به گزارش خبرنگار مهر، وجود صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در شمال و جنوب استان، کشاورزی و دامداری و شیلات، دریا و دریانوردی، بنادر و گمرکات، صنایع و معادن و . . . تنها بخشی از ظرفیتهای استان بوشهر است ولی هیچ یک از این ظرفیتها به اندازه خلیج فارس نمیتواند مسیر توسعه استان بوشهر را سرعت ببخشد.
استان بوشهر بیش از 700 کیلومتر مرز ابی با سواحل خلیج فارس دارد که از این نظر در سطح کشور بی نظیر است و لازم است که از این ظرفیتها به خوبی استفاده شود و مسیر توسعه استان بوشهر طی شود.
خلیج فارس میتواند در زمینه هایی همچون گردشگری دریایی، تجارت دریایی، ارتباط با کشورهای حاشیه خلیج فارس، دریا و دریانوردی، صید و صیادی، شیلات و آبزی پروری برای استان بوشهر و کل کشور ظرفیتی عظیم باشد که استفاده از بخشی این ظرفیت ها نیز برای توسعه استان کافی است.
استفاده مناسب از ظرفیتهای خلیج فارس باعث خواهد شد تا شاهد ایجاد اشتغال مناسب در استان، درامدزایی برای استان و کشور، رفع مشکلات بیکاری و . . . در استان باشیم.
شناسایی و استفاده مناسب از این ظرفیتها نیازمند انجام کار کارشناسی و تحقیق و پژوهش و همچنین ترسیم یک برنامه و سند چشم انداز است که این مهم از دست مردم استان خارج است و مسئولان استان باید در این زمینه پیشقدم شوند.
امروزه بسیاری از کشورها تلاش دارند تا به دریاهای آزاد راه یابند و بتوانند از ظرفیت های آن استفاده کنند و حتی در کشور هم استانهایی هستند که دست به هر کاری میزنند تا به دریا برسند و این موضوع بیانگر اهمیت و ارزش بسیار بالای آب های آزاد است که استان بوشهر باید با وجود داشتن بیشترین میزان هممرزی با خلیج فارس، استفاده بیشتری از آن ببرد.
لزوم شناسایی ظرفیتهای توسعه استان بوشهر بر اساس خلیج فارس
استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر به اهمیت و ارزش بسیار بالای خلیج فارس برای استان بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: تلاشهای بسیار زیادی برای استفاده مناسب از ظرفیتهای خلیج فارس در مسیر توسعه و پیشرفت استان بوشهر صورت گرفته است و تاکنون طرحهای متنوعی در این زمینه اجرا شده است.
مصطفی سالاری با بیان اینکه باید تلاش شود تا طرحهای کارشناسی و کاربردی در این زمینه استفاده شود، خاطرنشان ساخت: برنامههای بسیار خوبی در این زمینه داریم و تلاش می کنیم تا با برگزاری همایش ها و سمینارهای مختلف، راههای توسعه استان بوشهر بر مبنای خلیج فارس را به صورت علمی و کارشناسی بررسی کنیم.
وی داشتن بیشترین مرز با خلیج فارس را برای استان بوشهر یک فرصت استثایی توصیف کرد و بیان داشت: گردشگری یکی از ظرفیتهای مغفول مانده در استان بوشهر است که سواحل استان بوشهر میتواند این استان را به عنوان یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل کند و باید با تلاش و همراهی و هماهنگی همه دستگاهها، شاهد توسعه گردشگری دریایی در استان بوشهر باشیم.
استاندار بوشهر تصریح کرد: هر چند هم اکنون صید و صیادی در خلیج فارس به عنوان یکی از ظرفیتهای بسیار مهم مطرح است ولی تلاشهای بسیاری نیز برای توسعه آبزی پروری در اینجا صورت گرفته است و چند متقاضی برای سرمایهگذاری در بخش پرورش ماهی در قفس در خلیج فارس اعلام آمادگی کردهاند که استان حمایت لازم را از این طرحها خواهد داشت.
وی به برخی از ظرفیتهای اقتصادی، بین المللی و تجاری خلیج فارس اشاره کرد و ادامه داد: باید با استفاده از نیروهای متخصص، اندیشمند و توانمند از این قابلیتها و ظرفیتها استفاده کنیم و از ظرفیت خدادادی خلیج فارس استفاده موثرتری داشته باشیم.
