به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ظهر دوشنبه رئیس شورای اسلامی استان اردبیل هدف از برگزاری این جلسه را بازبینی تصمیم گیری های آبی عنوان کرد و گفت: در برخی تصمیم گیری ها شورای عمومی و هم اندیشی مدیران ضرورت ویژه دارد.
رحیم آقازاده با بیان اینکه هم اندیشی یکی از مهمترین شاخصه های توسعه است، از تاکید مکرر دین اسلام به ضرورت آن یاد کرد و افزود: باید به این آموزه اخلاقی بیش از پیش در تصمیم سازی های استان توجه شود.
وی تصریح کرد: هم اندیشی شوراها در استان های دیگر با خروجی های قابل توجه همراه است و با این وجود توجه به آن در اردبیل به شدت احساس می شود.
آقازاده معتقد است در مشکلات آبی استان نیز بسیاری از مشکلات باید در جلسات هم اندیشی انعکاس یافته و برای آن راهکار ارائه شود.
قطعی 15 روزه آب در ماه رمضان در موران گرمی
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر گرمی در بیان مشکلات آبی این منطقه به کمبود قابل توجه آب در شهرستان گرمی تاکید کرد.
ناصر شاهی با بیان اینکه سدهای معیشتی برای بهره برداری مناسب نیازمند اعتبار است، اضافه کرد: با اعتبارات موجود نمی توان پروژه های سد سازی را تکمیل کرد.
وی افزود: بسیاری از شبکه های آبرسانی شهری و روستایی در مضیقه بوده و تعداد قابل توجهی از روستاها به صورت سیار آبرسانی می شود.
شاهی در اظهاراتی به قطع آبرسانی 15 روزه روستای پرچین از توابع بخش موران این شهرستان اشاره کرد وبیان داشت: ساکنان این روستا نیمی از ماه رمضان سپری شده را آب نداشتند.
رئیس شورای اسلامی شهر گرمی همچنین از آلودگی آب روستاها انتقاد کرد و افزود: باید در خصوص تخصیص آب روستاهای این منطقه بازنگری شود.
وی در ادامه خواستار تکمیل شبکهاب و فاضلاب شهرک ولی عصر و بهسازی آن، تکمیل شبکه فاضلاب 17 شهریور و مخزن آب انگوت شد و تاکید کرد: آب در گرمی ماده کم یابی است و استفاده بهینه از آن نیازمند برنامه ریزی است.
مجتمع آبرسانی خرسلو ضرورت آبی بیله سوار
همچنین نماینده شورای اسلامی شهرستان بیله سوار از جمله مشکلات عمده آبی این شهرستان را تکمیل مجتمع آبرسانی خروسلو عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه گفته می شود این مجتمع می تواند 70 روستا را آبرسانی کند اما در عمل توان آبرسانی 170 روستا را دارد.
فراهیم اختری تصریح کرد: این پروژه به 40 میلیارد ریال اعتبار نیازمند است که از طریق نمایندگان 20 میلیارد ریال آن تامین شده است.
وی افزود: تکمیل این پروژه یکی از ضرورت های آبرسانی روستاهای این منطقه است و مسئولان آبی برای تامین اعتبار آن باید چاره اندیشی کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از قشلاقات این منطقه به صورت سیار آبرسانی می شود، ادامه داد: حتی در تعداد تانکر نیز با کمبود مواجه ایم.
اختری در حوزهاب شهری به احداث منبع آب جعفر آباد تاکید کرد و بیان داشت: این منبع می تواند قطعی مکرر آب این شهر را پایان بخشد.
وی فرسودگی شبکه آب و فاضلاب بیله سوار و جعفر آباد را نیز یادآور شد و افزود: فرسودگی ها در حد قابل توجه بوده و باید رفع شود.
سرریز فاضلاب مسکن مهر نمین به رودخانه
در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر نمین عمده مشکل آبی این شهر را سرریز فاضلاب مسکن مهر به رودخانه نمین چای عنوان کرد و گفت: 500 واحد مسکن مهر به بهره برداری رسیده و فاضلاب تولید شده این خانوارها به رودخانه سرریز می شود.
مریم شاداب دلیل آن را عدم نصب پکیج تصفیه خانه با وجود خرید آن دانست و تصریح کرد: قبل از پیش بینی این مشکل نباید اجازه اسکان در سایت مهر داده می شد.
وی افزود: شهرستان نمین نیازمند 70 کیلومتر فاضلاب شهری است که تاکنون سه کیلومتر آن با یک میلیارد تومان احداث شده است.
شاداب با اذعان به اینکه شهرستان نمین در ردیف ماده 215 قرار نگرفته است، اضافه کرد: با اعتبارات استانی نمی توان چنین پروژه ای را به اجرا درآورد.
وی از وعده 20 میلیارد ریالی نمایندگان برای حمایت این طرح خبر داد و عنوان کرد: مدیران آبی باید توجه ویژه به این مقوله داشته و برای فاضلاب این شهر برنامه ریزی داشته باشند.
