به گزارش خبرنگار مهر، استاندار تهران به همراه جمعی از معاونین و مدیران کل روز گذشته در ملارد حضور یافت و از نقاط مختلف این شهرستان بازدید به عمل آورد، در جریان این بازدید که تا بعدازظهر دیروز ادامه یافت سید حسین هاشمی پس از حضور در گلزار شهدا و مقبره شهدای اقتدار به دیدار خانواده شهید میرزاخانی رفت.
بازدید از واحدهای دامداری، مرغداری، پرورش قارچ، گلخانه، واحدهای صنعتی، تولیدی، روند احداث پروژه های عمرانی شهرستان نظیر مصلی، بیمارستان، سایت اداری، پارک 14 هکتاری بانوان و.... از دیگر برنامه های استاندار تهران در سفر به ملارد بود.
حوالی عصر نیز جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران و کمیته برنامه ریزی ملارد با حضور استاندار تهران و معاونین، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، مدیران کل و اعضای شورا و مسئولان شهرستانی برگزار شد.
در این جلسه استاندار تهران ضمن تقدیر از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس، حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی در غزه را فاجعه انسانی خواند و اظهار داشت: این حد از حنایت و وحشی گری در تاريخ بي سابقه بود به طوري كه تمام تجهيزات جنگي دنيا در مقابل زنان و كودكان بي پناه به كار گرفته شده است.
سید حسین هاشمی در ادامه سخنان خود ضمن ابراز خرسندي از وفاق و همدلي ميان مسئولان شهرستان ملارد افزود: با توجه به نيازها و مشكلات موجود اعتبار مناسبي برای شهرستان ملارد در نظر گرفته شد كه در اين راستا 10 ميليارد تومان اعتبار مصوب استاني، 10 ميليارد تومان از محل ماده 180 و هفت ميليارد تومان مازاد از بودجه استاني در نظر گرفته شد كه نسبت به ساير شهرستانهاي استان سهم قابل توجهي است.
این مسئول ادامه داد: همچنين طی توافقات صورت گرفته با رئيس سازمان جنگلها و مراتع مقرر شد كه 10 ميليارد تومان اعتبار به صورت پنجاه پنجاه از سوي استانداري و اين نهاد به منظور احياي اراضي بياباني و اجراي عمليات ترسيب كربن اختصاص يابد.
وی با اشاره به اینکه ملارد شهرستاني مستعد و دارای پتانسیلهای ویژه در حوزه های کشاورزی و صنعت است، یادآور شد: باید زمینه های لازم برای ارتقای حوزه های مختلف شهرستان ملارد ایجاد شود.
هاشمی با اشاره به بازديد از بزرگ ترين دهستان استان تهران در منطقه اخترآباد اعلام كرد: بيش از 70 هزار هكتار اراضي بياباني در اين منطقه وجود دارد كه مي توان با استفاده از تکنولوژی هاي جديد آنجا را احياي كرد.
استاندار تهران گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور، مقرر شد حدود 10 میلیارد تومان اعتبار برای احیای اراضی بیابانی ملارد اختصاص داده شود تا بتوان شنهای روان این منطقه را تثبیت کرده و از جابجایی خاک جلوگیری به عمل آورد چرا که جابجایی خاک در طوفان اخیر تهران استحکام این اراضی را دچار آسیب کرد که این مساله نیازمند بازنگری و احیای اراضی است.
این مسئول با اشاره به بازدید صورت گرفته از منطقه اخترآباد و فعالیت مجموعه دو هزار هکتاری باغداری، زارعت و مرغداری در این منطقه افزود: فعالیت های مجموعه نشان دهنده استعداد منطقه است که در صورت حمایت از بخش خصوصی، قابلیت رونق تولید حتی در اراضی بیابانی را هم دارد، این مساله به صورت 100 درصد با سیاستهای دولت همخوان است و به منظور حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی تسهیلات ویژه ای از بانکها و صندوق توسعه ملی برای تامین اعتبار در نظر گرفته شده است.
هاشمی از جانمایی یک شهرک صنعتی در منطقه اخترآباد خبر داد و اعلام کرد: این منطقه به عنوان محل استقرار صنایع آلاینده استان تهران در نظر گرفته شده، این صنایع با استقرار در این شهرک و با استفاده از تکنولوژی های روز نوسازی و بازسازی شده و بهبود می یابند.
وی ساماندهی صنوف تهران را از مهمترین دستاوردهای این طرح برشمرد و اظهار داشت: این مساله یک معضل پیچیده در تهران است که سیاست دولت نیز از جابجایی آنها و استقرار در مکان مناسب متمرکز شده، منطقه اخترآباد برای این موضوع مکان مناسبی است که روال اداری و مراحل قانونی اجرای طرح به زودی آغاز خواهد شد.
