محمد علی مجاهدی با اشاره به حوادث این روزهای غزه اظهار کرد: در جهان امروز شاعر باید روشن و دقیق درباره حوادث پیرامونش اعلام موضع كند و به سكوت نشستن و به غزل اکتفا کردن زیبنده آنها نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد‌علی مجاهدی (پروانه) شاعر پیشكسوت آیینی با بیان این كه تعداد مجموعه های شعری كه درباره غزه در كشورمان سروده شده است زیاد نیست، اظهار كرد: یك شاعر وقتی وارد عرصه شعر می شود و یا هر هنرمندی در هر هنری، رسالت هایی را خواه ناخواه بر عهده می گیرد و به عنوان رسانه عمل می كند تا پیام مد نظرش را به گوش دنیا برساند.

وی هنر و به خصوص شعر را به لحاظ تاثیرگذاری بر مخاطب شگفت انگیز دانست و افزود: در دستورات دینی ما آمده است كه اگر كسی از شما طلب كمك كند و شما اعتنا نكنید، باید در مسلمان بودن خود شك كنید. در اشعار بزرگان ادب فارسی شاید نامی از غزه و فلسطین نباشد اما به طور كلی به كمك به مظلوم اشاره شده است.

مجاهدی ادامه داد: سعدی در شعر «بنی آدم اعضای یكدیگرند» تمام عالم هستی را به عنوان یك كلیت در نظر گرفته و می‌گوید وقتی در جایی از دنیا به این درخت تناور ضربه ای می‌خورد باید فریاد همه بلند شود و به داد مظلوم برسند.

این شاعر با اشاره به سخنی از حكیم نظامی مبنی بر این كه شاعر فرزند زمانه خودش است، عنوان كرد: شاعر باید بازتاب دهنده حوادثی باشد كه در زمان خودش اتفاق می افتد و اگر سال ها بعد خواستند درباره تاریخ ایران و منطقه تحقیق كنند باید از كلام شاعر متوجه شوند كه مردم فلسطین در برابر دشمنان چه رنجی متحمل شده اند.

وی گفت: شاید به اسم غزه و فلسطین در پیشینه ما اشعار نادر و كمی باشد، اما امروز با توجه به این كه اخبار هر لحظه به دست مردم می رسد، شاعر باید روشن و دقیق درباره حوادث پیرامونش اعلام موضع كند. در چنین جریانی كه موج بیداری جهان را فراگرفته است سكوت كردن و به غزل بسنده كردن زیبنده شاعر نیست.