به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر پنج شنبه در جلسه ستاد احیای جنگلهای بلوط لرستان با بیان اینکه نزدیک به پنج سال از وقوع پدیده "زوال بلوط" در کشورمان می گذرد اظهار داشت: با این حال همچنان راهکاری اساسی برای مقابله با این پدیده ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه روند عارضه یابی این پدیده ضعف و مشکلاتی دارد، افزود: اگر وضعیت گسترش این پدیده حساس و بغرنج است چرا پس از پنج سال هنوز راهکار عملیاتی برای مقابله با این مشکل ارائه نشده است.
استاندار لرستان با اشاره به تدوین برنامه راهبردی مقابله با پدیده زوال بوم سازگان زاگرس و تشکیل کمیته استانی در این زمینه اظهار داشت: تشکیل این کمیته در استان هنوز ابلاغ نشده است ولی این کمیته راهبردی هم چارچوبها را مشخص کرده و نگفته است که چه کاری باید برای مقابله با این پدیده انجام داد.
مطالعات کارشناسی در زمینه دلایل رو به زوال رفتن جنگلهای بلوط زاگرس صورت گیرد
بازوند با بیان اینکه جنگلها سرمایه ارزشمند استان محسوب می شوند، عنوان کرد: این سرمایه تنها متعلق به نسل حاضر نیست بلکه باید برای نسل آینده حفظ و منتقل شوند.
وی بر ضرورت حراست و حفاظت از این سرمایه ارزشمند تاکید کرد و یادآور شد: جنگلها و مراتع ظرفیت بزرگی برای توسعه استان لرستان محسوب می شوند.
استاندار لرستان وجود خاک حاصلخیز و آب و هوای مطلوب به عنوان فرصتی برای سرمایه گذاری را ناشی از وجود همین جنگلها دانست و افزود: باید بررسیهای لازم و مطالعات کارشناسی در زمینه دلایل رو به زوال رفتن جنگلهای بلوط زاگرس صورت گیرد.
بازوند با تاکید بر اینکه باید همه عوامل موثر و دخیل در این پدیده شناسایی و سهم هر عامل مشخص شود ادامه داد: متاسفانه بعد از پنج سال هنوز مشخص نشده علت این پدیده چیست که این امر جای تامل دارد.
تشکیل کمیته استانی مقابله با پدیده زوال هنوز رسمی ابلاغ نشده است
وی با بیان اینکه باید حداقل متولیان امر در وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به اجماع می رسیدند عنوان کرد: به نظر می رسد چندان جدی به دنبال شناسایی این بیماری و عوامل دخیل در آن نبوده ایم.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه یک تیم و کارگروهی متشکل از بخش خصوصی و اساتید دانشگاه باید در یک بازه زمانی شش ماهه تا یکساله نسبت به انجام بررسیها و مطالعات لازم و نتیجه گیری اقدام می کردند، ادامه داد: متاسفانه در کشور و استان چنین اتفاقی نیفتاده است.
بازوند با بیان اینکه چارچوبهای تشکیل کمیته استانی مقابله با پدیده زوال بوم سازگان زاگرس نیز هنوز به ما به طور رسمی ابلاغ نشده است افزود: متاسفانه فعالیتها در این زمینه در حد شعار و گزارش باقی مانده است.
وی با بیان اینکه در برخی آمار و ارقام اعلام شده از تخریب جنگلهای درگیر با پدیده زوال بلوط نیز گاهی بزرگنمایی دیده می شود یادآور شد: وقتی اعلام می شود که در یک استان 90 درصد جنگلهای بلوط بر اثر این پدیده نابود شده اند یعنی تا دو سال دیگر ما باید شاهد از بین رفتن همه جنگلهای این استان باشیم.
برخی گزارش های غیرواقعی و اغراق آمیز قابل استناد نیست
استاندار لرستان با بیان اینکه برخی گزارشهای ارائه شده اغراق آمیز است تصریح کرد: بزرگنمایی صورت گرفته در این گزارشها موجب می شود که نتوانیم به آنها استناد کنیم.
بازوند با بیان اینکه اگر در این زمینه کارشناسی صحبت نکنیم نتیجه نمی گیریم، افزود: برخی گزارشهای غیرواقعی شاخه عوام فریبی را تقویت می کند و باعث می شود برای حل مشکل به نتیجه نرسیم.
وی با بیان اینکه وقتی می گوییم 50 درصد جنگلهای لرستان بر اثر پدیده زوال بلوط دچار خسارت شده چرا راهکاری در این زمینه اندیشیده نشده است، یادآور شد: به نظر می رسد به اندازه کافی حساسیت در افکار عمومی و مسئولان ایجاد شده و حال نوبت آن رسیده که راهکار ارائه دهیم.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه باید ظرف 45 روز تا دوماه بررسی ها در این زمینه انجام و مسائل مختلف پیرامون این پدیده و دلایل آن مشخص شود ادامه داد: اگر اعتباری در این زمینه لازم است به طور حتم اختصاص خواهیم داد.
بازوند با بیان اینکه جنگلهای بلوط سرمایه های استان و مردم هستند تصریح کرد: نمی توانیم به راحتی از کنار پدیده زوال بلوط و تخریبها و خسارات ناشی از آن در لرستان بگذریم.