به گزارش خبرگزاری مهر، علیمحمد مودب شاعر و مدیر موسسه شهرستان ادب در برنامه رادیویی کوچه باغ کتاب به گذشتههای دور خود اشاره کرد و گفت: آرزوهای امروز با آرزوهای دوران کودکی و نوجوانی خیلی فرق نکرده است. یادم هست در مدرسه ابتدایی قرار بود که دفتر و قلمی به من هدیه شود که به طور اتفاقی پدرم از آنجا بیل به دست عبور میکرد که پدرم را خواستند تا او هدیه را به من تقدیم کند. امروز هم با دیروز آرزوهای من تفاوتی نکرده است. آن زمان آرزو داشتیم بنویسیم و امروز هم در همان حال و هوا هستیم ولی امروز باید بیشتر تلاش کرد.
وی به خاطره حضور در انقلاب در عنفوان نوجوانی اشاره کرد و گفت: دوران انقلاب، دوران شیرینی است که شیرینی حضور در آن دوران فراموش نمیشود و خاطره شیرینی آن دوران غنیمتی است. در همان دوران که نوجوان بودم در محافل شعر میخواندم که معمولا اشعاری که مرسوم بوده و دارای مضامین انقلابی و دعا برای سلامتی امام و پیروزی انقلاب بود را میخواندم. مطالعات شعر معاصر من مربوط به دوران دانشگاه است وگرنه تا قبل از این شعرای کلاسیک و نامداران شعر فارسی را میشناختم ولی در دوران دانشگاه با شعرای معاصر مانوس شدم.
وی درباره ارتباط خود با قیصر امینپور در دوران حضور در دانشگاه افزود: خدا قیصر امینپور را رحمت کند که انسان کمیابی بود. من در عمر خودم نظیر ایشان را ندیدم و توفیقی داشتم به بهانه شعر و پایاننامه در محضرش باشم، هرچند با توجه به کسالتش در سالهای اخیر از ایجاد مزاحمت برایش اکراه داشتم. قیصر کسی که بود که در یک مکالمه بیست دقیقهای انسان از او درس میگرفت و قول و فعل وی کلاس بود. بعد از فوت این شاعر بزرگ، چهل روز سختترین روزهای عمرم را سپری کردم.
مدیر موسسه شهرستان ادب درباره وضعیت شعر انقلاب گفت: به نظرم روزگار خوبی در حوزه تولید داریم. شاعران جوان بسیاری مشغول مشق شعر هستند و بزرگان نیز در کنار جوانها هستند. شعر مذهبی از رونق خوبی برخوردار است و در حوزه مفاهیم انقلاب هم کارهای خوبی صورت گرفته است و در زمینه عاشقانهها نیز اتفاق خوشایندی افتاده است.
این شاعر انقلاب با اشاره به ضرورتهای راهاندازی موسسه شهرستان ادب افزود: احساس نیاز به راهاندازی موسسهای مثل شهرستان ادب طبیعی بود. از وقتی که در جمع دوستان و در گعدههای دوستانه شعر میخواندیم و مشق شعر میکردیم، این نیاز را حس کردیم. ایدههای مختلفی وجود داشت که در حوزههای ادبی کاری انجام دهیم ولی نهایتا منجر به شهرستان ادب شد که به لطف خدا به نظر دوستان که البته از سر لطف است میبینیم که شهرستان ادب مورد توجه است.
مؤدب ادامه داد: از ابتدای راه یک نگاه کشاورزانه به موضوع داشتیم. در حوزه ادبیات هزینههای بسیاری معطوف به جشنوارهها است که ما رفتم به سراغ شناسایی جوانها و در این مسیر انواع روشها را به کار بردیم که اردوهای آفتابگردانها هم یکی از همین روشها است که زمینه رشد جوانان را تسهیل میکند. در این اردوها جوانان به جای اینکه با بزرگان ادبیات به صورت داور در جشنوارهها روبرو شوند، به عنوان استاد مواجه میشوند.
