رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به توجه رهبر انقلاب به نوشت افزار و پویانمایی گفت: حرکتی که مجمع تولید و توزیع نوشت افزار ایرانی اسلامی آغاز کرده یک جهاد همه جانبه با فرهنگ بیگانه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مراسم رونمایی از جدیدترین محصولات مجمع مراکز تولید و توزیع نوشت افزار ایرانی – اسلامی که عصر امروز 20 مردادماه در مجتمع فرهنگی هنری سرچشمه برگزار شد، تولید نوشت افزار ایرانی - اسلامی را در راستای مطالبات مقام معظم رهبری دانست و افزود: ما به عنوان اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ای که با حضرت آیت الله خامنه ای داشتیم متوجه توجه بیش از حد ایشان به نوشت افزار، پویا نمایی و فیلم شدیم. همین دقت، انگیزه ای را در جوانان پدید آورد که به تولید نوشت افزار همت گمارند. امروز در استانهای مختلف فعالان فرهنگی و سرمایه گذاران بخش خصوصی به میدان آمده و به تولید نوشت افزار پرداخته اند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تولید نوشت افزار ایرانی – اسلامی را به میدان مبارزه با دشمن تشبیه کرده و گفت: حرکتی که مجمع تولید و توزیع نوشت افزار اسلامی – ایرانی آغاز کرده یک جهاد همه جانبه با فرهنگ بیگانه است. تا چند سال پیش نوشت افزار، وارداتی و هماهنگ با فرهنگ غرب بود. امروز ما نوشت افزاری تولید می کنیم که با فرهنگ اسلامی – ایرانی ما همخوانی دارد و این همان جنگ نرمی است که بارها به آن اشاره شده است.

حجت الاسلام سالک به ضرورت حمایت از این حرکت خودجوش فرهنگی اشاره و بیان کرد:  تولیدات مرکز نوشت افزار اسلامی – ایرانی طی دو سال از 300 هزار به 10 میلیون رسیده است اما تولید کل نوشت افزار در کشور ما 150 میلیون است و فاصله زیادی بین 10 تا 150 میلیون وجود دارد که امیدواریم مرکز تولید نوشت افزار اسلامی ایرانی به زودی و به خوبی این فاصله را پر کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار امیدواری کرد که ردیف بودجه ای برای مرکز تولید نوشت افزار اسلامی ایران در نظر گرفته شود. وی گفت: ما می توانیم به وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و سایر نهادهای مرتبط تکلیف کنیم که در توزیع این گونه نوشت افزارها به مرکز نامبرده کمک کنند. همچنین جدول حمایتی در اختیار کمیسیون فرهنگی مجلس است و ما با 300 مرکز فعال خودجوش روبرو هستیم. امیدواریم مجمع تولید کنندگان را در این جدول ببینیم. شاید در این جدول حمایتی ردیف بودجه ای به مرکز تولیدو توزیع نوشت افزار اسلامی - ایرانی تعلق گیرد.

وی مخاطب شناسی را یکی از ضروریات دانست و گفت: بی تردید تولید کنندگان نوشت افزار باید مخاطبان خود را بشناسند و با سلیقه آنها آشنا باشند. این مخاطب شناسی در تولیدات این مراکز و در طرحی که در نوشت افزارها منعکس می شود خودنمایی می کند. اگر مخاطب جذب این محصولات شود تولید کنندگان توانسته اند سلیقه او را پوشش دهند.

سعید حسینی رئیس مجمع تولید و توزیع نوشت افزار اسلامی – ایرانی نیز با اشاره به اینکه در 30 سال اخیر فعالیت قابل توجهی در زمینه تولید نوشت افزار و محصولات فرهنگی انجام نشده بود، گفت: تنها چیزی که طی این 30 سال تولید شد، عروسک های دارا و سارا بود که استمرار پیدا نکرد. ما دو سال است کار خود را آغاز کرده ایم و در این دو سال بیش از 5 میلیون دفتر تولید کرده و در اختیار دانش آموزان گذاشته ایم. زیرا معتقدیم بچه های ایرانی حداقل 12 سال با نوشت افزار و لوازم التحریر سروکار دارند. محصولاتی که می تواند در شکل گیری شخصیت و فرهنگ آنها نقش داشته باشد.

به گفته حسینی  آنچه پبیش از این برای بچه ها تولید شده متاثر از فضا و فرهنگ غربی بود اما مجمع تولید و توزیع نوشت افزار ایرانی- اسلامی بر آن است تا بچه ها را با فرهنگ عمیق و ریشه دار خود آشنا کند و علاوه بر نوشت افزار، به تولید پوشاک و اسباب بازی هم بپردازد چراکه پوشاک، اسباب بازی و نوشت افزار در ارتباط مستقیم با مردم است و از طریق این محصولات می توان فرهنگ سازی کرد.

بخشی زاده مدیر شبکه 2 سیما نیز با اشاره به اینکه ما نزدیک به 14 میلیون دانش آموز داریم گفت: اگر این تعداد را در 10 یا در 20 ضرب کنیم به عدد قابل توجهی می رسیم. ما برای این تعداد دانش آموز چه تعداد نوشت افزار تولید کرده ایم؟

او یکی از مهمترین وظایف رسانه ملی را پوشش اخبار مربوط به تولید کنندگان نوشت افزار پاک دانست و گفت: برنامه های کودک بیش از 90 درصد مخاطب دارند؛ بنابراین سیمای جمهوری اسلامی به دستور رئیس سازمان نوشت افزارهای ایرانی – اسلامی را بدون انتفاع مالی معرفی می کند.

در این مراسم همچنین از پویانمایی "پروانه ها"، دفترچه هایی با طرح شخصیت های مجموعه تلویزیونی "پایتخت" و همچنین "مختار" رونمایی شد.