قزوین- خبرگزاری مهر: رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: به منظور جلوگیری از فعالیتهای پراکنده روستایی و ایجاد اشتغال پایدار و توسعه فرهنگی، اجتماعی مناسب "منظومه های روستایی" در کشور راه اندازی خواهد شد که استان قزوین در این طرح به عنوان پایلوت کشوری تعیین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم معارفه مدیرکل جدید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سه شنبه شب با حضور علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، عزیز الله مهدیان معاون بازسازي، محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی، جواد حق شناس معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن کشور، مرتضی روزبه استاندار، معاونان سیاسی امنیتی، عمرانی، مدیریت منابع انسانی و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در سالن استانداری قزوین برگزار شد.

علیرضا تابش در این مراسم گفت: مسئولیت در نظام اسلامی فرصتی است که به سرعت از دست می رود لذا باید زمان را مغتنم بشماریم و آنچه در توان داریم برای خدمت به مردم در هر حوزه ای بکار بندیم.

فعالیت روستایی در صدر کارهای بنیاد مسکن است

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین تصریح کرد:در دولت جدید فعالیت در روستاها درصدر فعالیتهای بنیاد مسکن کشور قرار دارد و خدمات روستایی با شدت و قدرت بیشتری در این دوره دنبال خواهد شد.

وی افزود: در جلسه ای با حضور دکتر جهانگیری معاون ریاست جمهوری برای حمایت لازم از خدمات روستایی قول همکاری داده شده که با مساعدت وزیر مسکن و شهرسازی برای آبادانی روستاها اقدام خواهد شد. امیدواریم با استفاده از فرصتها بتوانیم برای عمران مناطق روستایی گامهای موثری برداریم.

تابش بیان کرد: در حال حاضر فعالیت های پراکنده ای در روستاها ارائه می شود که به نظر می رسد در شرایط کنونی این روش جواب نمی دهد لذا طرح جدیدی با عنوان "منظومه های روستایی" آماده شده که تعدادی از روستاهای پهنه آن منظومه شناسایی می شود. مطالعه این طرح آغاز شده و بزودی پس از تصویب مجلس اجرایی خواهد شد.

وی یادآورشد: استان قزوین با توجه به ظرفیت های خوبی که دارد و نیز مساعدت استاندار محترم به عنوان پایلوت اجرایی"منظومه های روستایی" تعیین می شود که از مدیرکل جدید بنیاد مسکن استان انتظار داریم این کار را با سرعت در این منطقه اجرا کند تا بتوانیم بزودی آن را در سراسر کشور عملیاتی کنیم.

تابش تصریح کرد: در این طرح برای هر روستا تعریفی ارائه می شود تا هر روستا قطب یک فعالیت باشد که با شناسایی ظرفیتها و انتخاب مشاور و مجری قوی شاید یک روستا در بخش کشاورزی، یک روستا در حوزه گردشگری و یا قابلیت های دیگر شاخص باشد و بتواند از مهاجرت ساکنان آن جلوگیری کند که در مدت چند سال باید بتوانیم منظومه های بزرگ روستایی را تعریف و ارائه کنیم تا پس از اصلاح به عنوان الگوی عملی مطرح شود.

این مسئول یادآورشد: علاوه بر اعتبارات ملی تلاش می کنیم از سایر منابع هم بودجه لازم تامین شود تا طرح بخوبی اجرا شود که این کار می تواند به اشتغال پایدار، توسعه امور فرهنگی، اجتماعی کمک کند که در این راستا، انتخاب مشاور مادر هم ضروری است.

نوسازی یک میلیون و 400 هزار واحد روستایی در کشور

تابش بیان کرد: تاکنون کار نوسازی و بهسازی یک میلیون و 400 هزار واحد مسکن روستایی به پایان رسیده و در دولت جدید نیز این طرح ادامه خواهد یافت و در این راستا کمیته ای مرکب از معاونت راهبردی، بنیاد مسکن و بانک مرکزی تشکیل شده و در دو هفته آینده سندی برای ادامه این فعالیت تدوین خواهد شد.

وی افزود: در دو برنامه پنج ساله آینده قرار است تمامی واحدهای روستایی کم دوام و بی دوام نوسازی شود تا در برابر زلزله آسیب پذیر نباشد و در این زمینه هر میزان اعتبار هزینه شود مقرون به صرفه خواهد بود اما لازم است با مکانیزمی پیشرفته اقدام کنیم تا نتیجه کار بهتر باشد.

این مسئول گفت: در این طرح نباید فقط به منابع ارزان قیمت بانکها اکتفا کنیم بلکه استفاده از منابع دیگر مانند آورده مردم هم می تواند به توسعه نوسازی مسکن روستایی کمک کند اما این کار با قدرت تداوم خواهد یافت.

ساخت مسکن در روستاهای مستعد حومه شهرهای بزرگ

تابش اظهارداشت: در برخی روستاهای حومه شهرهای بزرگ این پتانسیل وجود دارد تا با ساخت مسکن زمینه استفاده مردم شهرهای اطراف فراهم شود که اگر استان قزوین در این زمینه طرحی داشته باشد با تامین اعتبار برای اجرا حمایت خواهیم کرد و از استاندار هم انتظار داریم برای تامین زمین و دادن حدمات زیربنایی حمایت لازم را انجام دهد.

وی افزود: متاسفانه به دلایل مختلف قزوین در حوزه مسکن شهری ضعیف عمل کرده در حالیکه در استانهای دیگر گامهای بلندی برداشته شده که قابل مقایسه با قزوین نیست که شاید ساخت شهرک مهرگان با حجم زیاد یکی از موانع آن بوده است.

تابش گفت: جذب خیرین مسکن ساز می تواند اجرای پروژه های عمرانی مسکن را تسریع کند که امیدواریم با حمایت جدی در مسکن شهری و حمایت لازم بتوانیم تحول اساسی در این بخش ایجاد کنیم.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور تصریح کرد: استان هایی مانند قزوین، البرز و قم با موقعیت خاص جغرافیایی که دارند می توانند بخشی از مشکلات پایتخت را برطرف کنند که قزوین جایگاه مناسبی دارد و با تامین تاسیسات لازم قادر است شرایط زندگی توام با نشاط و شادابی را در خود فراهم کند.

وی افزود: می توان در شهرهای بزرگ مانند تهران فعالیت و کسب و کار داشت و در قزوین زندگی کرد که برای تحقق این امر ایجاد حمل و نقل سریع اسکان پایتخت نشینان را در سایر مناطق ممکن می کند.