اکبر سوری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با توجه به پیشرفت های پزشکی و جلوگیری از مرگ های احتمالی بروز معلولیت در جامعه بیشتر می شود، اظهار داشت: رشد صنعتی، کارخانه جات با تولید مواد زائد، سرعت بخشی به وسایل حمل و نقل، ازدواج فامیلی و بارداری در سن بالا از عوامل بروز معلولیت در جامعه است.
وی با بیان اینکه خدماتی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی ارائه می شود با توجه به نوع معلولیت جسمی، ذهنی، روانی، سالمندان، اوتیسم و غیره متفاوت است، بیان کرد: خدمات مراقبتی، توانبخشی، درمانی و آموزشی در مراکز شبانه روزی بهزیستی انجام می شود.
رئیس سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در طرح مراقبت در منزل مراقبان آموزش دیده از معلول مراقبت می کنند و به خانواده معلول می آموزند که چگونه از معلول مراقبت کنند، عنوان کرد: نظارت در مراکز از سوی کارشناسان شهرستان، کارشناسان استان، دفتر عملکرد و رسیدگی به شکایات، بهزیستی کشور، خود مردم و مسئولانی که در مراکز وجود دارد انجام می شود ولی با توجه به سختی کار هر قدر نظارت شود باز هم کم است.
سوری با بیان اینکه توانمند سازی یعنی اینکه فردی که معلول است بتواند انتقاد و حق خود را مطالبه کند، ابراز داشت: استاندار همدان به صورت جدی برنامه مناسب سازی استان را پیگیری می کند.
وی با بیان اینکه از روند رو به رشد مناسب سازی رضایت داریم اما از این منظر که هنوز به جایگاه مناسبی نرسیده رضایت نداریم، اضافه کرد: سال گذشته 71 جلسه مناسب سازی در استان همدان برگزار شده و امسال با توجه به حساسیت ایجاد شده در یک ماه اخیر 10 جلسه برگزار شده و با توجه به تپوگرافی شهر و استان همدان باید از مانع های فیزیکی که در طراحی شهر جلوگیری شود.
رئیس سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه نمی توان پیش بینی کرد که تا آخر سال چه تعداد معلول به جامعه هدف اضافه می شود، بیان کرد: در خصوص پیشگیری از معلولیت تلاش می شود و با طرح های مختلفی از جمله طرح غربال شنوایی، طرح غربال بینایی، طرح غربال ذهنی، غربال اوتیسم در جامعه انجام میشود.
اکبر سوری با بیان اینکه اعتیاد از عوامل معلولیت زایی جامعه شده است، عنوان کرد: کشور مورد حمله استکبار جهانی است و هم اکنون بحث شیوع اعتیاد در جامعه بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از دو منبع دولتی و مشارکت های مردمی استفاده می کند، اظهار داشت: در جوامع مختلف رشد جمعیتی متفاوت است در نتیجه برنامه های پیشگیری از معلولیت متفاوت است و 80 درصد امکانات توانبخشی در کشور های توسعه یافته و 20 درصد در کشور های کمتر توسعه یافته و 20 درصد معلولان در کشورهای توسعه یافته و 80 درصد در کشورهای کمتر توسعه یافته است.
رئیس سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه برای هر معلول توابخشی باید پنج برابر معلولی که در بیمارستان است هزینه کرد، اظهار داشت: هزینه سازمان بهزیستی سر سام آور است.
سوری در ادامه با بیان اینکه پنج سال است به تعداد مستمری بگیران بهزیستی افزوده نشده است، عنوان کرد: تعداد مستمری بگیران استان همدان در بهزیستی 35 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه از تیر ماه امسال هیچ کس پشت نوبت مستمری بهزیستی نیست، بیان کرد: سازمان بهزیستی قصد ندارد به تعداد مستمری بگیران اضافه کند و دستورالعمل داریم که سالی 10 درصد توانمند سازی شده و از چرخه مستمری خارج شوند.
رئیس سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه هم اکنون ماهیانه 620 میلیون تومان صرف مستمری مددجویان سازمان بهزیستی استان همدان می شود، ادامه داد: 9 هزار نفر پشت نوبت برای دریافت مستمری بودند که از تیرماه مستمری خود را در یافت می کنند.