به گزارش خبرنگار مهر، کتاب حاضر از سوی سه نهاد بینالمللی بنیاد جهانی کمک به توسعه روستایی، فائو و بانک جهانی آن را تهیه و توسط حجت ورمزیاری و امید جمشیدی ترجمه شده است.
از این کتاب میتوان برای طراحی نظام پایش و ارزشیابی الگوی پیشرفت و عدالت در بخش کشاورزی و توسعه روستایی کشور استفاده کرد؛ چرا که برخورداری پایش و ارزشیابی از ظرفیت پیگیری نتایج و توان آن برای استفاده از این دانش به منظور آموختن اینکه، چه چیزی اثربخش است و چه چیزی اثربخش نیست یا چگونه میتوان امور را بهبود داد؛ تشکیلات پایش را به ابزار قدرتمندی برای بهبود فرایندها و دستاوردهای توسعه تبدیل میکند.
بنابر این گزارش، کتاب حاضر در پنج فصل تحت عناوین تکامل پایش و ارزشیابی در فرایند توسعه، چارچوب تحلیلی، چارچوب دادهای، چارچوب نهادی و تدوین راهبردی برای پایش و ارزشیابی بخش کشاورزی و توسعه روستایی، ارائه شده است. در سه پیوست انتهای کتاب نیز فهرستی از شاخصهای اصلی، مطالعات موردی کشورهایی که از این شاخصها استفاده میکنند و برگه امتیاز ارزیابی ظرفیت پایش و ارزشیابی آمده است.
کتاب «پایش و ارزشیابی بخش کشاورزی و توسعه روستایی» رهیافتهایی برای تعیین شاخصها براساس اطلاعات مختلف که بیشترین ارتباط را با فعالیتها، پروژهها و برنامههای گوناگون کشاورزی و روستایی دارند و برمبنای قابلیت دسترسی به دادهها، پیشنهاد میکند.
همچنین ویژگی نوآورانه این کتاب ارائه مجموعه اساسی از شاخصهای توسعه کشاورزی و روستایی استاندارد است که باید همه کشورها به طور منظم آنها را جمعآوری کنند.
این کتاب با 232 صفحه منتشر و به قیمت 100 هزار ریال منتشر شده است.