به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته خبرهای زیادی در حوزه گردشگری در خبرگزاری مهر منتشر شد، مانند الحاق سازمان میراث فرهنگی به شورای عالی صادرات غیر نفتی. این خبر را معاون گردشگری اعلام کرد و گفت: این شورا پس از وقفهای دوباره تشکیل شده و سازمان میراث فرهنگی از این به بعد دراین شورا دارای حق رای است. فعالیت های گردشگری در داخل کشور و ورود گردشگران خارجی به ایران به عنوان یک فعالیت صادراتی، ارز آور است و می توان از امتیاز این نگاه صادراتی به گردشگری برای موضوع زیرساختها و توسعه خدمات گردشگری و تسهیلاتی که می شود به آن اختصاص داد مانند حضور در نمایشگاهها و بازارهای خارجی استفاده کرد. بنابراین عضویت سازمان میراث فرهنگی در این شورا چنین مزیت هایی دارد.
عباس پیرمرادیان گفت: اکنون ما با کمبود تورلیدر چینی زبان مواجه هستیم اما افرادی هستند که بتوان آنها را به کار گرفت اما این مشکل فقط در بحث راهنمایی گردشگران چینی نیست. بلکه ما برای گردشگران زبان های دیگر نیز مشکل نداشتن راهنمای مسلط به زبان آنها را داریم مانند گروه گردشگران ایتالیایی که روز گذشته به ایران آمدند و برای آنها راهنما گردشگری انگلیسی زبان انتخاب کردیم چون راهنمای گردشگری مسلط به زبان ایتالیایی نبود!
وی گفت: دانشجویان چینی زبان در دانشگاههای ایران تحصیل می کنند باید آنها را شناسایی کرد و خواست تا آموزش راهنمای گردشگری ببینند یک راه هم استفاده از مترجم است. به این معنا که می توان از افراد مسلط به زبان های دیگر خواست تا به عنوان مترجم در تورهای گردشگری حضور داشته باشند و اطلاعات راهنمایان را به گردشگران انتقال دهند.
علی اسدی به خبرنگار مهر گفت: از حدود 20 روز پیش دومین فصل از دور جدید کاوش آبراهه های تخت جمشید را با هدف مشخص کردن وضعیت آبراهه های بخش خزانه تخت جمشید و برطرف کردن مشکل آبگرفتگی این بنا در هنگام بارندگی آغاز کرده ایم. از نتایج مهم به دست آمده در پیدایش خروجی جدید در ضلع جنوبی تختگاه تخت جمشید این است که این خروجی مستقیما آب های سطحی قسمت هایی از بنای خزانه را به بیرون از محوطه هدایت می کرده است. کانال کشف شده 50 متر از خزانه تا دیواره جنوبی امتداد دارد و دارای شیب زیاد و بیش از 30 درجه است.
آبراهه ای که در فصل اول کاوش شد
وی با بیان اینکه آبراهه ای که در دور اول کشف شده بود، در گوشه جنوب شرقی تخت گاه قرار داشت، گفت: خروجی جدید در قسمت غربی خروجی قبلی قرار دارد ولی با هم در ارتباط نیستند. همچنین خروجی شناسایی شده از نظر سطح قرارگیری در حدود چهار متر پایین تر از خروجی پیشین است.
کفش نمادین سیندرلا
مسئولان کاخ نیاوران مهر ماه سال 91 به مناسب روز کودک این کفش و کتاب را از داخل مخزن بیرون آورده و در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دادند. این نمایشگاه با استقبال زیادی از سوی مخاطبان رو به رو شد. آنها پس از پایان نمایشگاه دوباره کتاب و کفش را به مخزن کاخ نیاوران انتقال دادند.
در این شهرها همانطور که محمد قانعی، رئیس اتحادیه هتلداران استان خراسان رضوی نیز بیان کرد میزان اشغال هتلها 100 درصد بود. در شهرهایی مانند همدان نیز گردشگران از نبود مراکز اقامتی ناراضی بودند بطوریکه برخی از مراکز اقامتی در این شهر تا دو برابر قیمت اجاره داده شد و شهرهای ساحل دریای خزر نیز پر شده بود از چادرهای مسافرتی که چهره شهر را نازیبا می کرد.
