مسئولان و مقامات محلی استان اصفهان، مقامات وزارت نیرو و نمایندگان وزارت اقتصاد با نماینده بانک جهانی درباره حمایت این بانک برای نجات دریاچه ارومیه دیدار و گفتگو کردند. قرار است در یک مهلت 20 روزه اصفهانی ها چگونگی همکاری با بانک جهانی درباره زاینده رود را تدوین کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، زمینه های همکاری بانک جهانی در پروژه احیای زاینده رود در نشست استانداری اصفهان با حضور نماینده بانک جهانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این نشست با حضور نماینده اعزامی بانک جهانی، نمایندگان وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت نیرو، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری استان اصفهان، مدیرکل امور اقتصاد و دارایی و مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان و جمعی از مدیران و مسئولان و کارشناسان استانداری اصفهان و شرکت آب منطقه ای اصفهان برگزار شد.

در این نشست مباحث مربوط به مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود، آلودگی هوا و مباحث محیط زیست و گردشگری بررسی شد که همه اینها به نوعی به موضوع آب ارتباط داشت.

معاون عمرانی استانداری اصفهان در تشریح وضعیت موجود گفت: استان اصفهان در منطقه خشک واقع شده که میزان بارندگی در آن کمتر از 200 میلی متر در سال است.

محمدعلی طرفه با بیان اینکه رودخانه زاینده رود از یک رودخانه دائمی تبدیل به رودخانه فصلی شده است افزود: منابع آب زیرزمینی هم به شدت کاهش پیدا کرده و علاوه بر این کیفیت نامطلوبی نیز دارند.

وی با اشاره به جمعیت 5 میلیون نفری که از زاینده رود به عنوان منبع آب شرب استفاده می کنند گفت: کمک های فنی و مالی می تواند طرح های تامین آبی که بعضا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند را به بهره برداری برساند.

عمر بوگارا، عضو هیئت مدیره بانک جهانی نیز با اشاره به اینکه برای بررسی شرایط و تهیه گزارش در زمینه های همکاری بانک جهانی برای احیای رودخانه زاینده رود به ایران سفر کرده بیان داشت: از نظر من اولویت اصلی و چالش بزرگ در استان اصفهان مبحث آب است.

وی با اظهار تاسف و اشاره به بازدیدهایی که در طول سفر به اصفهان انجام داد اضافه کرد: طی این سفر با واقیعت های حوضه زاینده رود از نزدیک آشنا شدم و از این به بعد من دیگر در جریان کامل همه امور مربوط به آب در اصفهان هستم و به طور قطع آن را در اولویت های کاری بانک جهانی در جهت کمک ها و مشاوره های فنی و تامین منابع مالی مورد نیاز قرار خواهم داد.

بوگارا تاکید کرد: به علت تحریم های قبلی بانک جهانی هیچگونه همکاری با ایران نداشته است؛ اما اخیرا دوباره زمینه های فعالیت ها مهیا شده و بانک جهانی به دنبال تدوین برنامه سند 5 ساله ای است که بتواند در زمینه های مختلف با ایران همکاری داشته باشد.

در پایان نشست مقرر شد دستگاه های ذیربط ظرف مدت 20 روز زمینه های همکاری با بانک جهانی را برای تعیین اولویت و ارسال به بانک جهانی، به استانداری و اداره کل امور اقتصادی و دارایی ارائه دهند.

این گزارش می افزاید: نماینده بانک جهانی برای بررسی وضعیت کشاورزی و محیط زیست اصفهان از منطقه شرق اصفهان تا تالاب بین المللی گاوخونی و همچنین از منطقه غرب شامل سد زاینده رود، سد چم آسمان و تصفیه خانه آب اصفهان، بازدید کرد.