به گزارش خبرگزاری مهر، «کهریزک چهارنگاه»، «ملف گند»، «شش قرن و شش سال»، «از ایران، یک جدایی» و «نویسنده بودن» آثاری است که پس از آغاز به کارگروه سینمایی «هنر و تجربه» در سینماهای این گروه اکران می شوند.
مستند «کهریزک، چهار نگاه» به کارگردانی چهار فیلمساز مطرح در چهار اپیزود توسط رخشان بنی اعتماد، محسن امیریوسفی، بهمن کیارستمی و پیروز کلانتری با تهیه کنندگی محسن امیریوسفی و پیروز کلانتری در سال 1390 ساخته شده است.
اپیزود اول (اتاق 202): وضعيت زنان سالمند مرکز توانبخشي محمدآباد کهريزک و بانوان حامي آنها در فيلم بررسي ميشود و فيلمساز به مرور دغدغههاي شخصي خود را هم مطرح ميکند.
اپیزود دوم (هملت در کهریزک): اين فيلم، روايت رضا بختياري مددجوی نابيناست که از داشتن دست و پا بي بهره است، قصد دارد نمايشنامه هملت را با بازي خودش روي صحنه ببرد.
اپیزود سوم (آفتاب پائیزی): گذران روزگار پيرمردهاي آسايشگاه با نکتهها و روايتهايي از خود آنها همراه شده است.
اپیزود چهارم (کهریزک چهار نگاه): در روز عيد قربان در کنار اهداي نذورات و کمکهاي خيرين به آسايشگاه، شاهد مراسمي از آموزش مناسک حج در اين آسايشگاه هستيم.
«شش قرن و شش سال» به کارگردانی و تهیه کنندگی مجتبی میرطهماسب از دیگر آثار پرافتخار سینمای مستند است. این فیلم بازخوانی آثار عبدالقادر مراغی، موسیقی دان قرن هشتم هجری است و برای اولین بار موسیقی ششصد سال پیش ایران شنیده می شود. جایزه ویژه هیات داوران مستند جشنواره سال 92 را نیز دریافت کرده است.
«نویسنده بودن» به کارگردانی و تهیه کنندگی مصطفی آل احمد درباره زندگی سیاسی، اجتماعی و خصوصی زنده یاد جلال آل احمد است.
«ملف گند» به کارگردانی و تهیه کنندگی محمود رحمانی روایت مرد چهل و اندي ساله كه به شكلي بديع و خلاقانه بخشي از خاطرات دوران جنگ و كودكي اش را بیان می کند. این فیلم در جشنواره هایی نظیر حقوق بشر سوئد، نورنبرگ، بلژیک جوایزی را دریافت کرده است.
هم چنین «از ایران، یک جدایی» به کارگردانی آزاده موسوی، کوروش عطایی با تهیه کنندگی کتایون شهابی مراحل ساخت فیلم برنده اسکار «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی، بازتاب آن در رسانهها، مخاطبان فیلم و... را مورد بررسی قرار میدهد.
جمال امید، هوشنگ گلمکانی، جعفر صانعی مقدم، ایرج تقی پور، شهرام مکری، محمد رضا فرجی، مجید مسچی، سیف الله صمدیان و امیر حسین علم الهدی اعضای شورای سیاستگذاری «سینمای هنر و تجربه» هستند که انتخاب آثار را برعهده دارند.