به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحمان رستمیان پیش از ظهر سه شنبه در سومین جلسه هماهنگی و برنامه ریزی جشنواره ملی پسته شهرستان دامغان که در سالن جلسات شورای اسلامی این شهر برگزار شد ضمن بیان این مطلب افزود: پسته دامغان با توجه به اهمتی که دارد یک برند و مناسب برای شهرستان است و مردم و مسئولین باید در جهت تقویت این محصول اقتصادی و استراتژیک گام برداند.
وی با بیان اینکه باید برای صادرات پسته به دیگر نقاط جهان با هدف و برنامه تلاش کنیم خاطر نشان کرد: ایجاد پایانه صادرات پسته در این شهرستان با هدف ارسال بهتر این محصول مهم و ضروری است.
ساماندهی فروشندگان پسته کنار جاده های مواصلاتی در مکانی معین ضروری است
عضو مجمع نمایندگام استان سمنان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در گذشته برای معرفی پسته دامغان کم کاری شده و باید برای جبران این اتفاق از برگزاری جشنواره ملی پسته نهایت استفاده را برده و از این راه به تقویت این محصول کمک کنیم.
رستمیان با انتقاد از فروش محصول پسته در کنار جاده های مواصلاتی این شهرستان عنوان کرد: فروش این محصول مهم اقتصادی و استراتژیک در کنار جاده های مواصلاتی از نظر اجتماعی و بهداشتی می تواند خطرات و خسارت های جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
وی اذعان داشت: فروشندگان پسته دامغان در کنار جاده ها باید جمع آوری و در یک نقطه معین ساماندهی شوند تا از خطرات احتمالی اجتماعی و بهداشتی جلوگیری شود و این امر مستلزم همکاری همه دستگاه های متولی است.
نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پیگیری اجرای بحث خوشه پسته در دامغان ابراز داشت: جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی پسته در دامغان در کنار حمایت از کشاورزان این محصول در پیگیری خوشه پسته به عنوان یک حرکت مهم و اساسی گام بردارد و در بهتر برگزار شدن نخستین جشنواره ملی پسته در شهرستان دامغان حضور خود را پررنگ کند.
درآمد سه هزار میلیارد ریالی پسته دامغان طی سال گذشته
فرماندار شهرستان دامغان نیز در این جلسه با بیان این مطلب که سال گذشته فروش محصول پسته در شهرستان دامغان سه هزار میلیارد ریال درآمد همراه داشته اظهار داشت: هشت هزار بهره بردار پسته در شهرستان دامغان در کار تولید این محصول مهم اقتصادی و استراتژیک نقش مهم و اساسی دارند.
علی اصغر مجد گفت: 14 هزار و 500 هکتار باغ پسته در شهرستان دامغان وجود دارد که از این میزان 12 هزار و 500هکتار از باغات پسته در این شهرستان بارده است.
وی با اشاره به این مطلب که برای تقویت محصول اقتصادی و استراتژیک پسته در شهرستان دامغان90 واحد مکانیزه و نیمه مکانیزه فرآوری ترمینال پسته وجود دارد افزود: امسال میزان تولید پسته به 50 هزار تن افزایش پیدا می کند.
کارهای بزرگ نیاز به اراده جمعی دارد
رئیس کارگروه آب کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان دامغان با بیان این مطلب که کارهای بزرگ نیاز به اراده جمعی دارد خاطر نشان کرد: نقش بخش خصوصی در برگزار جشنواره ملی پسته مهم بوده و باید در اجرای این جشنواره از همه توان و امکانات به خوبی بهرخ برداری کنیم
در این جلسه هریک از اعضا به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در بهتر برگزار شدن نخستین جشنواره ملی پسته در شهرستان دامغان پرداختند.