به گزارش خبرنگار مهر، عیسی امامی عصر شنبه در جمع خبرنگاران استان، اجراي طرح آموزش مشاغل دانش بنيان در استان را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: نفس انجام اين كار خوب است به شرط اينكه پس از مدتي نيروهاي آموزش ديده را رها نكنيم.
وی افزود: در اين موضوع اگر هوشمندانه كار كنيم و متكي به يك منطق و علم كار شود، مي توان از اين نيروها در فضاي مجازي به خوبي استفاده كرد و فضاي اشتغال مناسبي در استان مهيا كرد.
وي ادامه داد: سازمان فني حرفه اي كشور در گذشته اين كار را انجام مي داد، نيرو را براي فضاي كسب كار به لحاظ مهارت آماده مي كرد و به بازار كار مي فرستاد اما اين موضوع در بحث itچون فضاي كسب و كار خيلي وسيع است قدري مغفول مانده بود.
وي تصريح كرد: ما نتوانستيم از فضا مجازي تاكنون به خوبي استفاده كنيم از اين رو كشورهاي توسعه يافته قدري از ما در بحث كسب و كار در فضاي مجازي جلوتر هستند؛ اين نوع فعاليت باعث شده امروز خيلي از كاربرها بدون حضور در بنگاه هاي اقتصادي، در منازل و يا هر مكان ديگري به كسب درآمد مشغول باشند.
امامي با بيان اينكه آموزش مشاغل دانش بنيان طرح خوبي است، افزود: با توجه به تلاطم شغلي كه اكنون داريم، اينكه زمينه اقتصادي ما در بازار كار تا چه مقدار آمادگي پاسخ گويي به اين طرح را داشته باشد، داراي اهميت است.
نماينده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شوراي اسلامي ضمن يادآوري اين نكته كه اين افراد پس از گذراندن دوره كارورزي بايد وارد بنگاههاي اقتصادي شده و به كسب درآمد مشغول شوند، گفت: نياز است تا اين بنگاه ها كه همان موسسات و دستگاه هاي اجرايي هستند اكنون آمادگي لازم را براي حضور در فضاي مجازي پيدا كنند تا بتوانند در اين فضا از اين سرويس خوبي برخوردار شوند.
وي اعلام كرد: به نظر نمي رسد در اين فضا بتوان كسب و كار را رونق داد مگر با آموزش دستگاه ها و برقراري ارتباط با آنها، كه اين مورد هم قطعا پشتيباني مديريت استان و نمايندگان را مي طلبد.
امامي ضمن تاكيد بر استمرار اين طرح و به سرانجام رساندن نيروي جوياي كار، يادآورشد: به تعدادي افراد جوياي كار در اين فضا آموزش و آگاهي بخشي لازم را داده مي شود به همين دليل رها كردن آنها پس از مدتي، درست نيست ؛ بنابراين اين افراد بايد تا انتهاي كار مديريت شوند تا پس از صرف هزينه هايي كه شده، بلا تكليف نمانند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار گلستان هم در این باره گفت: بناست گلستان به عنوان پایلوت استان مجازی در کشور فعالیت کند ، کلیه عوامل و دستگاه های اجرایی باید برای این هدف آماده باشند، برای اجرای این هدف 6طرح، 14 فعالیت و 32 پروژه در مراحل مختلف به اجرا در می آید.
رتبه گلستان در بیکاری 13 کشور است
علی مرگدری با بیان این که 5 هزار کارجویانی در سامانه ثبت نام کرده اند گفت: از این هفته 200 نفر وارد مرحله آموزش می شوند و به همین ترتیب دیگر ثبت نام کنندگان نیز مرحله به مرحله وارد این بخش می شوند، البته باید توجه داشت که این ثبت نام ها هیچ حقی برای اشتغال ایجاد نمی کند.
مرگدری در ادامه گفت: از ابتدا تا انتهای هر دوره آموزشی 4 میلیون تومان برای هر کارجو از سوی دولت هزینه می شود، این آموزش ها به معنی پیدا کردن کار برای کار جو نیست بلکه کارجو باید بتواند با این آموزش ها برای خود اشتغال ایجاد کند، همه رشته ها هم یک نوع آموزش می بینند .
وی تاکید کرد: این روش یک ارتباط دانش بنیان و کاری بزرگ و ارزشمند است که باید به خوبی اجرا شود و گرنه ضایع می شود.
معاون برنامه ریزی و اشغال استاندار گلستان اذعان کرد: با توجه به آمار و اطلاعات موجود رتبه بیکاری استان به 13 کشوری رسیده است و در بخش های اشتغال و اشتغال به ترتیب رتبه های 24 و یک کشوری را کسب کرده است.
54 درصدکارجویان ثبت نام شده در سامانه زن هستند
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان گلستان هم گفت: تا کنون 5 هزار نفر در سامانه اشتغال این اداره کل ثبت نام کرده اند که از این تعداد 54 درصد زن هستند.
امرالله عباسی افزود: از این تعداد دو هزار و 291 نفر برابر با 46 درصد مرد و 2 هزار و 710 نفر برابر با 54 درصد زن هستند.
وی افزود: از این تعدا همچنین 968 نفر روستایی و ما بقی شهری هستند، که بیشترین آنها در گرگان ساکن هستند و در مجموع 7 نفر مدرک دکترا دارند.
عباسی با اشاره به رشته های مختلف ثبت نام کنندگان گفت: 488 نفر حسابداری، 479 نفر کامپیوتر، 225 نفر برق ،217 نفر فناوری اطلاعات و ما بقی در دیگر رشته ها هستند .
وی افزود: فاز اول این طرح شامل ثبت نام در سایت، صحت سنجی، فرهنگ سازی کارجویان و کارفرمایان و ظرفیت سنجی است.
عباسی خاطر نشان کرد: فاز دوم نیز شامل برگزاری کلاسهای آموزشی شامل روابط عمومی، کسب و کار و بازاریابی الکترونیکی، فن آوری اطلاعات به صورت آنلاین و آفلاین و استفاده از ابزار های هوشمند مانند تبلت و تلفن همراه است.
وی اذعان کرد: مذاکره با کارفرمایان، دریافت درخواست ها، صحت سنجی درخواست ها، انعقاد قرار داد و معرفی کارجویان به کارفرمایان و تامین اجتماعی فاز سوم این طرح است.
به گفته عباسی، ارزیابی توسط اداره کار و تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای در فاز چهارم صورت میگیرد و فاز پنجم نیز شامل شناسایی نیرو های درخواست کار، دریافت درخواست از کارفرما، اعلام مهارت و آموزش های فنی و حرفه ای و انعقاد قرار داد بین کار جو و کارفرما می شود.