سالاری تصریح کرد: اندیشمندان و نخبگان باید راهکارهای استفاده از ظرفیتهای خلیج فارس را در مسیر توسعه استان بوشهر شناسایی کنند و مسئولان نیز از این ظرفیتها استفاده کنند.
استان بوشهر دارای جغرافیای بینالمللی و فوقالعاده ویژه است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز به ظرفیتهای مختلف استان بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: بخشهای نفت، گاز، پتروشیمی، شیلات، تجارت، کشاورزی، صید و صیادی از قابلیتهای بینظیر استان بوشهر در کشور است که تاکنون به نحو مطلوب از این قابلیتها در راستای توسعه استان استفاده نشده است.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری با اشاره به ظرفیت بالای خلیج فارس برای استان، تاکید کرد: استان بوشهر دارای یک جغرافیای بینالمللی و فوقالعاده ویژه است و تمام صنایع استراتژیک و ژئواستراتژیک نیز در این استان مستقر است.
وی افزود: استان بوشهر با داشتن 937 کیلومتر مرز دریایی، همسایگی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، همجواری با چهار استان کشور، قدرت تأثیرگذاری بسیار بالا در اقتصاد، سیاست و فرهنگ بر محیط پیرامونی، قدرت بالای نظامی و دفاعی، توانایی و ظرفیتهای بالای سرزمینی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاه اتمی، دارای جغرافیای فوقالعاده ویژهای است.
امام جمعه بوشهر در ادامه خلیج فارس را فرصتی بسیار مناسب برای توسعه استان بوشهر دانست و گفت: باید بنادر استان بوشهر به خوبی توسعه یابد و استحصال جزیره نگین و عباسک برای توسعه بارانداز و پس کرانه گمرک بوشهر ضروری است.
سهم استفاده استان بوشهر از خلیج فارس کم است
وی با اشاره به اینکه سهم استفاده استان از شیلات و اقتصاد دریایی سهم قابل توجهی نیست، اظهار داشت: سهم استان بوشهر از دریا فقط صید و صیادی و خام فروشی نفت و گاز است و باید با طراحی اهداف توسعه در عرصه اقتصاد دریایی سهم استان از دریا بیشتر شود.
آیتالله صفایی بوشهری وجود آلایندههای دریایی را تهدید برای آبزیان دانست و اضافه کرد: وجود آلایندهای دریایی در آینده نه چندان دور شاهد از بین بردن آبزیان تغذیهای میشود و برطرف کردن این امر نیازمند مدیریت دریایی است.
امام جمعه بوشهر بر توجه به توسعه گیاهان شور پسند تاکید کرد و افزود: استان بوشهر با ظرفیتهای ویژهای که در تولید گیاهان شورپسند دارد میتوان با توسعه این گیاهان و ایجاد صنایع اقماری تحول مهمی در این بخش ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت دریایی یکی از مهمترین موقعیتهای اقتصادی است، بیان داشت: باید از همه ظرفیتهای فراهم شده برای توسعه استان استفاده کرد تا شاهد توسعه بیش از پیش استان بوشهر باشیم.
خلیج فارس برای استان بوشهر دریای فرصت است
مدیرکل پژوهش استانداری بوشهر هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گامهای بسیار مهمی به منظور شناسایی راهکارهای استفاده مناسب از ظرفیتهای خلیج فارس برای توسعه استان بوشهر صورت گرفته است و همایشهای متعددی نیز در این زمینه اجرا خواهد شد.
عبدالمجید مصلح با اشاره به برگزاری چهارمین همایش ملی توسعه دانایی محورخلیج فارس، اضافه کرد: این همایش به منظور شناسایی ظرفیتهای استان بوشهر برگزار میشود که این همایش با تمرکز بر ظرفیتهای دریایی استان بوشهر و به عنوان دریای فرصت برگزار خواهد شد.
وی افزود: صنایع دریایی و فراساحل، شیلات و صنایع دریایی غذایی، گردشگری ساحلی و دریایی، زیست فناوری دریایی، محیط زیست دریایی و انرژی تجدیدپذیر دریایی از مهمترین محورهای توسعه استان بوشهر بر اساس خلیج فارس است.
مدیرکل پژوهش استانداری بوشهر تصریح کرد: تدوین چشماندازها، سیاستها، راهبردها و برنامههای توسعهای باید در دستور کار قرار بگیرد تا شاهد توسعه بیش از پیش استان بوشهر باشیم.
خبرنگار: سعید رضایی