به گزارش خبرگزاری مهر، بعد از پایان مهلت ارسال آثار در بخش مسابقه ایران 267 اثر به دبیرخانه این دوره از جشنواره فیلم ویدئویی تهران (یاس) ارسال شد.
بر این اساس، مسابقه ایران در دو بخش «خاطره یاسها» و «رویش یاسها» برگزار میشود که در بخش اول 149 اثر و در بخش دوم 118 اثر به دبیرخانه ارسال شده است.
در دومین دوره جشنواره که در 6 بخش برگزار میشود، دبیرخانه این جشنواره در بخش مسابقه ایران اقدام به پذیرش آثار داستانی ویدئویی کرده است. این دو بخش به صورت رقابتی برگزار میشود که در بخش «رویش یاسها»، آثار رسیده توسط رحمان سیفیآزاد، حجت قاسمزادهاصل و علی روئینتن انتخاب می شوند. همچنین در بخش «خاطره یاسها» محمدعلی باشه آهنگر، پرویز شیخطادی و سیامک شایقی انتخاب آثار را برعهده دارند.
این جشنواره از اول تا ششم شهریور ماه سال جاری به دبیری «حسین مسافرآستانه» در برگزارخواهد شد.
کیانوش عیاری با فیلم «آبادانیها» به خانه هنرمندان ایران میآید
پنجاه و چهارمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم سینمایی «آبادانیها» به کارگردانی کیانوش عیاری اختصاص دارد.
این فیلم دوشنبه 30 تیر ساعت 17 در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران روی پرده میرود و پس از نمایش فیلم نشست نقد و بررسی با حضور کیانوش عیاری کارگردان و مهرزاد دانش منتقد برگزار میشود.
فیلم «آبادانیها» داستان یك مهاجر جنگی مقیم تهران است که اتومبیلش به سرقت میرود. او همراه پسرش جستجویی ناامید كننده را برای یافتن تنها داراییاش آغاز میكند. در این بین او با مردی آشنا میشود که به اقتضای حرفهاش میتواند وی را در ردیابی اتومبیل مسروقه كمك كند.
سعید پورصمیمی، حسن رضایی، بهروز رضوی، سعید شیخ زاده، افسانه محمدی، باقر صحرارودی، بهمن پسندی، فاطمه طاهری، هدایت اله سبحانی، کاظم هژیرآزاد، گلچهره دانش، ساحره متین، رحمت یخچالیان و محسن خضری در این فیلم بازی میکنند.
مستند «آرامستان» آماده نمایش عمومی شد
فیلم مستند «آرامستان» از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی شهرام میراباقدم آماده نمایش عمومی شد.
میراباقدم در گفتگویی درباره روند تولید این مستند 52 دقیقه ای گفت: بعد از اتمام مراحل تحقیق و پژوهش که زمان زیادی صرف جمع آوری و پالایش اطلاعات شد، تصویربرداری در روز نخست فروردین آغاز و در نهایت بعد از 15 جلسه تصویربرداری، مراحل فنی این مستند به پایان رسید و پس از بازبینی نهایی فرهاد ورهرام (یکی از اعضای شورای تولید مرکز) آماده نمایش عمومی شده است.
وی افزود: مستند «آرامستان» درباره تاریخچه گورستان ابنبابویه، شخصیتهای تاثیرگذار مدفون در این محل از جمله جهان پهلوان تختی و میرزاده عشقی و تحولاتی که از آغاز تاکنون در این مکان صورت گرفته، است. ابنبابویه دومین قبرستان عمومی تهران از زمان قاجار تا امروز بوده است.
«خانه و کلید» جایزه جشنواره بینالمللی اسپانیا را دریافت کرد
فیلم کوتاه «خانه و کلید» به کارگردانی «شوان عطوف» جایزه بهترین فیلم بیست و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «گیرونا» در کشور اسپانیا را بهدست آورد.
فیلم کوتاه داستانی «خانه و کلید» Home And Key به کارگردانی شوان عطوف در جدیدترین حضور بینالمللی خود روز 26 تیرماه جاری (17 ژوئیه 2014) در بخش رقابتی فیلمهای کوتاه «استعدادهای نو» در بیست و ششمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «گیرونا» Girona در اسپانیا روی پرده رفت و از طرف اعضای هیئت داوران این جشنواره، جایزه بهترین فیلم به کارگردان آن اهدا شد.
فیلم کوتاه «خانه و کلید» جدیدترین اثر شوان عطوف با 41 فیلم از کشورهای مختلف جهان از جمله؛ لهستان، بلژیک، آلمان، اسپانیا، فرانسه، رومانی، کلمبیا، آمریکا، شیلی، سویس، ایتالیا، مالزی، آرژانتین، انگلستان، استرالیا، کانادا و چندین کشور دیگر به رقابت پرداخت.
