به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله احمد علمالهدی بعدازظهر دوشنبه در سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم در مهدیه مشهد اظهار كرد: درباره اینکه منافقان جزو مکذبان دین هستند 3وجه تفسیر بیان شده است. وجه اول اینکه اگر این آیات اینطور بیان کرده که منافقان نماز میخوانند پس چطور است که نماز آنها را از فحشا و منکر باز نمیدارد. پاسخ این است که نماز آنها روح ندارد و ظاهری است. وجه دوم اینکه آیه الذین هم ان صلاتهم ساحون پس از آیه اول بیان میشود که به تکلیف اشاره دارد به این دلیل است که تکلیف نوعی استدراج است و بنای خدا بر این است که کافر و فاسقی که به دین دهنکجی میکند هدایت نشود.
وی تاکید کرد: خداوند اینها را چنان به قدرت و ثروت مشغول میکند که راه هدایتشان بسته میشود. لذا اگر کسی بدون اعتقاد و با دهنکجی به اسلام در رفاه دنیوی است چنین سرنوشتی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: وجه سوم تفسیر این است که مکذب به دین نسبت به خلق خدا خائن است چون احساس مسئولیت درباره مساکین و یتیمان ندارد و هم نسبت به خدا خائن است چون نمازش غافلانه و از روی سهو است.
آیتالله علمالله در تفسیر واژه ساحون عنوان کرد: سهو دارای 3 نوع معناست یکی اینکه مطلبی به اشتباه از ذهن انسان فراموش شود یا چیزی را عوضی بگیرد. دوم سهو به معنای خطای در فعل و سوم غفلت و بیتوجهی است.
وی با اشاره به احادیثی که به تفسیر این سوره پرداختهاند اظهار کرد: طبق روایات معنای سهوی که در قرآن به آن اشاره شده برای کسی است که نماز را از اول وقت تا آخر وقت به تعویق اندازد و به بیان امام کاظم(ع) آن نمازی سهو است که نمازگزار ضایعاش کند. لذا به همان مقدار که گفته شده نماز عمود دین است به همان میزان به عدم سستی در نماز تاکید شده است.
امام جمعه مشهد مقدس در پایان افزود: امام زمان(عج) از هیچ چیزی به اندازه نماز با توجه خوشحال نمیشوند لذا برای تجدید عهد با ایشان به نماز توجه بیشتری داشته باشیم.