وی با اشاره به جلسات شعر رهبری افزود: به لطف الهی هر ساله در جلسات شعر رهبری شاهدیم، که جمعیت جوانانی که در اردوها حضور دارند در محضر رهبری نیز به شعرخوانی میپردازند که این موجب خرسندی است. به نظرم شعر محدود به هیچ موضوعی نیست، همانطور که این شاعر در زندگی خود نیز محدود به چیزی نیست. شاعر باید با رعایت قواعد فنی و شعری نسبت به مسائل اطرافش بیتوجه نباشد و نباید شاعر را محدود به یک موضوع خاص دید و جوانان بایستی نسبت به موضوعات مختلف حساسیت داشته باشند.
در ادامه برنامه «در کوچه باغ کتاب» حسین قرایی پژوهشگر ادبیات انقلاب اسلامی نیز گفت: ویژگیهای شاعری و شعری که مؤدب دارد موجب شده که برنامه «شب شاعر» را برای وی برگزار کنیم. وی در حوزه به صورت جدی وارد شده است. یکی در حوزه شعر و یکی هم در حوزه پرورش نیروهای جوان و با استعداد برای شعر انقلاب.
وی افزود: مؤدب دفتر شعرش را در کوچه انقلاب پیدا کرده است. ایشان و دوستانشان در موسسه شهرستان ادب تاکنون حدود 500 نیروی جوان در شعر پرورش دادهاند. ما باید سعی کنیم که نیروهای ارزشی انقلاب را دریابیم و اگر مؤدب را جدی نگیریم در حقیقت الگوی شعر انقلاب را جدی نگرفتهایم.
قرایی تصریح کرد: به نظرم در شعر مؤدب، غم عشق زیبایی وجود دارد. غمی از جنس مولوی و باباطاهر که غم را از اسامی مجموعههای شعرش می توان دریافت کرد. ظلمی که در حق مؤدب شده این است که تصور میشود مؤدب شاعر جنگ است اما باید گفت مؤدب شعر عاشقانه و نیمایی هم دارد. نسل جوان با شعر نیمایی و سپید مؤدب ارتباط برقرار کرده است. مؤدب در شعر انقلاب اسلامی کارهای خوب و قابل تحسینی انجام داده است. شعر وی مطالبهگر، عدالتخواه و جستجوگر است.
قرایی ادامه داد: در این سی و چند سال اجازه ندادیم کسانی که دغدغه انقلاب دارند رشد کنند. فهم کم مدیران فرهنگی موجب شده امثال مؤدب کمتر فرصت رشد و ظهور پیدا کنند. مؤدب، امروز در حال پرورش شعرای جوان است و او به اندازه یک انسان هفتاد ساله فعالیت کرده است. این رفتار مؤدب قابل تحسین است که از اقصی نقاط کشور شاعر کشف کرده و پرورش داده است. به نظرم مسئولین در قبال مؤدب کوتاهی کردهاند و باید بخواهیم مؤدبها زیاد بشوند و قشر جوان این خواست را دارد ولی باید فضای این امکان را فراهم کرد.
وی در پایان گفت: میلاد عرفانپور، محمدمهدی سیار، هادی فردوسی، عبدالحمید انصارینسب، رضا شیبانیاصل و ... مؤدبهای سایر نقاط کشور هستند. برای مثال عرفانپور در رباعی بسیار قوی ظاهر شده است و سیار و فردوسی هم به همین نحو هستند. این افراد در فضای شعر انقلاب تنفس کردهاند ولی عاشقانههای منحصر بفردی دارند که به نظرم رسانهها یکی از عواملی هستند که این افراد کمتر شناخته شدهاند.
برنامه رادیویی «در کوچه باغ کتاب»، از شبکه رادیویی کتاب برای علاقهمندان به کتاب هر هفته یکشنبهها پخش میشود که به ادبیات انقلاب اسلامی میپردازد. این برنامه هر هفته از ساعت 21 الی 22 در شبکه رادیویی کتاب به روی آنتن میرود.