سید مهدی طباطبایینژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درباره فعالیت های پیشروی این مرکز به خبرنگار مهر گفت: سینمای مستند در به تصویر کشیدن شرایط بحران موثرتر و متمایزتر از سایر حوزه های سینمایی است و از آنجا که خاورمیانه در شرایط فعلی در بحران به سر می برد و بحث تکفیریها و اسلامگرایی افراطی و اسلامهراسی مطرح است این شاخه از سینمای ایران می تواند نقش مهمی در رفع این سوتفاهمها و جدا کردن تفکر اسلام ناب با اسلام افراطی و دروغین ایفا کند.
وی در ادامه افزود: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تاکنون به طور مشخص برنامه مشخصی در زمینه تولید مستندهایی از این دست نداشته است ولی اگر طرح و یا ایدهای در این زمینه به دست ما برسد قطعا استقبال می کنیم. البته لازم به تذکر است که در این زمینه پیشنهادی هم از هیچ یک از مستندسازان نداشتهایم.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به این که جای خالی مستندهای خبری درباره بحران در خاورمیانه بیش از سایر حوزههای مستندسازی به چشم میخورد، گفت: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی دسترسی کمتری به مراکز قدرت و روابط ویژه برای حضور مستندسازان حرفه ای دارد ولی تلویزیون در زمینه ساخت فیلم های مستند بهویژه مستندهای خبری بیش از سایر حوزه های مستندسازی دستش باز است.
طباطبایی در ادامه متذکر شد: یکی دیگر از مباحث مطرح در حوزه مستندسازی درباره بحران در منطقه انتخاب مستندساز است. باید افرادی به عنوان کارگردان برای ساخت فیلمهای مستند انتخاب شوند که در این زمینه آموزش های لازم را دیده باشند و معتقدم مستندسازان تلویزیونی از تجربه های لازم برای حضور در مناطق جنگی مانند غزه و عراق برخوردارند.
این مدیر سینمایی در پایان صحبت های خود درباره فعالیتهای این مرکز در زمینه پخش فیلم های مستند با موضوع بحران گفت: از چند فیلم که با این موضوع ساخته شده است دعوت کرده ایم تا در جشنواره سینما حقیقت حضور پیدا کنند. همچنین بنا داریم فیلم مستندی با موضوع داعش تهیه و تولید کنیم. ما از طرح مستندهایی در نقد اسلامگرایی افراطی، گروههای سلفی و تکفیری استقبال می کنیم و شرایط تولید را نیز فراهم خواهیم کرد.