ارومیه - خبرگزاری مهر: استاندار آذربایجان غربی از تلاش جدی دولت برای حمایت از طرحهای احیای دریاچه ارومیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت صبح پنجشنبه در جریان دیدار با محیط بانان و کارکنان اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اعلام اینکه دولت هم اکنون در راستای حمایت از طرح های احیای دریاچه ارومیه تلاش های جدی را در پیش گرفته، اظهار داشت: جمعیتی حدود 5 تا 6 میلیون نفر در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه سکونت داشته که در صورت عدم رفع بحران از این منطقه، مجبور به کوچ می شوند.

وی حفاظت از ذخایر ژنتیکی دریاچه ارومیه یکی از رسالتهای اصلی اداره کل حفاظت محیط زیست دانست و ضمن تاکید بر لزوم از مناطق و گونه های مختلف، اظهار داشت: هم اکنون در پارک ملی دریاچه ارومیه، محیط بانان در راستای حفاظت از گونه های مختلف حیات وحش در صدد صیانت از ذخایر ژنتیکی و حفاظت از حیات وحش منطقه و به ویژه گوزن زرد ایرانی هستند.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه حاصل مطالعات ستاد ملي نجات درياچه اروميه و راهكارهاي پيشنهادي براي احياي اين درياچه در جلسه هيئت دولت با حضور رئیس جمهور به تصويب رسيد و حجت الاسلام روحاني نيز دستورات لازم را براي تخصيص اعتبارات مورد نياز براي اجراي طرح هاي مصوب صادر کرد، اعلام کرد: در شرايط موجود نقشه راه مشخص شده و اعتبارات مورد نياز توسط رئیس جمهور پيش بيني شده است.

سعادت ضمن تاکید بر اینکه در این راستا مديران و مسئولان استاني و همچنين مردم و جوامع محلي، تمام تلاش خود را براي بهره گيري از اين فرصت ارزشمند در جهت نجات درياچه اروميه و بازگشت آن به تراز اكولوژيكي بكار گيرند، ادامه داد: جلب مشاركت مردمي حلقه اصلي نجات و احياي درياچه اروميه بوده و براي نجات درياچه اروميه، بايد همه پاي كار بيايند كه اين مشاركت همگاني در حقيقت پيروي و حركت در مسير تحقق منويات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال مبني بر سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي است.

استاندار آذربایجان غربی در این دیدار که در محل کارش انجام شد با اهدای یک دست لباس محیط بانان توسط مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به جمع همیاران محیط زیست آذربایجان غربی پیوست.

استاندار آذربایجان غربی همچنین صبح امروز با هلی کوپتر از شرایط فعلی دریاچه ارومیه و پارک ملی و حیات وحش آن بازدید کرد و در جریان وضعیت فعلی این زیست بوم ارزشمند قرار گرفت.

دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان است که از 18 سال گذشته به علت بروز خشکسالی و برخی عوامل دیگر هم اکنون در حالت بحرانی به سر می برد و بر اساس اعلام مسئولان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی تاکنون بیش از 90 درصد دریاچه ارومیه خشک شده است.

هم اکنون بخش اعظمی از این پهنه آبی تبدیل به شوره زار و نمکزار شده که کارشناسان میزان نمک موجود در این دریاچه را میلیون ها تن تخمین می زنند این امر ورزش بادهای نمکی به تهدید زندگی ساکنان سه استان حوضه آبریز دریاچه را به همراه دارد.

در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی علاوه بر تعداد بسیاری روستا و ساکنان آن انواع حیات وحش از پرندگان گرفته تا پستانداران و به ویژه گوزن زرد و نادر ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه و جزایر آن سکونت دارند که با بروز طوفانهای نمکی معیشت مردم منطقه و تغذیه و زندگی جانواران نام برده با تهدید جدی مواجه می شود.

هم اکنون جنوب دریاچه ارومیه نسبت به سایر بخش ها از وضعیت حادتری برخوردار است و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از کاهش تراز سطح آب دریاچه ارومیه به 1270.50 متر  خبر داده و اعلام می کند: این در حالی است که تراز سطح آب دریاچه ارومیه در زمان مشابه سال گذشته 1270.92 متر بوده که تراز اکولوژیک سطح آب دریاچه ارومیه 1274.10 متر و  تراز حداکثر مشاهده شده سطح آب دریاچه ارومیه 1278.41 متر است.

برچسب‌ها