استاندار تهران سپس در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در زمینه بیمارستان ملارد بیان کرد: در مورد این مساله بنا بر تصمیمات اخذ شده به هر میزان وزارت بهداشت بودجه تخصیص دهد استانداری نیز به همان میزان کمک خواهد کرد، اهتمام ما بر اجرایی شدن هرچه سریعتر این پروژه است چرا که دکتر روحانی نیز در سفر انتخاباتی خود به ملارد قول دادند که نسبت به احداث این بیمارستان هرچه سریعتر اقدام شود.
این مسئول در زمینه سایت اداری شهرستان ملارد با اشاره به بازدید صورت گرفته خاطرنشان کرد: این پروژه در زمینی به مساحت 20 هکتار تا سال 94 مطابق با اصول شهرسازی و معماری ایرانی- اسلامی به سرانجام خواهد رسید که پیش بینی می شود شهرک اداری نمونه و مدرنی در سطح استان تهران باشد و تلاش داریم به عنوان الگوی کشوری نیز مطرح شود.
ساماندهی ساخت و سازهای غیرمجاز استان تهران با جدیت ادامه دارد
وی سوالی در زمینه نحوه برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز را این چنین پاسخ داد: آنچه در سطح استان انجام می دهیم، مبارزه جدی با متخلفان این حوزه است که ملارد نیز از این امر مستثنی نبوده و همان سیاست اعمال می شود.
هاشمی افزود: ساماندهی ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران از ابتدای تیرماه با اولویت حاشیه رودخانه ها در شمال و شمال شرق تهران آغاز شده که این طرح به زودی به کل استان تعمیم داده می شود.
وی گفت: با همکاری مراجع قضائی ساخت و سازهای غیرمجاز تخریب خواهد شد، خانه های ساخته شده در سنوات قبل مورد ساماندهی قرار خواهد گرفت و از ساخت و سازهای جدید به شدت جلوگیری می شود.
ملارد تنها بر روی کاغذ شهرستان شده است
همچنین عصر روز گذشته جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران و کمیته برنامه ریزی شهستان ملارد با حضور استاندار تهران و معاونین، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، مدیران کل استان و مسئولان ملارد در محل مجتمع شهید اینانلو این شهرستان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه فرماندار ملارد به تشریح مسائل و مشکلات شهرستان پرداخت و اظهار داشت: ملارد در سال 88 از بخش به شهرستان ارتقا یافت اما متاسفانه جایگاه و ساختار تشکیلاتی آن هنوز در حد گذشته باقی مانده است و می توان گفت این شهرستان تنها بر روی کاغذ ارتقا یافته لذا موضوع اصلی در بحث توسعه این شهرستان، اصلاح ساختاری و تامین نیروی انسانی کارآمد است.
داود کرمی با اشاره به اهممیت نیروی انسانی در رشد و توسعه جوامع ادامه داد: هدفگذاری برای توسعه و پیشرفت نیازمند توجه جدی به ساختار اداری و تامین نیروی انسانی کارآمد و مجرب است. اما متسفانه هم اکنون بیش از 40 درصد ادارات ملارد مستاجر هستند.
فقدان تخت بیمارستانی در ملارد؛ موضوعی تکراری اما همچنان پابرجا
این مسئول عنوان کرد: برای استقرار این ادارات سایت اداری در دست احداث است که انتظار می رود با توجه به نیاز مبرم منطقه به ساماندهی ادارات و دستگاه ها، بودجه مناسبی (حداقل 120 میلیارد ریال) از سوی استانداری در نظر گرفته شود.
نماینده عالی دولت در ملارد ضمن گلایه از کمبود امکانات درمانی در این شهرستان یادآور شد: فقان تخت بیمارستانی در ملارد موضوعی تکراری است که بارها مطرح شده اما متاسفانه همچنان حل نشده است، شهرستان ملارد با 430 هزار نفر جمعیت فاقد حتی یک تخت بیمارستانی است که این موساله توجه ویژه مسئولان استانی را می طلبد، ما نیز در شهرستان آمادگی داریم که به هر میزان از سوی استانداری باری بیمارستان مصوب شود، ه.مان اندازه در شهرستان اعتبار تخصیص داده شود.
وی کمبود سرانه ورزشی، فرهنگی، بحران آب، زیرساختهای نامناسب مسکن مهر را از دیگر معضلات و مطالبات این شهرستان برشمرد.
دشمن به دنبال استحاله دورنی از طریق ابزار فرهنگی در ایران است
در ادامه مراسم حجت الاسلام سید حسین نوری حسینی با اشاره به نامگذاری سالجاری بنی بر اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی به تبیین این شعار مدبرانه پرداخت و اظهار داشت: دشمن در 35 سال گذشته از تمام ترفندها و توطئه ها برای ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است اما از این میان بر دو موضوع تمرکز بیشتری .
