محمود خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پروژه های تدبیر و امید در راستای توسعه شبکه انتقال و ظرفیت اینترنت کشور اجرایی می شود، اظهار داشت: هم اکنون پروژه تدبیر روند مناقصه را طی کرده و ارزیابی کیفی پیمانکاران صورت گرفته و کنسرسیوم های متقاضی در حال انتخاب سازنده تجهیزات هستند؛ پروژه امید نیز به موازات ایجاد زیرساختهای مدنظر توسط پروژه تدبیر، به اجرا درخواهد آمد.
وی گفت: در پروژه تدبیر ظرفیت لایه انتقال شبکه زیرساخت ارتباطی با رشد 10 برابری همراه خواهد بود و در پروژه “امید” نیز ظرفیت پهنای باند شبکه اینترنت کشور به 4 ترابیت برثانیه می رسد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اجرای پروژه های تدبیر و امید در 3 فاز با هدف ارتقای ظرفیت اینترنت کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده است ادامه داد: براساس برنامه مدنظر تا یک سال و نیم آینده ظرفیت زیرساخت ارتباطی کشور به 10 برابر ظرفیت فعلی می رسد.
وی با تاکید براینکه پروژه تدبیر در لایه انتقال –ترنسمیشن- و پروژه امید در لایه آی پی –IP– برای انتقال اطلاعات تعریف شده است خاطرنشان کرد: به این معنی که با اجرای پروژه امید توسعه پهنای باند اینترنت بین الملل به 4 ترابیت در ثانیه و توسعه شبکه IP داخل کشور با ظرفیتی بالغ بر 20 ترابیت برثانیه در دستور کار قرار گرفته است.
خسروی با بیان اینکه با اجرای این پروژه ها ظرفیت پهنای باند اینترنت تا پایان سال آینده 10 برابر می شود ادامه داد: با اجرای پروژه تدبیر ظرفیت شبکه انتقال در دو فاز با رشد 9 برابری از 450 هزار لینک E1 به 5 میلیون لینک E1 افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: هم اکنون 54 هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور وجود دارد که تا پایان برنامه پنجم توسعه به 67 هزار کیلومتر می رسد؛ بستر فیزیکی شبکه زیرساخت بر پایه فیبرنوری و گستردگی آن در سراسر کشور است و به دلیل حجم زیاد پهنای باند ارتباطات این پروژه، استفاده از مدرنترین و به روزترین فناوریهای مرتبط با شبکه انتقال، در این طرح مورد توجه قرار گرفته است.