اراک – خبرگزاری مهر: مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی گفت: محصولات تنها تولید کننده لبنیات در استان مرکزی مطابق استانداردهای تعریف شده بوده و رد پایی از روغن پالم در این محصولات دیده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید میرنظامی ظهر روز شنبه با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران افزود: موضوع استفاده غیر مجاز از روغن گیاهی پالم در برخی فرآورده های لبنی که استفاده از این روغن در تولید آنها غیر مجاز است امروز بحث داغ کشور است و استان مرکزی نیز به واسطه سهمی که در تولید لبنیات کشور دارد رسالت بازرسی از تنها واحد تولید کننده لبنیات را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه داد: در بررسی های صورت گرفته و آزمایشات انجام شده در گذشته هیچگونه اثری از بکارگیری روغن پالم در محصولات تولیدی استان دیده نشده است.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی با بیان این که طبق قانون موجود استفاده از روغن گیاهی پالپ در 8 محصول لبنی اعم از پنیرهای پروسس ، پنیرهای خامه ای، پنیرهای پیتزا به شرط درج استفاده از روغن گیاهی و درصد بکارگیری آن روی برچسب اطلاعات محصول مجاز است این در حالیست که بکارگیری این روغن در شیر و پنیرهای تازه ممنوع می باشد.

میرنظامی یادآور شد: در راستای اجرای طرح های نظارتی تا کنون مورد شکایتی از واحد تولید کننده لبنیات استان مبنی بر تولید غیر استاندارد محصولات نداشته ایم.

طلاهای غیر استاندارد زیر ذره بین اداره کل استاندارد

وی در ادامه از اجرای طرح کیفیت سنجی طلاهای موجود در بازار استان مرکزی خبر داد و گفت: این طرح با هدف کیفیت سنجی طلاهای عرضه شده در سطح بازار از نیمه دوم سال گذشته در استان مرکزی به اجرا در آمد و طی آن تا پایان سال 92 ، 238 قطعه طلا از بازار خریداری و مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفت.

مدیر کل استاندارد استان مرکزی با بیان این که طلاهای ارزیابی شده خوشبختانه در بخش شناسه تولید مشکلی نداشته و تمامی نمونه ها دارای شناساسه بوده اند گفت: متاسفانه از آنجا که اکثر طلاهای عرضه شده در بازار استان مرکزی محصولات تولیدی استانهای تهران و اصفهان می باشد در نمونه های سال گذشته 12 درصد از طلاهای مورد سنجش از عیار اعلامی توسط فروشندگان کمتر بوده اند.

میرنظامی ادامه داد: این طرح در سالجاری نیز اجرا شد و طی آن تا کنون 510 قطعه طلا خریداری و مورد محک قرار گرفته اند که خوشبختانه از این تعداد سنجش صورت گرفته تنها6 درصد نمونه ها از عیار 745 تا 750 کمتر بوده اند.

مدیر هیچ واحد صنعتی بخاطر تولید غیر استاندارد فعلا در زندان نیست

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی در ادامه با اشاره به گلایه برخی صنعتگران در خصوص حکم زندان برای صنعتگران فاقد پروانه استاندارد و تولید محصول استاندارد گفت: دفاع از حق مشتریان و مصرف کنندگان رسالت ذاتی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی است این در حالیست که علیرغم صدور رای علیه صنعتگران خاطی در حال حاضر هیچ مدیر واحد صنعتی بخاطر تخلفات خویش در زندان به سر نمی برد.

میرنظامی افزود: در بحث عایق های رطوبتی 16 مدیر واحد صنعتی مورد خطاب قرار گرفته اند این در حالیست که علیرغم صدور حکم زندان و جریمه برای مدیران صنعتی با توجه به ملاحظات قانونی تمامی این افراد با استفاده از تبصره های قانونی و مهلتی که دستگاه قضا برای اصلاح خطوط تولیدشان داده است آزاد هستند .

وی تاکید کرد: خسارتی که از محل تولید محصولات نامرغوب و غیر استاندارد متوجه مشتریان می شود گاهی اوقات با پرداخت جریمه تنها جبران پذیر نیست و سخت گیری اداره کل استاندارد امری ضروری در این باره است.

افزایش ضریب نفوذ استاندارد در جامعه ضروریست

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی در ادامه با اشاره به ضرورت افزایش ضریب نفوذ استاندارد در جامعه گفت: خوشبختانه امروز مردم بیش از گذشته با استاندارد آشنا شده اند و این امر باعث شده تا توقعات مردمی از اداره کل استاندارد برای نظارت بر واحدهای تولیدی بیش از پیش بالا برود.

میر نظامی با بیان این که استاندارد برخلاف آنچه جامعه گمان می کند کاری لوکس نیست افزود: حضور گسترده بازرسان این اداره کل در قالب طرح طاها و نظارت بر کالاهای عرضه شده در بازار به واسطه حضور فیزیکی در بازار و نمونه برداری از کالاها بیانگر این مهم است.

وی نیروی انسانی کم را یکی از مشکلات فراروی این حوزه برشمرد و گفت: عدم وجود نیروی انسانی کافی یکی از چالشهای فراروی اداره کل استاندارد استان مرکزی است چرا که بافت صنعتی استان و گستردگی حجم تولیدات صنعتی نیازمند دقت نظر بیشتر اداره کل استاندارد بر فعالیت های صنعتی است.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی با بیان این که عمدتا پرونده های حقوقی استان مرکزی در حوزه معرفی واحدهای متخلف به دستگاه قضایی بیش از سایر استانهای دیگر است افزود: اگر چه این اداره کل علاقه ای به معرفی واحدهای صنعتی به دستگاه قضایی استان ندارد اما رسالت خطیر اداره کل استاندارد در دفاع از حق مصرف کنندگان گاهی اوقات چاره ای جز برخورد قضایی با برخی از متخلفین پیش رو نمی گذارد.

میرنظامی تاکید کرد: استاندارد سازی مطالبه به حق مردم است و این مهم با شعار و سخنرانی محقق نمی شود .

وی ادامه داد: امروز تولیدی تولید استاندارد است که ملزومات قانونی خود را رعایت کرده و برای سود بیشتر با سلامت مردم بازی نکند.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مرکزی گفت: متاسفانه برخی واحدهای تولیدی سعی دارند با وجود نداشتن پروانه کاربردی استانداردو جعل نشان استاندارد به هر قیمتی در بازار حضور داشته باشند که استاندارد اجازه این کار را به آنها نمی دهد.