به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره سفرنگاری ناصرخسرو که عصر دیروز، 14 مردادماه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد با اشاره به طنزی که در کلام محمدابراهیم باستانی پاریزی گفت: کاش خود باستانی پاریزی اینجا بود و به جای من سخن میگفت. آنها که حضور او را درک کردهاند میدانند که چه خوب با لهجه کرمانی حرف میزد و چه طنز دلنشینی در کلامش بود.
نویسنده«خمره» در ادامه بیان کرد: خاطرم هست ما را به اصفهان دعوت کرده بودند تا از محمدعلی جمالزاده بگوییم، باستانی پاریزی چنان غوغایی بهپا کرد که دقایقی صدای کف زدن و هورا کشیدن متوقف نمیشد. او قسم خورده بود در همه سخنرانیها و جلسات خود از کرمان بگوید، به یاد دارم یکبار قرار بود درباره ناصرخسرو بگوید و گفت:«حیف؛ ناصرخسرو به همهجا سفر کرد جز کرمان...»
مرادی کرمانی با اشاره به سخنی از ارسطو گفت: به گفته این فیلسوف یونانی وقتی درباره یک شهر حرف میزنیم، مقصودمان از آن شهر تنها ساختمانها و بازارها نیستند بلکه مردان و زنان باارزشی در آن شهر به دنیا آمده و بزرگ شده و به شهر هویت دادهاند. باستانی پاریزی نه تنها افتخار کرمان که افتخار ایران بود.
پس از آن هوشنگ مرادی کرمانی به خواندن یادداشتی درباره باستانی پاریزی پرداخت. بخشهایی از یادداشت چنین بود:
«باستانی هم رفت روی تمبر و همراه نامهها سفر خواهد کرد. باستانی مجسمه میشود و توی ميدانی در کرمان مي نشيند. شب را به صبح مي رساند پلک نمي زد. شبها ستارهها را میشمارد و روزها رهگذران را میبيند که از کنارش میگذرند. نگاهش میکنند. جوانها میدانند که چنين انسانی بوده است. اگر همت کنند هوش و ذوق و تلاش او را داشته باشند مثل او میشوند. باستانی میتوانست در زادگاهش بماند. زمينی و باغی و بيلی داشته باشد و آبی و درختی. راحت پير شود، بی کش مکش های قلم و شهرت و شعر و شناخت. اما گفتهاند که: «کشتی بر ساحل نشسته بسيار امن است؛ ولي کشتی برای نشستن بر ساحل ساخته نشده...»
سومین جشنواره ناصرخسرو از سهشنبه 14 مرداد 1393 با گشایش نمایشگاه عکسهای منتخب سومین جشنواره، کار خود را در موزه هنرهای دینی امام علی علیهالسلام ادامه میدهد و جمعه 17 مرداد 1393 خورشیدی با تقدیر از نصرالله کسرائیان، عکاس مجموعه«عشایر ایران» و «تخت جمشید» با همکاری مهرداد بهار پایان مییابد.
مسائلی چون ترویج فرهنگ و آداب سفر، معرفی مقاصد سفر به گردشگران، احیای سنت سفرنامهنویسی، تشویق به مستندسازی وقایع و اتفاقات و توجه دوباره به ادبیات ایرانزمین از زاویهای نو از اهداف این جشنواره است.