به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نیروهای امنیتی ترکیه روز گذشته با حمله به 200 نقطه در شهرهای استانبول، آنکارا، دیاربکر و ازمیر 67 افسر پلیس را بازداشت کردند.
در میان بازداشت شدگان دو چهره سرشناس به چشم می خورد. این دو چهره سرشناس "عمر کاس" و "یورت آتایون" از فرماندهان بخش مبارزه با تروریسم ترکیه هستند.
آتایون پس از بازداشت گفت: همانطور که می بینید مرا محاصره کرده اند اما با این وجود از پشت سر نیز به دستان من دستبند زده اند. این ماجرا سیاسی است.
افراد بازداشت شده متهم به جاسوسی، استراق سمع، رد و بدل کردن اسناد دولتی، زیرپا گذاشتن آزادی های شخصی، دست کاری اسناد، و نقض قانون مخفیانه بودن تحقیقات متهم هستند.
بر اساس اعلام وزارت دادگستری ترکیه دستور بازداشت برای 115 نفر صادر شده که از میان آنها 67 نفر دستگیر شده اند.
موضوع جاسوسی از مقامات ارشد ترکیه بویژه نخست وزیر این کشور پس از افشای بزرگترین پرونده فساد مالی این کشور که پای دولت اردوغان نیز به آن کشیده شد مطرح گردید.
پس از افشای این پرونده، مکالماتی که اعلام شد گفتگوی تلفنی اردوغان و پسرش در مورد جابجایی مبلغ زیادی پول بود در یوتیوپ منتشر شد و متعاقب آن نیز گفتگوهای محرمانه "احمد داوداوغلو" وزیر امور خارجه ترکیه، با فرماندهان ارشد ارتش درباره سوریه منتشر گردید.
اردوغان تمامی این موارد را توطئه ای از سوی جریان گولن دانست و این جریان را متهم به راه اندازی یک دولت موازی برای ساقط کرن حکومت متهم کرد. "فتح الله گولن" از متحدان سابق اردوغان و رقیبان اصلی امروز اوست. گولن هم اکنون در آمریکا به سر می برد و به دلیل اداره کردن مدارس مذهبی در کشورهای مختلف طرفداران زیادی را در ترکیه دارد.
اردوغان، گولن را به تلاش برای سرنگون کردن دولت ترکیه از طریق افشای پرونده فساد 86 میلیارد یورویی و برهم زدن صلح میان آنکارا و حزب کارگرن کردستان (پ ک ک) متهم کرده و پارلمان ترکیه نیز چندی پیش رای به تعطیل شدن مدارس تحت امر گولن داده است.
نخست وزیر ترکیه در همین رابطه چندی پیش نیز در تماس با مقامان پاکستان از آنها خواست تا اقدام به تعطیل کردن مدارس مرتبط با جریان فتح الله گولن کنند.
این اقدام اردوغان پس از انجام می شود که پارلمان ترکیه فرمان تعطیل شدن مدارس گولن را صادر کرده است. به موجب مصوبه پارلمان ترکیه تمام این مدارس باید تا سپتامبر سال 2015 میلادی تعطیل شود.
گوبا اردوغان با "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا نیز، گفتگوهایی را در خصوص محدود شدن فعالیت های گولن در آمریکا انجام داده است.
اسناد منتشر شده توسط ویکی لیکس از نفوذ بالای جنبش گولن درساختار سیاسی و اجتماعی ترکیه حکایت دارد. بر اساس این اسناد "جیمز جفری" سفیر سابق آمریکا در آنکارا در سال ۲۰۰۹ طی یک گزارش رمزدار این چنیین می نویسد: جنبش فتح اله گولن کنترل کامل حکومت ترکیه را به دست گرفته است.