اردبیل – خبرگزاری مهر: بیست و دومین جشنواره تئاتر استان اردبیل با حضور مسئولین فرهنگی، میهمانان شرکت کننده و علاقمندان به هنر در مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آئین آغاز بکار این جشنواره گذر مشاهیر اردبیل در مجتمع فرهنگی و هنری فدک و نیز سالن بلک باکس با نام سالن استاد حسن نجفلو برای اولین بار در استان افتتاح شد.

گذر مشاهیر شامل 13 قاب عکس از چهره های فرهنگی اردبیل است که برای در معرض دید قرار گرفتن علاقه مندان ایجاد شده است.

این مشاهیر شامل حسن احمدی گیوی، رضا سید حسینی، عمران صلاحی، امیر حسین فردی، داود جلایی، حسن نجفلو‌، اسکندر اکبرزاده، سید محمد میر جوادی، علی سلیمی، صالح عاصم کفاش، یونس فرزانه، رسول ملاقلی پور و شیخ عبدالرحیم موذن است.

مدیر کل ارشاد اسلامی استان اردبیل در آیین افتتاح این گذر با اعلام اینکه 13 سال از افتتاح مجتمع فدک می گذرد، نصب 13 قاب عکس از مشاهیر اردبیل را گامی در جهت تبدیل این مجتمع به قلب تپنده فرهنگ اردبیل عنوان کرد.

ناصر اسحاقی با تقدیر از تلاش های صورت گرفته برای ایجاد سالن بلک باکس در مجتمع فدک این حرکت را اقدامی در جهت استفاده از همه ظرفیت های مجتمع فدک عنوان کرد.

مهدی حمیدی معاون هنری ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز هدف از ایجاد این را زنده نگهداشتن یاد مفاخر فرهنگی اردبیل عنوان کرد و با بیان اینکه اردبیل زادگاه انسان های تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ بوده است، بر لزوم ایجاد ارتباط لازم میان مفاخر و مردم تاکید کرد.

ججین مدیر مجتمع فدک نیز در آیین افتتاح این سالن گفت: با توجه به اینکه برخی اجراها در سالن اصلی مجتمع فدک قابلیت اجرا شدن نداشت، لذا تصمیم گرفته شد تا برای این اجراها سالنی در مجموعه فدک ایجاد شود.

کریم عظیمی ساخت سالن بلک باکس مجموعه فدک را در همین راستا ارزیابی و ابراز امیدواری کرد با وجود این سالن شاهد رونق گرفتن هر چه بیشتر تئاتر در اردبیل باشیم.

اجراهای دو نمایش در روز اول

علاوه بر افتتاح گذر مشاهیر و سالن بلک باکس، دو نمایش نیز در اولین روز این جشنواره به نمایش درآمد، نمایش "بوی تند نارنجی در ساعت 3:33 زمستان" به نویسندگی و کارگردانی جعفر موسی زاده نخستین اجرای روز اول بود. این نمایش یک کاراکتر با نقش عکاسی است که در سه اپیزود با انسان های غیر عادی بحث می کند.

جعفر موسی زاده کارگردان این نمایش از اجرای عمومی این اثر در آینده ای نزدیک در اردبیل خبر داد و  گفت: چون بیشتر کارهای تئاتر استان اردبیل از سبک یکسانی پیروی می کنند در این اجرا تلاش کردیم تا کاری متفاوت نسبت به آنها ارائه دهیم.

وی در رابطه با کار و همچنین سختی های تمام نشدنی حین کار اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد با توجه به حضور هفت اجرا در جشنواره حمایت های لازم از آنها صورت بگیرد تا بتوانند به نحو مطلوبی به فعالیت خود در این حوزه ادامه دهند.

موسی زاده متولد 1361 اردبیل فارغ التحصیل پژوهش هنر از دانشگاه تهران است.

اما "مارپیچ" با متنی از رحیم ناظریان و به کارگردانی اکبر صادقی دیگر اجرای روز نخست جشنواره بود که در سالن شمس عطار اردبیلی مجتمع فدک به روی صحنه رفت.

این نمایش داستان نمایش ماجرای پدر و مادری است که بعد از مرگ به دلیل تصادف به خاطر اینکه فرزندنشان در قید حیات است تصمیم می گیرند به زندگی برگردند.

اکبر ناظری که متولد 1364 کارشناس ارشد ادبیات نمایشی است در خصوص اجرای خود ضمن اشاره به مشکلات کار تئاتر در اردبیل خواستار تلاش برای رفع این مشکلات در آینده از سوی مدیریت جدید فرهنگی استان شد.

در روز دوم این جشنواره نیز نمایش های امپرسیون، جیغ بنفش سعید فرقانی در سالن تالار شمس عطار اردبیلی مجتمع فدک، مانیفست به نویسندگی و کارگردانی عدالت فرزانه و در نهایت دو خواهر اثر الهه زحمتی به اجرا درخواهد آمد.

از ساعت 21 هر شب نیز اجراهای نمایش داده شده در سالن استاد نجفلوی مجتمع فدک به بوته نقد گذاشته می شود.

بیست و دومین دوره تئاتر استانی اردبیل با حضور قدرت الله فتحی، کیوان نخعی و سعید اسدی به عنوان داور و مهدی نصیری به عنوان منتقد با حضور 7 اجرا تا روز جمعه 24 مرداد در اردبیل ادامه دارد.

برچسب‌ها