به گزارش خبرگزاری مهر، سقاییان نژاد شهردار اصفهان در ابتدا مطالبی درباره اجلاس میراث فرهنگی ناملموس که تقریبا به صورت همزمان قرار است با جشنواره بینالمللی فیلم های کودکان و نوجوانان در اصفهان برگزار شود بیان کرد و یادآور شد که اصفهان برای اجرای هر دو برنامه آمادگی و توانمندیهای لازم را دارد. همچنین درباره ساخت یکی از بزرگترین پروژههای خاورمیانه که مجموعهای از سالنها و سینماها است خاطرنشان کرد که با ساخت این مجموعه اصفهان از لحاظ برگزاری اجلاسها و جشنوارههای بزرگ بینالمللی و ملی به جایگاه عظیمی خواهد رسید و در این زمینه بسیار غنی عمل خواهد کرد.
در ادامه به مجموعه بزرگ سیتی سنتر و هشت سالن سینمایی که در این مجموعه وجود دارد و استفاده از ظرفیت های آن برای بکارگیری در جشنواره کودک اشاره کرد و اصفهان را شهری کامل با ظرفیتهای بالا و مهیا برای برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان دانست و دلیل رفتن این جشنواره در چند سال گذشته را یک سری سوءتفاهمها دانست و بر ثبات جشنواره در اصفهان تأکید کرد.
جعفری جلوه مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه افزود: هم اصفهان و هم سینمای کودک به هم نیازمندند. سینمایی که زبان جهانیست و در قابلیت و توانمندیش شکی نیست، اصفهان را هم باید نماد ایران و اسلام دانست. این شهر بهترین خاستگاه جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان است با توجه به اینکه این جشنواره در دنیا با درجه A همان اول شناخته میشود چه بهتر است که با نام شهر زیبا و تاریخی اصفهان گره بخورد همانگونه که در دنیا نیز همه این جشنواره را با نام اصفهان میشناسند و چند سالی هم که بالاجبار برای حفظ بقایش به شهرهای دیگر رفت همه این قضیه را گوشزد میکردند که باید این جشنواره در اصفهان برگزار شود. سینما باید ارزشهای تمدنی و فرهنگی ملی کشور را به دنیا بشناساند چه بهتر که خاستگاه سینمای کودک ما این شهر پر تمدن و زیبا باشد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه بیان کرد: همه اینها برمیگردد به اینکه ما باید قدر بدانیم قابلیتهای اصفهان را و با تمام قوا و توانمان برای بقای جشنواره در این شهر تلاش کنیم و از به حاشیه رفتن و نگاه های مخرب که برای منافع بخشی و منطقهای می کوشند پرهیز کنیم. البته درست است که باید در قسمت منطقه ای هم به این موضوع توجه کرد اما این جشنواره باید با روحیهای فارغ از بخشینگری و کاملا به صورت ملی و ایرانی دیده شود.
جعفری جلوه با اشاره به مهجور ماندن سینمای کودک گفت: مشکلات اکران سینمای کودک را باید ناشی از نبود تولیدات مطلوب به حدکافی در این حوزه دانست. در بنیاد سینمایی فارابی به سه نکته تولید، اکران و جشنواره توجه ویژه می شود و میخواهیم در تمام ایران بخصوص در اصفهان به عنوان پایگاه اصلی سینمای کودک، یک جریان اکران مناسب و در خور این سینما بگذاریم. از دیگر تدابیر، کاستن از حواشیها و کارهای تبلیغی صرف و برجسته سازی کارهای متنی درست است. می خواهیم نگاههای ارزیاب شاهد آن باشند که کارهای اصولی سرجای خود قرار می گیرد. امسال در کنار همدیگر و همراهی ستاد اجرایی اصفهان مطمئنیم جشنوارهای پر رونقتر و پرشورتر از سالهای قبل خواهیم داشت.
وی با بیان این مطلب که انتخاب مسعودشاهی به عنوان دبیر جشنواره، نوع نگاه ایشان به مسئله بومیگرایی و محلی و منطقه ای بوده است، افزود: این جشنواره در سالهای اخیر بیشتر به سمت جشن پیش می رفت تا یک رویداد بزرگ و معتبر سینمایی بطوریکه حواشی آن بیشتر از متن بود. امسال تصمیم گرفتیم نگاه دیگری به آن بیاندازیم و برنامه های قبلی را تغییر دهیم به همین دلیل با انتخاب مسعود شاهی فکر میکنیم به این هدف خواهیم رسید. چرا که برای درست کردن این مسیر باید از یک چراغ راه کمک گرفت و بهترین گزینه برای این نقش هستند.
مدیر بنیاد سینمایی فارابی برگزاری اجلاس میراث فرهنگی ناملموس در اصفهان تقریبا همزمان با جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان را نه تنها باعث بروز مشکل بلکه اتفاقی نیکو دانست و اذعان کرد که به این اتفاق مبارک باید در آیین افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم کودک پرداخت.
در این نشست مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی محمدرضا جعفری جلوه، دبیر جشنواره مهدی مسعود شاهی و شهردار اصفهان سقائیان نژاد حضور داشتند.
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از 11 تا 14 مهرماه به دبیری مهدی مسعوشاهی در اصفهان برگزار می شود.