رشت –خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری گیلان گفت: پارسال 120 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان مورد رسیدگی قرار گرفته که یک سوم این پرونده ها منجر به صلح و سازش شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاوش پور ظهر دوشنبه در جلسه شورای حل اختلاف استان با بیان اینکه شورای مزبور یک نهاد مردمی است، افزود: این شورا از سال 1382 در کشور تشکیل شده است.

وی همچنین اظهارداشت: این شوراها يكي از راه هاي پيشگيري و تعدیل حجم پرونده ها در محاكم دادگستري و همچنين ايجاد فرهنگ صلح و سازش در جامعه است.

رئیس کل دادگستری گیلان گفت: واژه صلح و سازش كه به عنوان يكي از فلسفه هاي وجودي شوراهاي حل اختلاف مورد بحث است، در سوره هاي مختلف قرآن مورد اشاره قرار گرفته است.

وی افزود: یکی از مشكلات اساسي قوه قضائيه حجم بالاي ورودي پرونده‌هاي قضايي است كه موجب اطاله دادرسي، تراكم كار قضات و در نتيجه نارضايتي مردم مي‌ شود.

سیاوش پور تصریح کرد: كاستن حجم ورودي پرونده‌ها به محاکم قضایی يكي از اهداف تشكيل شوراهاي حل اختلاف است.

وی حل دعاوی مردم از طریق نهادهای مردمی و شوراهای حل اختلاف را ارزشمند توصیف کرد و گفت: این نیروها بدون هیچگونه چشم داشتی در راه حل مشکلات هموطنان و حل اختلافات در جامعه تلاش می کنند.

رئیس کل دادگستری گیلان به اهمیت نقش شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و افزود: با تلاش این شوراه ها بخش زیادی از مشکلات مردم با صلح و سازش پایان یافته است.

وی در ادامه با اعلام اینکه نیروی انتظامی دوایر مشاوره را در تمامی کلانتری ها و پاسگاه ها مستقر کرده است، گفت: پرونده های که قابلیت صلح و سازش دارند در این دایر وارد و مورد رسیدگی قرار می گیرند.

سیاوش پور همچنین با بیان اینکه قوه قضائیه مرجع رسیدگی متعددی دارد، افزود: بیشتر نظارت ( آشکار و پنهان) امروز در قوه قضائیه انجام می شود.

وی تصریح کرد: قضات سیستم قضایی انسان های سالم و مومنی هستند بنابراین نوع کار ایجاب می کند نظارت مستمر وجود داشته باشد.

رئیس کل دادگستری گیلان یادآورشد: حفظ حقوق جامعه باعث ايجاد امنيت و عدالت خواهد شد كه اين امر از وظايف اصلي قوه قضائيه است.