به گزارش خبرنگار مهر، مرز بین اللملی مهران هم اکنون به عنوان مهمترین مرز زمینی کشور برای عتبات عالیات به شمار می رود و سالانه نزدیک دو میلیون زائر از این مرز تردد دارند.
مرز مهران به دلیل امنیت و نزدیکی به شهرهای مذهبی عراق در سالهای اخیر به پرترددترین مرز زمینی کشور تبدیل شده است.
یکی از مهمترین ظرفیتهای مرز مهران بحث صادرات کالا است که هم اکنون روزانه بیش از 600 کامیون کالا از مرز به عراق صادر می شود که این میزان معادل بیش از دو میلیون دلار است.
به رغم ظرفیتهای مرز مهران، هم اکنون بسیاری استعدادهای مرز مورد غفلت واقع شده که در صورت سرمایه گذاری و ایجاد زیرساختهای مناسب می تواند نقش مهمی در محرومیت زدایی استان و ایجاد اشتغال داشته باشد.
ایجاد زیرساختهای مرز مهران ضروری است
علی اکبری کارشناس مسائل اقتصادی در استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مرز مهران دارای ظرفیتهای بزرگ اقتصادی در استان است که بسیاری از این ظرفیتها برای توسعه به کار گرفته نمی شود.
وی بیان داشت: ساده ترین شکل استفاده از مرز مهران صادرات کالاهای تولید شده استان ایلام است که هم اکنون در این بخش سهم ناچیزی از کالاهای استان صادر می شود.
این کارشناس بیان داشت: توسعه زیرساختهای مرز مهران نظیر جاده، امکانات رفاهی، بهداشتی و.. بسیار ضروری است که این مهم علاوه بر توسعه مرز منجر به اشتغالزایی در استان نیز می شود.
اکبری بیان داشت: ایجاد امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای صادرات کالا در پایانه مرزی مهران ضروری است.
وی تصریح کرد: هم اکنون از ظرفیتهای مرز مهران به خوبی استفاده نمی شود و باید مسئولان استان ایلام با کمک بخش خصوصی برای توسعه این مرز تلاش کنند.
پیگیری ایجاد منطقه آزاد تجاری در حال نهایی شدن
محمدرضا مروارید استاندار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مباحث جدی برای توسعه مرز مهران، ایجاد منطقه آزاد تجاری است.
وی بیان داشت: تبدیل شدن مرز مهران به منطقه آزاد تجاری خواسته اصلی مردم و مسئولان استان ایلام که هم اکنون تمام اقدامات لازم برای اجرای این مهم در استان اتخاذ شده است.
این مسئول عنوان کرد: تصویب منطقه آزاد تجاری علاوه بر تصویب در هیئت دولت نیاز به مصوبه مجلس نیز دارد و امیدواریم این مهم به زودی محقق شود.
مروارید بیان داشت: بازار عراق فرصتی مناسب برای تجار ایرانی و ایلامی است که از مرز مهران برای صادرات انواع کالاها، محصولات کشاورزی و.. استفاده کنند.
وی افزود: طرحهای مهمی در مرز مهران برای ایجاد زیرساختهای مناسب در حال اجراست و باید از این مرز در جهت توسعه و اشتغال استان بهره برد.
این مسئول تصریح : یکی از مباحث مهم در مرز مهران حضور سرمایه گذار است که در حال حاضر شرکتهای بزرگی برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف در این شهرستان اعلام آمادگی کرده اند.
وی بیان داشت: مرز مهران دارای ظرفیهای بی نظیری در بخش صادرات است که باید تلاش شود محصولات تولیدی استان سهم بالایی در صادرات به عراق داشته باشند.
وی بیان داشت: امکانات خوبی در مرز مهران برای ورود و خروج مسافر و زائر ایجاد شده و این مرز هم اکنون پرترددترین مرز زمینی کشور است.
مروارید تصریح کرد: سرمایه گذاری و توسعه زیرساختها از مهمترین اولویتهای توسعه استان ایلام و مرز مهران است که باید به طور جدی پیگیری شود.
وی افزود: بحث تردد انفرادی زوار عتبات عالیات، تردد وسایل نقلیه کشور عراق در مهران و.. از دیگر مباحث مهم برای توسعه مرز مهران است.