امام جمعه ملارد، استحاله دورنی ار طریق تغییرات اهداف نظام با ابزار فرهنگی و خسته کردن مردم از انقلاب و بازگشت از اهداف و آرمانهای امام راحل با استفاده از ابزار اقتصادی را دو هدف مهم توطئه های دشمن برشمرد.
این مسئول عنوان کرد: استحاله فرهنگی همانند حمله نظامی سر و صدا ندارد و حساسیت برانگیز نیست، کم سر و صدا است اما تلفات بسیار سنگینی دارد و مامعتقدیم اگر فرهنگ دینی تقویت شده و آرمانها و اهداف انقلاب حفظ شود، مشکل اقتصاد کشور نیز سر و سمامان خواهد یافت.
وی متذکر شد: شهرستان ملارد در ظاهر حدود 40 کیلومتر با پایتخت فاصله دارد اما به لحاظ محرومیت با دورافتاده ترین نقاط کشور برابری می کند، 430 هزار جمعیت این شهرستان حتی یک تخت بیمارستانی ندارد و تعداد آمبولانسها نیز برای هر 90 هزار نفر یک دستگاه است.
حسینی اضافه کرد: در حالیکه سرانه ورزشی استاندارد جهان 2.5 متر و ایران 1.5 متر است، سرانه ورزشی شهرستان ملارد تنها 34 سانتی متر اندازه گیری شده است.
کارهای زمین مانده بسیاری در حزوه زیرساختهای ملارد وجود دارد
نماینده ولی فقیه در ملارد کمبود فضای، آموزشی، مذهبی، بیکاری سرسام آور، عدم استقرار ادارات را از دیگر مشکلات شهرستان برشمرد و گفت: ملارد با 430 هزار نفر جمعیت 85 مسجد دارد یعنی هم اکنون بدون احتساب رشد جمعیتی، به بیش از 365 مسجد دیگر نیاز داریم، تعداد کتابخانه ها نیز بسیار کم است و 70 کتابخانه دیگر باید احداث شود.
در بخش دیگر این مراسم نماینده مردم شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی اظهار دشات: اقدامات بسیاری برای ارتقای شاخصهای رفاهی و توسعه زیرساختها صورت گرفته اما کارهای زمین مانده بیشتر است و امید می رود جلسه امرز مثمر ثمر بوده و خروجی مطلوبی داشته باشد.
حسین گروسی بیان کرد: بسیاری از کشورهای توسعه یافته و پیشرفته تنها امتیاز از متیازات ایران را دارند اما با برنامه ریزی و استفاده بهینه از ظرفیتها، نیروی انسانی و منابع طبیعی توانسته اند به پیرفت دست یابند لذا ایران اسلامی با برخورداری از مواهب بسیار مطولب طبیعی و نیروی انسانی بالا، باید به نحو شایسته برناه ریزی کند تا از این فرصتها برای رونق تولید، کاهش نرخ تورم و بیکاری بهره ببرد.
این مسئول افزود: امروز اشتغال یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها است، البته بسیاری از مشکلات نظیر فقدان اسناد مالکیتی در برخی مناطق حوزه انتخابیه نیازمند پول و اعتبار نبوده و مستلزم تدابیر مدیریتی است.
پروژه های نیمه کاره ملارد رنگ اعتبار به خود گرفت
در پایان این جلسه نیز پس از سخنان استاندار تهران، معاون برنامه ریزی استانداری به جمع بندی مباحث مطروحه و مصوبات جلسه پرداخت و اظهار داشت: اعتبارات استان تهران در سالجاری حدود هزار میلیارد تومان از محل بودجه محلی، 230 میلیارد تومان استانی و 220 میلیارد تومان از محل بودجه ملی استانی شده است که در شهرستان ملارد از 230 میلیارد تومان بودجه استانی، 10 میلیارد بودجه مصوب و 10 میلیارد تومان ماده 18 اختصاص یافته است.
نعمت الله ترکی ادامه داد: در جلسه امروز با توجه به موضوعات و مطالبات مطرح شده مقرر شد در بخش گردشگری با توجه به ظرفیتهای اشتغالزایی موجود در منطقه، دهکده صنایع دستی در ملارد مکان یابی شود، همچنین میراث فرهنگی در محل تپه ارسطو که قدمتی هفت هزار ساله دارد، سایت موزه راه اندازی کند که برای مطالعه این دو طرح بالغ بر 100 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد.
این مسئول اختصاص اعتبار دو میلیارد و 800 میلیون تومانی به حزوه فضای آموزشی، 300 میلیون تومان برای احداث کتابخانه، چهار میلیارد تومان در حوزه آب و فاضلاب، تعیین تکلیف ورزشگاه پنج هزار نفری و یک میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی را زز دیکر مصوبات این جلسه برای ارتقای زیرساختها و شاخصهای رفاهی شهرستان ملارد برشمرد.