد

مدارس شاهد از  جمله مدارسی است که در گروه تنوع مدارس جای دارد که هر ساله به ازای برنامه های فوق برنامه والدین که عموماً خانواده های شهدا هستند، باید هزینه هایی را پرداخت کنند. البته شرایط ثبت نام در این مدارس نیز اندکی متفاوت بوده و هر دانش آموزی امکان راهیابی به این مدارس را ندارد.

به گفته محمد حسین کفراشی شهریه مدارس شاهد از 265 هزار تا 600 هزار تومان برای فوق برنامه تعریف شده است. همچنین فرزندان شهدا، جانبازان بالای 50 درصد و آزادگان در اولویت اول قرار دارند.تمامی فرزندان شهدا آزادگان و جانبازان به طور قطعی در مدارس شاهد ثبت نام می شوند.

او شرط ورود سایر دانش اموزان را خالی بودن ظرفیت این مدارس عنوان کرده و می گوید: اگر ظرفیت خالی اعلام شود براساس دستور العمل ما از سایر اولویت ها برای ثبت نام به دانش آموزان استفاده می کنیم که این اولویت ها شامل فرزندان فرهنگیان، رزمندگان، حافظان قرآن و افرادی که صاحب رتبه در مسابقات قرآنی شده اند است. سایر دانش آموزان نیز با در نظر گرفتن شرط علمی امکان ثبت نام دارند.

تدوین بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان تا پایان شهریور

آمار ارائه شده سازمان آمار و وضعیت بحرانی اشتغال زنان حالا مسئولان و فعالان حوزه زن را به فکر واداشته تا اقداماتی را برای خروج از این بحران انجام دهند، به ویژه آنکه یکی از شعارهای دولت یازدهم حل مشکلات اشتغال زنان بوده است. در همین راستا معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان را قرار است تدوین کند.

به گفته مولاوردی تدوین بسته اجرایی اشتغال پایدار زنان و توسعه مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار به منظور کاهش فقر در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.

در حقیقت شورای عالی اشتغال تدوین بسته سیاسی - اجرایی اشتغال پایدار زنان را به معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری واگذار کرده است.

معانت زنان ریاست جمهوری ،برای تدوین این سیاستها فرصت 6 ماهه ای دارد که تنها دو ماه از این فرصت باقی مانده و باید تا پایان شهریور این بسته تدوین و اجرا شود. به گفته مولاوردی: این مصوبه تاکیدی بر استخدام دولتی ندارد و سیاست ما بر آن است که به جای استخدام های دولتی موضوعات مشاغل خانگی و مشاغل خرد را مورد توجه قرار دهیم.

امکان اجرای طرح کاهش ساعت کاری زنان وجود ندارد

موضوع کاهش کاری زنان شاغل همچنان یکی از دغدغه های زنان شاغل پایتخت است. اما این هفته استاندار تهران آب پاکی را روی دست تمامی زنان شاغل تهران ریخت و گفت: استانداری تهران برنامه ای برای کاهش ساعت کاری زنان این استان ندارد و برای اجرای این طرح باید وزارت کشور تصمیم گیری نهایی را انجام دهد.

به گفته حسین هاشمی استانداری تهران جدای از سایر استان ها نیست و با توجه به اهمیت این موضوع در سراسر کشور، ما تابع نظر وزارت کشور هستیم و هر تصمیمی که این وزارتخانه برای اجرای این طرح بگیرد، ما نیز آن را اجرا می کنیم.

تعیین تکلیف نهایی مراکز مشاوره

یکی از مهمترین اخبار این هفته در موضوع جوانان، تعیین تکلیف مراکز مشاوره ازدواج بود و بالاخره پس از کش و قوس های چند ماهه این هفته تفاهم نامه وزارت جوانان با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره امضا شد. براساس این تفاهم نامه صلاحیت های عمومی متقاضیان دریافت مجوز راه اندازی این مراکز را سازمان نظام روانشناسی تایید می کند، اما شرط وزارتخانه تاهل افراد و اجرای بسته های آموزشی است که وزارتخانه به آنها می دهد.

قرار است 11 مرکز مشاوره در هفته ازدواج که در مهرماه است در تهران و سایر استان ها راه اندازی شود.

 همچنین محمود گلزاری از تدوین سند ملی مشاوره قبل از ازدواج هم خبر داد و گفت: این سند با توجه به صاحبنظران این حوزه و خبرگان علم روانشناسی تدوین می شود.

ثبت غیرقانونی 31 هزار ازدواج دختر زیر 15 سال

در آخرین روز این هفته معاون رئیس  جمهور در امور زنان و خانواده آماری عجیب و غریب از ازدواج دختران زیر 15 سال و ثبت این ازدواجها که اقدامی غیرقانونی است، داده و گفته است: در 9 ماهه سال 92، 31 هزار ازدواج دختر زیر 15 سال ثبت شده است. با توجه به غیرقانونی بودن این اقدام از وزیر دادگستری خواسته ایم تا نحوه ثبت این ازدواج را به ما گزارش دهد. مولاوردی همچنین گفته است: شورای اجتماعی دولت در صدد ارائه لایحه ای برای اجرای دائمی قانون مدیریت خدمات کشوری است که در راستای آن ما در تلاش هستیم پس از تصویب این لایحه مواردی در حوزه استخدامی زنان خود شاغل را در این قانون بگنجانیم.

خبرهای خوش  دولت برای پرداخت وام ازدواج

این هفته باز یک خبر خوش دیگر به غیر از راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج برای جوانان داریم و آن هم از سرگیری پرداخت وام ازدواج پس از تعطیلات عید فطر است.

این خبر را این هفته سخنگوی دولت پس از گذشت تقریبا یک سال از عدم پرداخت وام ازدواج، داده و گفته است: وام ازدواج پس از تعطیلات عید فطر به ثبت نام شدگان و متقاضیان پرداخت می شود.

پرداخت وام ازدواج از ماه های آخر دولت دهم متوقف شد و بانک ها نداشتن اعتبار لازم را علت عدم پرداخت وام ازدواج عنوان کرده بودندمحمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان نیز چندی پیش اعلام کرد که در حدود یک میلیون نفر از زوج های جوان ددر صف دریافت وام ازدواج هستند و برای پرداخت وام به آنها به اعتباری در حدود 4500 میلیارد تومان نیاز داریم.

به گفته نوبخت، حدود یک‌میلیون نفر از جوانان به دلیل مشکلات نظام بانکی در نوبت دریافت وام ازدواج بودند که با توجه به همکاری انجام شده قرار است بعد از تعطیلات عید بزرگ فطر پرداخت وامهای ازدواج صورت گیرد.