محسن سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با کمک جهاد کشاورزی استانهای آذربایجان شرقی و غربی کشاورزی پایدار در 41 سایت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه معرفی و استقرار می یابد.
به گفته وی، هدف از اجرای این طرح مساعدت جوامع محلی و کشاورزان در احیای دریاچه ارومیه است که با آموزش و ظرفیت سازی انجام می شود.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران اظهار داشت: افزایش راندمان آب در درون مزارع، استفاده از نهاده های شیمیایی کمتر و افزایش درآمد کشاورزان از بخش های عمده این طرح است به شرطی که آبی که صرفه جویی می شود برای احیای دریاچه ارومیه و نه افزایش زمینهای کشاورزی مصرف شود.
وی تصریح کرد: این طرح از اردیبهشت امسال در بخشهای آموزش و ظرفیت سازی کار خود را آغاز کرده و ظرف یک ماه آینده تکنیک های اصلاحی در مزارع اجرا می شود.
سلیمانی افزود: تکنیکهای اصلاحی شامل اصلاح روشهای آبیاری و خاک ورزی است که موجب بالا رفتن راندمان آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از راهکارهای 24 گانه کارگروه نجات دریاچه ارومیه است، یادآور شد: راهکارهای دیگری از جمله احیای اکولوژیک دریاچه به عهده سازمان محیط زیست است که بخش های دیگر سازمان این راهکارها را پیگیری می کنند.
سلیمانی مهمترین وجه این اقدام را مشارکت واقعی مردم در احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: این اقدام تنها یک تکه کوچک از پازل دریاچه ارومیه است که بایستی در کنار دیگر اقدامات به نتیجه برسد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران بر حمایت هر چه بیشتر از اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و گفت: مهمترین اقدامی که این ستاد در این مقطع باید انجام دهد مدیریت مصرف آب و نه تولید آب است که باید هر چه سریعتر عملیاتی شود.