به گزارش خبرنگار مهر، ریحان سروش مقدم عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خبرنگاران به عنوان زبان گویای جامعه و مردم تلاش می کنند.
وی با بیان اینکه خبرنگاران همدان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری عملکرد خوبی دارند، بیان داشت: نقد منصفانه و ارزشمند خبرنگاران می تواند نقاط ضعف را روشن کند تا در راستای برطرف کردن نقاط ضعف گام برداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در مورد گردشگری استان همدان گفت: از آنجا که محور توسعه این استان گردشگری قرار داده شده است بنابراین در این حوزه جای کار زیاد است و باید در این راستا برنامه ریزی های مختلف انجام شود.
سروش مقدم با اشاره به اینکه باید به حوزه گردشگری با نگاه برنامه محور و پژوهش محور نگاه شود، افزود: حوزه گردشگری نیاز به انجام برنامه های اساسی و برنامه محور دارد.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا پست مدیریت میراث فرهنگی همدان را قبول کرده است و آیا دغدغه ای در این مورد دارد، اظهار داشت: استان همدان را خوب می شناختم و میدانم چه قابلیت ها و توانمندی هایی دارد و جذابیت های این حوزه و مجموعه مرا به این موضوع جذب می کرد.
کار آفرینی اولویت مد نظر در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان بیان داشت: کار آفرینی اولویت مد نظر در حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است و از آنجا که قرار است محور توسعه باشد یعنی بتواند اشتغال هم ایجاد کند.
سروش مقدم با بیان اینکه گردشگری می تواند همراه خود اشتغال را نیز داشته باشد، عنوان داشت: سرمایه گذاری، رضایت مندی شغلی و افزایش ریسک پذیری از جمله مواردی است که در گردشگری نهفته است.
وی در پاسخ به جذب بودجه میراث فرهنگی همدان نیز گفت: زمانی که به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی معرفی شدم یک تیر ماه بود که متوجه شدم این اعتبار از سال 92 جزو اعتبارات ملی ابلاغی باقی مانده که مبلغ آن دو میلیارد و 600 میلیون تومان بود.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان ادامه داد: ذی حسابی به بنده گزارش داد که این مقدار اعتبار از اعتبارات ابلاغی سال 92 باقی مانده که برای بخشی از آن اصلا فکری نشده بود.
سروش مقدم در ادامه سخنانش اظهار داشت: این اعتبارات بخشی مربوط به میراث فرهنگی و بخشی گردشگری و بخشی صنایع دستی بود که از آن جمله می توان به موزه منطقه غرب کشور، راه دسترسی تپه ابوذر نهاوند، چند کمپینگ، اعتبار گنبد خانه و ضلع جنوبی مسجد جامع همدان و اعتبارات مرمتی که حدود 70 پروژه متفاوت با اعتبارات متفاوت بود.
وی در این مورد بیان داشت: اینطور نبوده که این اعتبارات به مدیر کل سابق میراث فرهنگی نداده باشند بلکه این اعتبارات جزو اعتبارات ابلاغی سال 92 باقی مانده بود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان بیان داشت: در مدت یک ماه با برنامه های مختلف این اعتبار را جذب کردیم البته بخشی از این اعتبار در سال 92 و طی دی ماه تا اسفند ماه ابلاغ شده بود و بخش دیگر حدود نصف این اعتبار اردیبهشت ماه سال 93 ابلاغ شده بود.
فرصت برای جذب اعتبار کم بود و فرصت مناقصه نداشتیم
سروش مقدم اظهار داشت: فرصت برای جذب اعتبار کم بود و فرصت مناقصه نداشتیم و جبور شدیم برآورد ارائه دهیم و با توجه به تجاربی که داشتم و با فرآیند پیمانکار و مناقصه و برآورد آشنایی داشتم توانستیم این اعتبار را جذب کنیم.
وی ابراز داشت: هر پروژه ای برای اینکه برود مناقصه باید برای آن برآورد تهیه شود و چند تا از پروژه ها نیاز به مناقصه داشت و چند تا باید به روز برآورد می شد و برخی حتی ماننده راه سازی به میراث فرهنگی مربوط نمی شد که نباید این را به ضعف مدیر کل سابق میراث نسبت داد جون جزو ابلاغی ها بود.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در مورد سال یکی از خبرنگاران در مورد برنامه های جشنواره تابستانی و زمستانی مبنی بر سپرده شدن کار به عده ای خاص، عنوان داشت: برنامه هایی که انجام شده را نمی توان قیچی کرد یک سری برنامه ها را باید ادامه داد و یک سری را اصلاح و یک سری را نیز باید جدید انجام داد.
سروش مقدم بیان داشت: یکی از دغدغه های بنده این بوده که قرار بر این نیست که میراث فرهنگی در انجام برنامه ها برای یک عده ای انحصار ایجاد کند و ابزار کسی نیستیم و باید در حوزه فرهنگی موسسات فرهنگی و مدیر فرهنگی تربیت شود.
وی با اشاره به اینکه در برنامه های جشنواره تابستانی و روز همدان فردی کار نشده بلکه شبکه ای کار می شود، ابراطز داشت: هر گروهی و یا بخش خصوصی که برنامه قوی تر ارائه بدهد می تواند برنامه اجرا کند.