به گزارش خبرگزاری مهر، در بخش مسابقه ایران، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا زرین دست، حجت قاسم زاده اصل، مهدی فرجی و محمود عزیزی آثار راه یافته به بخش رویش یاسهای مسابقه ایران را داوری میکنند.
در این دوره از جشنواره از میان 118 اثر راه یافته به بخش رویش یاسها، 20 فیلم ویدئویی انتخاب شده است.
بخش مسابقه ایران دومین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران شامل دو بخش «رویش یاسها» و «خاطره یاسها» است که به صورت رقابتی برگزار میشود. بر اساس این خبر، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا زرین دست، حجت قاسم زاده اصل، مهدی فرجی و محمود عزیزی آثار راه یافته به بخش رویش یاسها را داوری خواهند کرد.
در بخش «رویش یاسها» آثاری پذیرفته و انتخاب شدند که ضمن رعایت مقررات ذکر شده در فراخوان، قبل از خرداد 92 از شبکههای تلویزیونی به نمایش در نیامده و یا در شبکه نمایش خانگی توزیع نشده باشند.
یاسهای زرین بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه، بازیگر زن، بازیگر مرد، بازیگر مکمل مرد، بازیگر مکمل زن، تصویربرداری، تدوین، صدا، جلوههای ویژه میدانی، جلوههای ویژه بصری، موسیقی، چهرهپردازی و طراحی صحنه و لباس به برگزیدگان این بخش اهدا خواهد شد.
این جشنواره از اول تا ششم شهریور ماه سال جاری به دبیری «حسین مسافرآستانه» برگزار میشود.
بیشترین تاثیر فیلمهای ویدئویی روی مردم
خسرو سینایی درباره تولید فیلمهای ویدئویی گفت: هزینه ساخت این فیلمها کمتر از فیلمهای سینمایی است اما باید بدانیم این به معنی فیلم بد بودن نیست. این فیلمها بیشترین تاثیر را روی مردم دارند.
وی افزود: فیلمهای ویدئویی بخشی از فرهنگسازی جامعه هستند و روی سلیقه مردم تاثیر زیادی دارد.
کارگردان «جزیره رنگین» اضافه کرد: اگر برنامهای باشد که بتوانیم در آن آثار خوب و قابل تامل را از آثار ضعیف تشخیص دهیم، میتواند مفید باشد اما باید توجه داشت که این امر نیازمند برنامهای بلند مدت است و جشنواره تخصصی میتواند گوشهای از این نیاز را مرتفع سازد.
در فیلمهای ویدئویی نوعی ارزان پسندی وجود دارد
سینایی ادامه داد: باید این امر را نهادینه کرد که جامعه با فیلمهای ویدئویی چطور برخورد و خطوط معینی را برای آن مشخص کند. متاسفانه در فیلمهای ویدئویی نوعی ارزان پسندی وجود دارد که موجب میشود سطح سلیقهها پایین آید.
وی خاطرنشان کرد: زمانی سوء تفاهمی مبنی بر اینکه هر فیلمی که با هزینه زیاد ساخته شود فیلم فاخر است، ایجاد شده بود که به نظرم اشتباه بوده و است. در حال حاضر نیز درباره فیلمهای ویدئویی باید نگران همین موضوع باشیم که به خاطر هزینه کمتر دستاویز نشود.
کارگردان «قطار زمستانی» تأکید کرد: فیلمهای ویدئویی به دلیل اهمیتی که دارند هرچند که هزینه ساختشان کم است اما باید با ذهن فاخر و حرفهای ساخته شوند.
فیلم ضعیف انتظار مردم را برآورده نمیسازد
سینایی درباره شرایط فیلمهای ویدئویی در خارج از ایران و بازار بینالملل نیز گفت: در همه جای دنیا مردم به طور عادی آسان پسند هستند. در سفرهای زیادی که به آلمان داشتم متوجه شدم مردم میخواهند در فیلمهای ویدئویی منتظر فیلمی با موضوع ساده باشند و در واقع به نوعی تکرار بیافتند اما من به عنوان فیلمساز چنین چیزی با روحیهام سازگار نیست.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است یک خواننده گمنام یک استادیوم صدهزارنفری را پر کند اما قطعا نمیتواند انتظار مردم را برآورده کند درباره فیلمهای ویدئویی هم به همین شکل است. این نوع فیلمها نیاز به معیارهای ارزیابی صحیحی دارند زیرا در جامعهای زندگی میکنیم که باید با احتیاط و قدم به قدم در جهت فرهنگ عمومی بکوشیم.
یکی از اهداف یاس، بالا بردن سطح کیفی آثار باشد
کارگردان «کویر خون» ادامه داد: فیلم ویدئویی اگر هزینهاش کم باشد و محتوایی نداشته باشد قطعا نمیتواند بازار خوبی هم داشته باشد بنابراین یکی از کارکردهای جشنواره فیلمهای ویدئویی تهران (یاس) میتواند بالا بردن سطح کیفی محصولات جشنواره باشد درغیر اینصورت این رسانهای را که حرفه ما است را از هدف اصلی دور کردهایم.
وی درباره سطح کیفی محصولات نمایش خانگی نیز گفت: در شبکه نمایش خانگی مجموعههایی ساخته شده که در قبال آن میلیاردها هم پول درآورده است و دیده شده میهمانانی که از خارج از کشور هم به ایران میآیند از این مجموعهها استقبال میکنند اما برای من این آثار سطح قابل قبولی نداشتند.
سینایی در پایان گفت: نسل ما سالها کوشید تا جنبه قابل قبولی را از فیلمها ارائه دهند تا گریم، فیلمبرداری، بازیگری و ... اعتبار پیدا کنند و متاسفم که در طول این سالها چنین اتفاقی نیفتاد.