با این حال مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور در گفتگو با خبرنگار مهر از ثبت بیش از 10 میلیون نفر شب اقامت در این ایام خبر داد.
علاوه بر این مسافرانی که در این روزها قصد سفر کرده بودند و سعی داشتند حتی از روزهای دوشنبه و یکشنبه سفر خود را آغاز کنند به ترافیکی برخورد کردند که در نوع خود بی سابقه بود چرا که راه های سه ساعته تهران رشت را تا 18 ساعت و تهران مازندران که همیشه 4 تا 5 ساعت طول می کشید را 15 ساعته طی کرده بودند. برخی دیگر از مسافران مسیر بین امامزاده هاشم تا پلور را 5 ساعت در راه ماندند و مجبور بودند در برخی از جاده ها که تونل داشت، ساعت های زیادی را در هوای نامطبوع تونل سپری کنند. به همین علت خودروها را خاموش می کردند و در تونل می ماندند و یا کنار جاده ها به انتظار باز شدن راهها می نشستند.
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان یزد، در مراسم افتتاحیه رسمی باغ صدری (نمیر) شهرستان تفت اصغر نبیل عضو هیئت مدیره هتلداران استان یزد و رئیس گروه کارآفرینان که یکی از سرمایه گذاران باغ نمیر تفت نیز هست، بیان کرد: باغ نمیر تفت 300 سال پیش به دستور صدرالعلما از محاکمان دوره زندیه ساخته شد و متعلق به نمیر تفت از شکسته بندان معروف این شهرستان و یکی از زرتشتیان بوده است که در این باغ زندگی می کرد. پس از سالها بنا به همت شرکت مشیر یزد که هتل باغ مشیرالممالک یزد را نیز در کارنامه خود دارد احیا و مرمت شده است. وجه تشابه این دو باغ این است که متعلق به افراد خیری بوده که مردم از آنها به نیکی یاد میکنند.
نبیل از معاون عمرانی استانداری یزد خواست تا توجه ویژه ای به این بنا داشته باشد و گفت: اگر جلوخان زیبای باغ که اکنون از کاربری خارج شده احیا شود با سردر فاخری که دارد بر منزلت و عظمت این باغ می افزاید همچنین آسیاب آبی باغ می تواند با سرمایه گذاری و فکر و ایده به کار اصلی خود برگردد به شرط این که اول مشکل مالکیت آنها حل شود.
صدور یک مصوبه دردسرساز از طرف شورای شهر شیراز د
در نامه شماره 37622 شورای شهر شیراز آمده که در راستای اجرای بهینه سازی شهرداری الکترونیک و تسریع در فرایند صدور پروانه ساختمانی و رضایت شهروندان مقرر شد که شهرداری از تاریخ اول فروردین ماه سال 93 تا 31 شهریور ماه همین سال و در زمان صدور پروانه ساختمانی موضوع اخذ استعلام از ادارات برق، گاز، آب، ثبت اسناد، پست و اداره اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی و ... را از فرآیند صدور پروانه ساختمانی حذف کند و صرفا توسط مالک یا ذینفعان مالکیت (مهندسین طراح معمار و ...) و با مسئولیت ایشان پروانه صادر شود.
در تبصره یک این مصوبه آمده" براساس تفاهم نامه منعقده شهرداری با این ادارات تمام لایه های اطلاعاتی و ضوابط ادارات مذکور برای انتقال روی SDI شهرداری حداکثر تا سی و یک شهریور ماه سال 93 در اختیار شهرداری شیراز قرار گیرد. همچنین در تبصره دیگری از این مصوبه آمده که از اوئل مهر ماه هیچ استعلامی در طی فرایند صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری یا مالک و ذینفعان مالک انجام نمی شود و براساس لایه های اطلاعاتی و ضوابط مستند ادارات خدمات رسان پروانه ساختمانی صادر می شود.
این مصوبه به اداره میراث فرهنگی استان فارس نیز رونوشت شد و این اداره کل نسبت به آن واکنش نشان داد. مصیب امیری، مدیر کل میراثفرهنگی استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر این موضوع را خلاف ضوابط کاری میراث فرهنگی دانست و گفت که موضوعی مهمی نیست چون ما اعتراض کرده و به آن عمل نمی کنیم چون و دلایل خود را ذکر کردیم.