گرگان - خبرگزاری مهر: معاون نظارت و پایش اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست گلستان گفت: مرکز مطالعات و تکثیر پلنگ ایرانی با توجه به پتانسیلی که این استان دارد در گلستان مستقر می شود.

مجتبی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این مرکز که در برنامه های تدوین شده سند توسعه استان گنجانده شده است در یکی از مناطق تحت مدیریت سازمان می تواند مرکز خوبی برای کارهای آموزشی و مطالعاتی پلنگ ایرانی باشد.

وی در خصوص پیدا شدن دو توله پلنگ در اوایل این هفته توضیح داد: تلفن ناشناسی به اداره محیط زیست شهرستان کردکوی مبنی بر وجود دو توله پلنگ در اطراف این اداره و حضور کارشناسان و دامپزشک معتمد ما باعث کشف این حیوان ها شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حال آن ها خوب است افزود: در محل مناسبی که درسازمان برای آن ها تعریف شده و در وضعیت خوبی قرار دارند.

حسینی اظهار کرد: با توجه به اینکه منطقه حفاظت شده جهان نما دراطراف کردکوی وجود دارد همکاران ما در منطقه جستجو و نظارت داشته اما هنوز نتوانستیم اطلاعات دقیقی را در خصوص مادر این توله پلنگ ها پیدا کنیم.

وی در خصوص نگرانی هایی موجود برای تحویل این پلنگ ها به باغ وحش گفت: هر گونه ایی که به شکل زخمی، بیمار یا توسط شهروندان به ما داده شود بعد از گذراندن دوران نقاهت و به دست آوردن سلامتی کامل در یکی از زیست گاههای طبیعی خود به محیط برگردانده می شود.

حسینی ادامه داد: تحت هیچ شرایطی تحویل به باغ وحش صورت نمی گیرد و تا سنی که بتوانند خود را با طبیعت وفق دهند آن ها را نگهداری می کنیم.

وی با بیان اینکه این حیوان ها حدودا 3ماهه و احتمالا یکی نر و یکی ماده باشند، افزود: به دلیل اینکه پلنگ ها خیلی به بوی انسان ها عادت نکنند و خصلت های وحشی آنها حفظ شود سعی کرده ایم خیلی به آن ها نزدیک نشویم.

معاون نظارت و پایش اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست گلستان گفت: اکیپی از تهران برای بازدید و معاینه از نزدیک و بررسی مکانی که توله پلنگ ها در آن نگهداری می شوند به گلستان می آید.

وی ادامه داد: این گروه از مرکز تکثیر و پرورش مارال در پارک جنگلی قرق که از سال 1352 تاسیس شده است بازدید خواهند کرد و هم چنین تعدادی از این مارال ها به استان هایی که ظرفیت رها سازی دارند داده می شود.

وی در خصوص لاشه روباه ترکمنی که به سازمان آورده شده است افزود: روباه ترکمنی یکی از گونه های منحصر بفرد و خاصی است که در هیچ کجای ایران زیست نمی کند.

حسینی گفت: زیستگاه این گونه جانوری در نوار مرزی دشت گرگان و ترکمن صحرا است و سال ها از وجود و نحوه زیستن این گونه در گلستان اطلاع دقیقی وجود نداشت.

معاون نظارت و پایش اداره کل سازمان حفاظت محیط زیست گلستان افزود: چند وقت پیش در محور آق قلا- اینچه برون لاشه این حیوان پیدا شده که در فریز نگهداری کرده و امروز برای انجام تحقیقات بیشتر و بررسی های دقیق تر به محیط زیست استان انتقال یافت.

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم با مورد پایش قرار دادن بیشتر محل زندگی این جانور بتوانیم جمعیت آن را مورد بررسی قرار داهیم و در حفظ آن کوشا باشیم.