به گزارش خبرنگار مهر، آرش کردی در حاشیه سفر به لرستان و در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که بین شرکت های توزیع برقی که با شرکت برق منطقه ای باختر در حال کار هستند یکی از بهترین هماهنگی ها بین شرکت برق منطقه ای باختر با شرکت توزیع برق لرستان وجود دارد اظهار داشت: پیک مصرف برق ثبت شده در استان لرستان طی سال 93 حدود 660 مگاوات است که بخاطر تامین این میزان برق باید به شرکت توزیع برق لرستان تبریک گفت.
وی افزود: عبور موفقیت آمیز صنعت برق کشور نیز از پیک مصرف سال 93 علیرغم تمام مشکلات و محدودیت هایی موجود در این بخش باعث سرافرازی صنعت برق کشور است و این عبور موفقیت آمیز با تلاش کارکنان صنعت برق در عرصه تولید، انتقال و توزیع میسر شده و همچنین نتیجه تلاش همکاران ما در شرکت توانیر است.
وضعیت تولید برق در استان لرستان خیلی مناسب نیست
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای باختر با بیان این مطلب که وضعیت تولید برق در استان لرستان خیلی مناسب نیست عنوان کرد: امیدوار هستیم تا پایان سال 94 حداقل 500 مگاوات ظرفیت تولید در نیروگاه خرم آباد ایجاد شود.
کردی ادامه داد: پیش بینی شده است تا قبل از پیک مصرف برق سال 94 دو واحد در نیروگاه برق خرم آباد به بهره برداری برسد تا شاهد افزایش میزان ظرفیت تولید برق در این استان باشیم و لرستان از وضعیت کنونی خود خارج شود.
وی تصریح کرد: قرارگیری لرستان در شاهراه تبادل انرژی یکی از علت هایی است که در لرستان به احداث نیروگاه کمتر توجه شده است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای باختر ادامه داد: ولی هم اکنون واقعیت هایی که در شبکه وجود دارد و مشکلاتی که در شبکه حاکم است ایجاب می کند احداث و بهره برداری از نیروگاه هزار مگاواتی خرم آباد و 500 مگاواتی بروجرد تسریع شود.
شرکت برق باختر رتبه نخست تبادل انرژی در کشور
کردی به وضعیت تعادل برق در لرستان اشاره کرد و بیان داشت: به لحاظ تعادل منطقه ای و فرا منطقه ای هزار مگاولت آمپر ظرفیت 400 کیلو ولتی در لرستان وجود دارد که در خدمت تبادل کل شبکه برق کشور است.
وی افزود: سالیانه در شرکت برق منطقه ای باختر حدود 21 میلیارد کیلو ولت ساعت تبادل انرژی بین شبکه شمال به جنوب داریم که در این زمینه رتبه اول کشور را دارا هستیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای باختر به وضعیت زیرساخت های لازم در صنعت برق لرستان اشاره کرد و گفت: پیش بینی شده است پنج پست برق 230 به پنج پست 230 موجود اضافه شود به طوریکه در بخش پست های 230 شاهد رشد 100 درصدی باشیم.
کردی در اینباره ادامه داد: همچنین پیش بینی شده است پست های 230 دیگری در مناطقی مانند فیروز آباد بین الشتر و نورآباد احداث شود.
وی اجرایی شدن دو پست پلدختر و گرین را نقطعه عطفی در صنعت برق لرستان دانست و یادآور شد: پست گرین و پست پلدختر بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و هر کدام به ظرفیت 250 مگا ولت آمپر می توانند منطقه خود را متحول کنند.
کردی بیان داشت: اگر دو پست گرین و پلدختر تکمیل شوند امسال حدود 500 مگاولت آمپر به ظرفیت پست های 230 استان اضافه می شود.
ضرورت ایجاد 3 پست برق جدید در لرستان
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای باختر به ضرورت ایجاد سه پست دیگر در لرستان اشاره کرد و بیان داشت: بهینه کردن وضعیت کوهدشت یکی از طرح هایی اصلی شرکت برق منطقه ای باختر است که برای این منظور یک پست 230 در کوهدشت ایجاد کرده ایم و علاوه بر آن یک ترانس اضطراری 125 در این شهرستان نصب شده است.
کردی اضافه کرد: احداث دو دستگاه پست 230 در بروجرد پیش بینی شده است که با توجه به محدودیت مالی صنعت برق دچار تاخیراتی بوده است که امیدوار هستیم با جذب اعتبارات مشکل بروجرد نیز رفع شود.
وی عنوان کرد: ظرفیت نصب شده پست های 63 کیلو ولتی در لرستان حدود هزار و 770 مگاولت آمپر است که اگر آن را به نسبت پیک بار که 660 مگا وات است مقایسه کنیم وضعیت مناسبی را نشان می دهد ولی با توجه به اینکه مراکز ثقل شرکت های توزیع متناسب با این ظرفیت ها نیست و بدلیل اتفاقاتی که در نوع و نحوه مصرف افتاده است دچار تغیراتی شده و لازم است توسعه مجددی در پست های 63 کیلو ولتی فعلی به لحاظ تعادل و ایجاد نقاط بهینه صورت گیرد.