به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام امور استانهای جشنواره 292 مرکز آموزش عالی با همکاری سازمان بسیج دانشجویی متقاضی میزبانی جشنواره فیلم «مقاومت» شدهاند و با توجه به روند ارسال درخواستها، پیشبینی میشود که این تعداد تا چند برابر افزایش داشته باشد.
تاکنون بیش از 950 نقطه در کشور شامل 292 مرکز آموزش عالی، 178 کانون بسیج هنرمندان و 483 پایگاه بسیج طلاب و روحانیون برای میزبانی فیلمهای جشنواره «مقاومت» اعلام آمادگی کردهاند و این تعداد همچنان به سرعت درحال افزایش است.
در فاصله کمتر از یک ماه مانده تا آغاز جشنواره فیلم «مقاومت»، مسئولان برگزاری جشنواره به سرعت در حال آمادهسازی بسترهای لازم برای برگزاری جشنواره در شهرهای مختلف هستند و برنامههای بسیار متنوعی را برای بهرهگیری طیفها و طبقات مختلف جامعه از جشنواره، مردمیتر شدن و تمرکززدایی آن چیدهاند.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی در گستره «سینمای ایران» و «سینمای بینالملل» در قالب بخشهای مختلف فیلم های سینمایی، سینمایی ویدیویی، کوتاه، مستند، چشمانداز سینمای مقاومت ایران، نشستهای تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامههای جانبی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار می شود.
مسئولان دغدغه جشنواره و فیلم های دفاع مقدس را ندارند
ابوالفضل جلیلی با بیان اینکه مسئولان امروز دغدغه دفاع مقدس را ندارند، گفت: متاسفانه در طول سال های گذشته شاهد بودیم که در مسئولان امر دغدغه زیادی برای برگزاری جشنواره مقاومت یا دفاع مقدس وجود ندارد.
وی افزود: اگر می بینیم که کسی از جنگ خوشش نمی آید به دلیل تضادهایی است که در اجتماع وجود دارد زیرا مردم به جایی رسیده اند که فکر می کنند که اشتباه کردیم به جنگ رفتند و ضررها باید جبران شوند.
کارگردان«حافظ» یادآور شد: مسئولان در طول سال های گذشته وقت زیادی را برای دفاع مقدس و مقاومت صرف نکردند زیرا عشق و وفاداری به دفاع مقدس کم شده و به خوبی تحلیل نشده است. نسل امروز ما باید به خوبی درک کند و ما باید برای آنها بگوییم که شهید چه کسی است و دفاع مقدس یعنی چه؟
جلیلی درباره بودجه جشنواره فیلم مقاومت نیز گفت: متاسفانه بودجه برای ساخت فیلم های مربوط به دفاع مقدس و جنگ به نورچشمی ها داده می شود در حالیکه اگر عدالت اجتماعی برقرار شود در جامعه بودجه های خوبی داریم، اما دولت باید برای کار فرهنگی هزینه کند.
وی با بیان اینکه سینما در معرفی فرهنگ دفاع مقدس بسیار تاثیرگذار است، افزود: فیلم یعنی تصویر در دنیای امروز که حرف اول و آخر را می زند و همه عاشق تصویر هستند. البته باید توجه داشته باشیم که محتوای جشنواره همانطور که دستاوردهای جنگ را بازگو می کند باید مشکلات پیرامون آن را هم بگوید و در این صورت است که قوی می شود.
کارگردان«گل یا پوچ» متذکر شد: جشنواره مقاومت یک طرفه نگاه نکند. در این جشنواره باید ابتدا جنگ را شکافت. طبیعی است که هیچ کس جنگ را دوست ندارد اما اگر جنگ شد همه باید دفاع کنیم. در جشنواره مقاومت و دفاع مقدس باید از شعار پرهیز کرد زیرا داریم درباره کسانی حرف می زنیم که مظلوم هستند و در دفاع از کشور و ناموسشان جانشان را از دست دادند. بارها گفته ام اگر مسئولیتی داشته باشم به کسانیکه در زمینه ساخت این نوع فیلم ها فعالیت می کنند هیچ کمکی نمی کنم تا ببینم چند نفر برای اینکار پا جو می گذارند و بعد 10 برابر به آنها کمک می کنم.
جلیلی ادامه داد: کارگردانان زیادی داریم که صاحب فکر و اندیشه هستند اما دیگر سراغ ساخت فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس نمی روند به همین دلیل وظیفه متولیان و مسئولین این است تا این افراد را به این ژانر بازگردانند تا فیلم های ماندگاری در این ژانر داشته باشیم.
کارگردان «یک داستان واقعی» تصریح کرد: در زمینه جنگ و دفاع مقدس طی سال های گذشته شعار زیاد داده ایم و اشک مخاطب را درآورده ایم اما باید بدانیم دفاع مقدس نیاز به اشک ندارد و این کار ضد دفاع مقدس است. مادران شهدا با غرور و آگاهی کامل درباره فرزندانشان حرف می زنند اگر بتوانیم همین صبوری مادران را به تصویر بکشیم بی شک مخاطبان زیادی را جذب خواهد کرد و اگر دوباره جنگ شود همه ملت داوطلبانه به جنگ می روند و از کشور دفاع می کنند.
کارگردان فیلم «درنا» افزود: متاسفانه در طول این سال ها آنقدر شعار اشتباه داده ایم که همه آنها تبدیل به قاعده شده اند.
وی درباره عملکرد مدیران جشنواره مقاومت طی سال های گذشته نیز گفت: یک بار داور جشنواره مقاومت بودم و از نزدیک شاهد بودم که محمد خزاعی برای بهتر برگزار شدن جشنواره تلاش های زیادی می کرد.
این کارگردان سینما در ادامه گفت: در بسیاری از جشنواره های خارجی حضور داشتم اما باعث افتخار است که در کشورم چنین جشنواره ای داریم امیدوارم این جشنواره هر سال ادامه داشته باشد.
جلیلی در پایان یادآور شد: فیلم های فیلمخانه، موباش یعنی چه، بهار و o مثبت را در ژانر دفاع مقدس و جنگ ساختم و O مثبت شاهکاری در عرصه دفاع مقدس است. یادم می آید که در همان سال های اول که تازه جنگ به پایان رسیده بود به من گفتند نوشته هایت خوب است اما لیاقت نداری فیلم در این زمینه بسازی.