کرمان - خبرگزاری مهر: مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان کرمان از افزایش دو برابری سطح زیر کشت طلای زرد در این استان طی سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمودی صبح شنبه در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: کمبود منابع آبی یکی از مهم‌ترین مسائلی که هم اینک در استان کرمان مطرح است که بخش کشاورزی در صدر لیست مصرف کنندگان آب قرار داشته و بنابراین مدیریت مصرف آب در این بخش از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی ادامه داد: در کنار فرهنگ سازی به منظور تشویق کشاورزان برای تجهیز مزارع خود به سیستم های آبیاری مکانیزه، تغییر الگوی کشت و استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم و بازدهی زیاد در دستور کار جهاد کشاورزی استان کرمان قرار دارد.

این مسئول زعفران را یکی از محصولات مناسب با شرایط کنونی استان کرمان دانست و اذعان داشت: در نظر داریم سطح زیر کشت زعفران در استان کرمان را دو برابر افزایش دهیم.

500 هکتار از اراضی کرمان زیر کشت زعفران قرار دارد

محمودی سطح زیر کشت زعفران در استان کرمان را 500 هکتار عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر 160 هكتار در زرند، 120 هكتار در كوهبنان، 70 هكتار در بافت، 50 هكتار در شهربابك، 35 هكتار در سيرجان، 20 هکتار در كرمان، 14 هكتار در بردسير، پنج هكتار در راور، 14 هكتار در رابر و 12 هكتار در رفسنجان زیر کشت طلای زرد قرار دارد.

وی سطح اجرایی در نظر گرفته شده برای این محصول طی سال جاری را 605 هکتار عنوان و تصریح کرد: برای این منظور سه هزار و 630 تن پیاز با اعتبار 121 هزار میلیون ریال مورد نیاز است که برای تحقق اين امر آموزش كاشت، داشت و برداشت زعفران انجام شده است.

این مسئول یادآور شد: درصورت تامين آب توسط كشاورز از اراضي ملي زمين به کشاورزان واگذار و تامين پياز در محل نيز انجام مي شود.

زرند رتبه نخست تولید زعفران در کرمان را داراست

محمودی ادامه داد: هم اکنون زعفران در بیش از 10 شهرستان این استان کشت شده و زرند رتبه نخست تولید این محصول در استان کرمان را به خود اختصاص داده است.

مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي عملکرد زعفران در هر هکتار را 6.15 کیلوگرم دانست و اذعان داشت: زعفران در اواخر تابستان و اوایل پاییز کشت شده و یک ماه بعد از کشت برداشت می شود.

این مسئول با اشاره به اشتغالزایی برای 200 نفر روز طی یک دوره برداشت، افزود: طی سال جاری دو هزار و 460 کیلوگرم زعفران در استان کرمان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

وی ارزش ریالی این میزان محصول را 123 میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: 40 درصد زعفران تولید شده در استان کرمان به سایر استان ها صادر می‌شود.