به سامان نرسیدن پروژه های گردشگری آبی نیر
در ادامه صحبت های این مسئول نماینده شورای اسلامی شهر نیر نیز به صورت ویژه به سامان نرسیدن 16 آبگرم این شهرستان در برنامه های توسعه و بهسازی تاکید کرد.
جلال ممی زاده با بیان اینکه 50 درصد امور مربوط به پروژه های گردشگری آبهای گرم به امور آب استان ارتباط دارد، تصریح کرد: دهکده توریستی سبلان، ساماندهی قینرچه، بروجلو و سقزچی از جمله پروژه هایی است که پیشرفت مطلوب ندارد.
وی در بخشی از سخنان خود از بی توجهی رسانه ها به تحلیل کارشناسی مشکلات آبی استان گلایه کرد و ادامه داد: به عنوان مثال پروژه هایی داریم که هشت سال است کلنگ زنی شده و عملا اجرا نمی شود.
وی همچنین از صدور مجوز برای هفت هزار متر از مجموعه بولاغلار جهت پرورش ماهی انتقاد کرد و افزود: در کنار این اتفاق تمامی پل هایی که روستاییان جهت تردد احشام مورد استفاده قرار می دادند تخریب شده است.
نماینده شورای اسلامی شهر نیر بخشی از مشکلات آبی را نیز عدم تکمیل مجتمع های آبرسانی دانست و اضافه کرد: مجتمع کسایی و محمد زاده فقط 25 درصد و مجتمع دورسون خواجه بعد از سال ها 80 درصد پیشرفت دارد.
تخصیص 15 میلیون تومان برای احداث یک سد در کوثر
همچنین رئیس شورای اسلامی شهرستان کوثر با تاکید به اینکه کوثر صنعت خاصی ندارد از سهل انگاری در تامین آب شرب و کشاورزی انتقاد کرد.
شهرام ساعدی با بیان اینکه احداث سد کوثر بارها از سوی رسانه ها طرح شده از عدم فعالیت آن خبر داد و گفت: مشکل دیگر در بخش آب شرب اختلاط آن با فاضلاب است که مصرف یا عدم مصرف را به یک معضل تبدیل کرده است.
وی به کمبود اعتبارات اختصاصی اشاره کرد و افزود: در شورای برنامه ریزی استان برای احداث یک سد در این شهرستان 15 میلیون تومان اختصاص یافته که رقم مضحکی است.
ساعدی همچنین خواستار تخصیص آبی به کوثر از محل حق آبه قطل اوزن شد و تاکید کرد: اینکه آب قزل اوزن از روستاهای نیازمند این منطقه عبور کرده و به مرکز استان برسد درست نیست.
آب روستای تازه کند پارس آباد انگل دارد
در ادامه نماینده شورای اسلامی شهرستان پارس آباد از عدم ساحل بندی رود ارس و به زیر آب رفتن گورستان های روستاهای این منطقه ابراز گلایه مندی کرد.
بهنام کریمی تصریح کرد: علاوه بر این در بخش آب روستایی یکی از مشکلات عمده بهداشت آب است که روستاییان را با مشکل مواجه ساخته است.
وی افزود: طبق آزمایشات انجام شده در آب روستاهای تازه کند و اسلام آباد انگل و میکروب مشاهده شده و حتی کلرزنی نیز کفایت نمی کند.
کریمی خواستار راه اندازی فاز بعدی تصفیه خانه عمران آباد شد و افزود: با این مهم آب 40 روستا تامین می شود.
وی با بیان اینکه ما اصلا آب تصفیه شده نداریم اضافه کرد: تنها تصفیه آب این شهرستان یک فیلتر ساده است و اب شرب سالم مطالبه جدی مردم این منطقه است.
هدایت فاضلاب به آب شرب در طرح هادی روستایی سرعین
همچنین نماینده شورای اسلامی شهرستان سرعین یکی از مشکلات عمده مدیریت آبی استان را بی توجهی به مدیریت مصرف دانست و تاکید کرد: اینکه تمامی شهرستان ها فقط مشکلات را طرح کنند به معنی کمک به حل مشکل نیست.
ناصر احمدی معتقد است در مدیریت مصرف هر مدیر برای حوزه کاری خود باید پیشنهاداتی داشته و از پتانسیل های بومی استفاده کند.
وی از جمله مشکلات آبی سرعین را ناهماهنگی طرح هادی با پروژه های آبی دانست و در این خصوص گفت: بخشی از فاضلاب روستایی به شبکه شرب هدایت می شود.
احمدی تاکید کرد: نباید منابع آبی به دست خود ما آلوده شود و ضروری است بنیاد مسکن به صورت هماهنگ شده تری طرح هادی را به اجرا درآورد.
وی در ادامه خواستار برگزاری جشنواره آب های گرم در این شهرستان شد و افزود: این جشنواره می تواند در بهبود برنامه های مدیریت آبی این شهرستان تاثیر گذار باشد.
.................................
گزارش: ونوس بهنود