همدان- خبرگزاری مهر: فرماندهی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توازن این سازمان با دستگاه قضایی و افزایش شدت مجازات باید به گونه‌ای باشد که امکان سواستفاده افراد سودجو و بهره‌برداری غیرمجاز از منابع طبیعی به حداقل میزان برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم سبزعلی بعداز ظهر چهار شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: با اطلاع رسانی از سوی رسانه‌ها فرهنگ‌سازی خوبی نسبت به شناخت منابع طبیعی و اهمیت این منابع نسبت به گذشته را شاهد بوده ایم.

وی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، گرم شدن هوا، بحران کم آبی در کشور، مستعد بودن پوشش گیاهی خشک برای حریق و  آتش سوزی و همچنین پیشروی مراتع به سمت بیابانی شدن هدف گذاری کلان کشور در این است که در راستای بیابان زدایی و افزایش جنگلها و مراتع در سطح کشور برنامه‌ریزی‌هایی را در دستور کار سازمان قرار دهد.

فرماندهی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه توسعه و احیای منابع طبیعی کشور از وظایف اصلی یگان حفاظت است، گفت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که وضعیت موجود را باید حفظ کرد،حفاظت در اولویت برنامه ها قرار می گیرد.

سبزعلی عنوان کرد: ایجاد فضاهای سبز در راستای افزایش اقدامات مرتعی در دستور کار است و با بهره گیری از دانش جهانی، تجربیات و تلفیق اطلاعات روز با دانش بومی و محلی افراد، حفظ و ارتقا و توسعه را در پیش خواهیم داشت.

وی همکاری سایر نهاد ها و سازمان ها به خصوص دستگاه قضایی را راهگشای بسیاری از مشکلات مربوط به دخل و تصرف منابع ملی دانست و گفت: در روندی چند ساله و رو به رشد با بهره گیری از مشارکت های مردمی و تشکل های مردم نهاد و هچنین سازمان های مربوطه این سازمان می تواند بیش از گذشته به اهدافش برسد چرا که سازمان به تنهایی قادر به اجرای این وظایف پرحجم و دشوار نخواهد بود.

فرماندهی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توازن بین این سازمان با دستگاه قضایی و افزایش شدت مجازات باید به گونه ای باشد که امکان سواستفاده افراد سودجو  و بهره برداری غیر مجاز از منابع طبیعی به حداقل میزان برسد.

سبزعلی در ادامه با اشاره به تعلق گرفتن 100دستگاه خودرو ویژه برای بخش حفاظت گفت: هنوز تعداد سهمیه خودروی یگان حفاظت هر استان مشخص نشده و امیدواریم با پیگیری های مربوط به ساختار تشکیلاتی معاونت توسعه، نیروی انسانی لازم را نیز برای یگان حفاظت جذب کنیم.

وی گفت: در حال حاضر در سه پایگاه اطفا حریق در استان های خوزستان، کرمانشاه و گلستان مشغول به کارند و در استان سمنان نیز پایگاه فرعی قرار دارد و زیر ساخت های لازم برای ایجاد این پایگاه‌ها در استان های ایلام، گیلان و مازندران با کمک مدیریت بحران کشور در حال بررسی است.

فرماندهی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: با ایجاد تفاهم نامه با سازمان محیط زیست و سازمان بحران کشور برای حفاظت از منابع طبیعی در حال حاضر 395 پاسگاه حفاظتی منابع طبیعی در سراسر کشور راه اندازی شده است.

سبزعلی با بیان اینکه 80 درصد از آتش سوزی جنگل ها  و مراتع  وابسته به عامل انسانی و 20 درصد عامل طبیعی است، گفت: 80 درصد  آتش سوزی ها در مراتع و 20 در صد در جنگل ها و 10 تا 15 درصد آتش سوزی ها به صورت عمد و مابقی به دلیل سهل انگاری و بی توجهی افراد به خصوص گردشگران صورت می گیرد.

وی در خصوص نابودی برخی مراتع توسط دام گفت: با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به دامداران و بیان اینکه حرکت دام به نفع آنها نیست و حتی باعث کاهش وزن دام می شود باید عنوان کرد که پنج تا هشت هزار گونه گیاه در مراتع کشور وجود دارد که خواص دارویی حدود هزار گونه از این گیاهان شناسایی شده و قیمت بسیار بالایی دارند که دامداران می توانند با شناخت این گیاهان و جلوگیری از نابودی آن توسط دام حتی درآمد بهتری داشته باشند.