محمود شیخزینالدین در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف از این برنامه را اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: استراتژی معاونت علمی در حوزه علم و فناوری به جای تقویت حوزه عرضه، بر روی بازار تقاضا خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجهیزات ساخت داخل که حدود دو ماه گذشته برگزار شد، گفت: برای مثال نمایشگاه تجهیزات ساخت داخل، تحریک تقاضا بود؛ هم اکنون بزرگ ترین خلاءی که در حوزه علم و فناوری وجود دارد نبود بازار تقاضا است.
شیخزینالدین با تاکید براینکه در بخش عرضه محصولات دانش بنیان و فناورانه اقدامات خوبی طی 30 سال گذشته شکل گرفته است، افزود: اما در حوزه تقاضا و ایجاد بازار، هنوز مشکل داریم و براین اساس نقطه تمرکز معاونت علمی در ایجاد بازار است.
معاون تجاریسازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: با اجرای این برنامه محصول تولید می شود، تکنولوژی توسعه پیدا می کند و اشتغال به وجود می آید و از همه مهمتر اینکه شرکتهای متکی به دانش شکل می گیرند.
وی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان فراتر از توسعه علم و فناوری است، ادامه داد: توسعه علم و فناوری شرط لازم است اما کافی نیست؛ وقتی بحث اقتصاد مطرح می شود باید فارغ التحصیلان دانشگاهی که نهادهای اجتماعی محسوب می شوند نیز در حوزه اقتصاد فعال شوند اما تاکنون در کشور به این مورد پرداخته نشده و این نهادهای اجتماعی ساماندهی نشده اند. این نقطه ضعف باید برطرف شود.
شیخ زین الدین با بیان اینکه به جز پزشکان و مهندسان برق و عمران، سایر فارغ التحصیلان در اقتصاد کشور فعال نبوده اند، اظهار امیدواری کرد که با برنامه های تحریک تقاضا، به اقتصاد مقاومتی کمک شود.
وی برگزاری نمایشگاه تجهیزات ساخت داخل را نمونه ای از این برنامه برشمرد و گفت: تدوین آیین نامه 5 درصد فروش محصول شرکت وابسته به دانشگاه و اعطای جایزه تجاری سازی فناوری نیز از جمله این برنامه ها است.
معاون تجاریسازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: ایجاد انگیزه برای شرکتهای دانش بنیان که محصولاتشان را عرضه کنند و نیز تشویق هیات علمی برای ایجاد شرکت دانش بنیان و رواج فروش محصولات از جمله برنامه های در دست اقدام در حوزه توسعه فناوری، پژوهش و آموزش خواهد بود.