به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور بعد از ظهر پنجشنبه درحاشیه بازدید از دهمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه های مجازی استان با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های حوزه کشاورزی استان مازندارن بیان داشت: مازندران با توجه به شاخصه قطب کشاورزی با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های خدادای در عرصه های تولید محصولات کشاورزی علل خصوص برنج ، گوشت مرغ و تولید فرآورده های لبنی رتبه اول تا سوم را در سطح کشور کسب کرد.
وی افزود: طی تهیه برنامه ششم به دنبال شناسایی کاستی ها، ضعف های موجود و همچنین عملیاتی کردن نقاط قوت در حوزه کشاورزی مازندران است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برداشت برنج از اراضی زیر کشت سطح استان تصریح کرد: از 210 هزار هکتار سطح زیر کشت برنج در استان تاکنون بالغ بر 30 درصد اراضی به میزان 60 هزار هکتار از سطح مزارع شالیزاری استان برداشت شد.
حیدر پور ادامه داد: خوشبختانه امسال با تسهیلات مصوب شده کمباین های مدرن و با ضایعات بسیار کمتر بر حوزه کشاورزی استان عرضه شد لذا با برداشت مکانیزه و تسهیلات موجود ارتقای ناوگان کمباین ها در سطح استان ضروری است چرا که با اجرای این امر از 40 درصد هزینه های تولید کاسته می شود.
وی با اشاره به برنامه توسعه پنجم گفت: متاسفانه تاکنون اعتبارات بر اساس نیازها و برنامه امکانات به خوبی در بین کشاورزان عرضه نشده است.
این مقام مسئول سرمایه گذاری در باغات شیب دار و مناطق کوهستانی را پتانسیلی برجسته در سطح کشور دانست و همچنین بیان کرد: باغات شیب دار سطح استان مانع از بروز سیل ، تأمین ارزش افزوده بالا ، اشتغال و حفظ منابع در سطح کشور و مردم روستاها را به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان تسهیلات کم بهره در بین کشاورزان اذعان داشت: یک میلیارد و230 ریال تسهیلات کم بهره جهت خسارت های وارد شده به سونامی برف مازندران تصویب شده که در این میان برای کاسته شدن از خسارت های سونامی برف مازندران اعتبارات در بین کشاورزان غرب استان توزیع می شود.
وی با اشاره به کشت مجدد برنج در سطح استان مازندران افزود: بیش از 30 هکتار از اراضی سطح زیر کشت به نشاءمجدد برنج در سطح استان پرداختند که در این راستا با برداشت مکانیزه از مزارع شالیزاری و آبیاری مجدد رشد کشت رتون در کشور افزایش خواهد یافت.
حیدر پور با بیان واردات برنج در سطح استان متذکر شد: با واردات برنج در سطح استان بسیاری از کشاورزان انگیزه کشت این محصول را از دست داده و به خودی خود این امر به عنوان چالش در مازندران محسوب تبدیل می شود اما خوشبختانه با هماهنگی استانداری و اداره صنعت و معدن مقرر شد در فصل برداشت مانع از توزیع برنج وارداتی به استان شوند.