این جشنواره با نمایش بیش از 100 فیلم از کارگردانان کشورهای مختلف در چندین بخش رقابتی، از جمله بخش رقابتی بینالملل فیلمهای بلند سینمایی، بخش رقابتی فیلمهای کوتاه «استعدادهای نو»، بخش رقابتی فیلمهای مستند، بخش رقابتی فیلمهای انیمیشنی در روزهای 24 تا 28 تیرماه جاری (15 تا 19 ژوئیه 2014) در شهر گیرونا در کشور اسپانیا برگزار شد.
فیلم کوتاه «خانه و کلید» همچنین در روزهای 1 تا 5 مردادماه امسال (23 تا 27 ژوئیه 2014) در بخش رقابتی هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم kratkofil plus در کشور بوسنی و هرزگوین با فیلمهایی از کارگردانان کشورهای مختلف جهان به رقابت میپردازد.
سینمای مقاومت می تواند مصداقی برای موضع نظام باشد
مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره فیلم کودک درباره جشنواره فیلم مقاومت گفت: جشنواره فیلم مقاومت رسالت بزرگی در حوزه فرهنگ سازی دارد زیرا اگر قرار باشد از ارزشها بگوییم این ارزشها در سینمای مقاومت تجلی پیدا میکند.
وی ادامه داد: سینمای مقاومت می تواند مصداقی برای موضع نظام در برابر دوستیها و دشمنیها و اینکه کجا دوست و کجا دشمن باشیم، باشد.
مسعودشاهی با بیان اینکه ایثارها و فداکاریهای رزمندگان در جنگ باید دیده شود، خاطرنشان کرد: عدهای اعتقاد داشتند که درباره جنگ باید بعد از جنگ صحبت کرد و نتیجه اش نگرانی های امروز درباره فرهنگ دفاع مقدس است.
ثبت نام کارگاههای آموزش مجازی فیلمنامه نویسی و جلوههای ویژه میدانی
امور استان های سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت در راستای غنای محتوایی بیشتر این رویداد سینمایی در سطح استان ها و شهرهای مختلف کشور در نظر دارد کارگاه های آموزش مجازی فیلمنامه نویسی، جلوه های ویژه میدانی برگزار کند.
علیرضا عاقل زاده مدیر اموراستان های جشنواره فیلم مقاومت با اعلام این خبر افزود: علاقمندان برای شرکت در این وب کنفرانس می توانند تا تاریخ 25 مرداد ماه از طریق سایت جشنواره به نشانی filmmoqavemat@gmail.com نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
ایتالیاییها «راز آن درخت» را تماشا کردند
انیمیشن 4 دقیقهای «راز آن درخت» در سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «ایگونا» ایتالیا به نمایش درآمد.
پویانمایی «راز آن درخت» به کارگردانی معین صمدی که چهارمین حضور بینالمللی خود را تجربه میکند در بخش مسابقه «فیلمهای کوتاه انیمیشن» این جشنواره به نمایش گذاشته شد.
علاوه بر این فیلم، انیمیشنهای «روباهی که بدنبال صدا رفت»، «این هم پول ماهی»، «چرا این تلفن زنگ نمیزند؟»، «بچه گربه»، «راز آن درخت»، «کبوتر سفید کنار آینه» و «آواز شب» نیز از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به این جشنواره بینالمللی ارسال شده بود.
این جشنواره شامل بخشهایی همچون مسابقه «فیلم کوتاه»، «فیلم مستند»، «فیلمهای کوتاه انیمیشن» و «بخش سینما بولنیت» و نیز بخش غیرمسابقهای «نمایش ویژه» است.
امسال در این جشنواره 90 فیلم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه، انیمیشن، مستند و زنده پذیرفته شده بود.
مستند «قصه های قدس» به نمایش درآمد
محسن یزدی فعال رسانه ای در نهمین جلسه «سینماروایت» با اشاره به عدم اطلاع رسانی درست رسانه های مختلف و از جمله رسانه ملی در موضوع فلسطین گفت: تلویزیون برای نمایش مظلومیت فلسطین هنوز که هنوز است از تصاویر 20 سال قبل استفاده می کند و مرتب سعی میشود بر مظلوم نمایی فلسطینیها تکیه شود در صورتی که فلسطین پر است از آدمهای فعال و بزرگی که بسیاری از آنها در دنیای غرب هم شناخته شده اند.
یزدی با انتقاد از سینمای ایران در پرداخت کم نسبت به موضوع فلسطین ادامه داد: در حوزه سینما به جز «بازمانده» کار قابل قبولی در حوزه فلسطین انجام نشده و در مستند هم شاید کمی بیشتر کار شده باشد اما در کل مشکل اصلی نگاه کلیشه ای نسبت به این عرصه است که باید به نگاه تازه تری روی آورد و نگاه کلیشه ای نسبت به فلسین را تغییر داد.