به گزارش خبرنگار مهر، از این تعداد سه نفر در سوالح چالوس و دو نفر در سواحل بابلسر غرق شدند و مسئول هیئات نجات غریق غرب مازندران صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته همزمان با آخرین روزهای ماه مبارک رمضان سه نفر در سواحل چالوس غرق شدند.
حجت کمیایی راد با تشریح این حوادث گفت: شامگاه پنجشنبه دوم مرداد دو نفر بنام های ایمان پیله ور و امانی از بومیان شهر چالوس بترتیب دارای سن های 17 و 21 سال بودند که با ورود به ساحل یک ویلای شخصی در محله محمدحسین آباد شهر هچیرود چالوس مبادرت به شنا در منطقه ممنوعه کردند و در این میان جان خود را از دست دادند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حادثه دیگر در شامگاه جمعه سوم مرداد شخصی بنام رمضان کاویانی 25 ساله اهل چالوس در منطقه خط هشت چالوس با یک دستگاه جت اسکی به ورزش های دریایی مشغول بوده که بعلت مواج شدن دریا متاسفانه دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.
کیمایی راد تاکید کرد: تلاش برای یافتن جسد رمضان کاویانی از دریا همچنان ادامه دارد و تیم های غواصی برای پیدا کردن این جسد به اعماق دریای منطقه غرب مازندران اعزام شده اند.
فقط 5 درصد جت اسکی داران دارای گواهینامه هستند
مسئول هیئات نجات غریق غرب مازندران در بخش دیگر از گفتگویش با مهر، تردد غیر مجاز جت اسکی داران و قایقرانان را یکی از مشکلات فعلی استفاده کنندگان از دریا و علت غرق شدن در دریا عنوان کرد و عنوان داشت: طبق قانون باید همه قایقرانان و جت اسکی سواران جهت استفاده از دریا دارای گواهینامه ویژه باشند.
وی افزود: استفاده از جت اسکی و قایق در حال افزایش است اما فقط 5 درصد جت اسکی داران در غرب مازندران دارای گواهینامه هستند.
وی تاکید کرد: صدور کارت ویژه قایقرانان و جت اسکی سواران تنها مربوط به مالکان آن نیست بلکه هر شخصی که بخواهد از این وسائل استفاده کند باید این دوره های کوتاه مدت آموزشی را به جهت بهره مندی از نحوه تردد در دریا و مقابله با خطرات را سپری کند.
کیمیایی راد خاطرنشان کرد: دریابانی هم باید بر اساس گواهی نامه و کارت ویژه قایقرانان هیات نجات غریق مبادرت به صدور کارت تردد برای قایق ها و جت اسکی نماید اما عملاٌ این مساله رعایت نمی شود و بیش از 95 درصد قایقرانان و جت اسکی سواران در غرب مازندران فاقد کارت ویژه هستند.
وی همچنین با بیان آنکه طرح های سالمسازی دریا در استان مازندران از هفدهم خرداد ماه آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد عنوان داشت: از ابتدای فصل شنا تاکنون دستکم 12 نفر در محدوده ساحلی دریای خزر در غرب مازندران غرق شده اند و بیش از 168 تن دیگر نیز با حضور به موقع ناجیان غریق از غرق شدگی و مرگ حتمی نجات یافته اند.
مسئول هیئات نجات غریق غرب مازندران اضافه کرد: در محدوده ساحلی 140 کیلومتری غرب مازندران دست کم 320 ناجی غریق حضور دارند که از این تعداد 185 نفر در نقاط کور و شنا ممنوع مستقر هستند.
دریای بابلسر جان دو نفر را گرفت
همچنین در تعطیلات پایان هفته ای که گذشت، یک شهروند بهنمیری و یک تربت حیدری در دریای بابلسر غرق شدند.
حمید رضا مازوچیان ، 35 ساله ساکن بهنمیر و ایمان شیردل 32 ساله ساکن خراسان رضوی ، شهرستان تربت حیدریه بعلت آشنا نبودن به فنون شنا در سواحل دریای شهرستان بابلسر غرق شدند.
به گزارش مهر، نبود کافی طرح های سالمسازی دریا و وجود مناطق ممنوعه در نوار ساحلی و گاهاٌ عدم آموزش به فنون شنا باعث حوادث تلخ ناکی می شود که بسیاری را از نعمت جان محروم می سازد.
در استان مازندران 338 كيلومتر نوار ساحلی در اطراف درياي خزر قرار دارد كه براساس آمارها بيش از 200 نقطه از اين مجموعه ساحلي به عنوان مناطق حادثه خيز و ممنوعه شنا محسوب می شود که متاسفانه بسیاری از این مناطق بدلیل نبود امکانات شاهد حوادث دلخراش غرق شدن مسافران وبومی نشینان و مرگ انسانهاست.
البته وجود امواج شکافنده هاي مرگبار، آشنا نبودن با فنون شنا و عدم شناخت محيط، از مهمترين دلايل دیگر غرق شدن شناگران در سواحل درياي خزر است.
بي توجهي به علامت هاي منطقه ممنوعه شنا باعث شده تا 95 درصد آمار مغروقين يك ماهه اخير در غرب مازندران مربوط به كساني باشد كه محل شناي آنان در سواحل خصوصي ويلاها و شهرك هاي توریستی و مناطق خارج طرح سالمسازی دریا بوده است.
به هر روی، به رغم همه این حوادث تلخ خوشبختانه آمارهای موجود نشان می دهد که به علت افزایش تعداد ناجیان غریق و حذف مناطق ممنوعه شنا بویژه در شهرهای نوشهر و چالوس، شمار غرق شدگان در دریای خزر در محدوده آب های ساحلی غرب مازندران نسبت به سال گذشته از کاهش 70 درصدی برخوردار بوده است.