بانک توسعه اسلامی به عنوان یکی از موسسات معتبر مالی و توسعه‌ای اسلامی در ساخت یک مجتمع تجاری-اداری به نفع موقوفات جایزه مصطفی (ص) مشارکت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر سنت رایج، هزینه اهدای جوایز علمی را مؤسسات بزرگ اقتصادی و دانش‌بنیان، صاحبان سرمایه علاقه‌مند به علم و فناوری یا دانشمندان بزرگ با وقف دارایی‌هایشان تأمین می‌کنند.

منابع جایزه مصطفی (ص) هم به پیروی از این سنت از طریق وقف تأمین می‌شود. بر همین اساس بانک توسعه اسلامی به‌عنوان بزرگترین نهاد مالی سازمان‌ همکاری‌های اسلامی در ساخت یک مجتمع تجاری در شهر تهران و به نفع موقوفات جایزه مصطفی (ص) مشارکت خواهد کرد. این مجتمع تجاری یکی از بزرگ‌ترین مراکز اقتصادی ایران و خاورمیانه خواهد بود و منافع حاصل از آن وقف جایزه مصطفی (ص) و برای تامین جایزه استفاده خواهد شد.

دکتر احمد محمد علی المدنی، رئیس بانک توسعه اسلامی نیز تأسیس این جایزه را گام بسیار مهمی برای تسریع پیشرفت‌های علمی میان مسلمانان خوانده و از همه کشورهای اسلامی خواسته است تا با همکاری با یکدیگر این جایزه را به یک جایزه معتبر جهانی تبدیل کنند.

به گفته وی توسعه علمی از مهمترین اولویت‌های بانک توسعه اسلامی است و این بانک تمام کشورهای عضو را تشویق می‌کند تا درصد معینی از کمک‌های این بانک را در زمینه‌های دانش و فناوری سرمایه‌گذاری کنند.

جایزه مصطفی(ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام(ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت به علم‌آموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی، به معنای برگزیده، نام‌گذاری شده است.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای سیاست‌گذاری متشکل از دانشگاه‌ها و مراکز علمی بزرگ ایران و جهان اسلام بر روند اعطای این جایزه نظارت می‌کند و از مهم‌ترین اعضای بین‌المللی شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی(ص) می‌توان از بانک توسعه اسلامی، آکادمی علوم جهان اسلام، دانشگاه کراچی و دانشگاه مالایا، فرهنگستان علوم و فرهنگستان علوم پزشکی ایران، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف نام برد.

عواید حاصل از موقوفات جایزه مصطفی (ص) برای تامین هزینه اهدای جایزه مصطفی، حمایت مالی از تحقیق و پژوهش در حوزه‌های مرتبط با جایزه، حمایت از توسعه فناوری بین کشورهای اسلامی و حمایت از پروژه‌های عام المنفعه در فناوری‌های جدید اختصاص خواهد یافت.

اعضای بانک توسعه اسلامی، از ۵۶ کشور از چهار قاره آسیا، آفریقا ، اروپا و آمریکا هستند و ترکیه، امارات متحده عربی، عربستان، قطر، نیجریه، کویت، مصر، لیبی و ایران از سهامداران بانک توسعه اسلامی هستند.