خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبر گفت: پیام ما به ملت ایران آن است که جنگ با اسرائیل ، جنگ همه امت اسلامی و عربی از جمله ملت ایران با صهیونیست ها است. ما از ملت ایران به خاطر همه حمایت هایی  که در گذشته از ما داشتند ، قدردانی می کنیم و امیدواریم که امروز، در مبارزه با خطر صهیونیستی که همگان را تهدید می کند،  امت اسلام، متحد و یکپارچه، از درگیری ها و اختلافات حاشیه ای و درگیری های فرقه ای و دینی خارج شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبر، تاکتیک‌ ها و دستاوردهای نظامی مقاومت در جنگ غزه،‌ تاثیر مقاومت بر فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری، رابطه حماس با تشکیلات خودگردان، شروط گروه‌های مقاومت برای آتش‌ بس، ارتباط حماس با حزب‌الله لبنان و نقش کمک‌های ایران در تقویت قدرت دفاعی مبارزان فلسطینی بیان کرد.
متن این مصاحبه به شرح زیر است:
 
خالد مشعل :
خوشحالم که این فرصت به من داده شد، با مخاطبان ایرانی صحبت کنم. همانطور که می دانید ما حدود پنجاه روز است که در معرض تجاوزات نظامیان صهیونیست قرار داریم.
 
مقاومت فلسطین از ملت خود دفاع و دشمن را غافلگیر کرد. مقاومت توانست نمای باشکوهی از صلابت و خلاقیت به نمایش بگذارد و محاسبات دشمن را بر هم زند.
 
پس از این موفقیت های مقاومت، ما شاهد مانور لفظی صهیونیست ها درباره آتش بس بودیم، این موضوع  را نخست مزدوران تل آویو مطرح کردند و در این مدت، مذاکرات غیر مستقیم در قاهره برای رسیدن به توافق در زمینه آتش بس برگزار شد، اما تاکنون این تلاش ها موفق نبوده است، زیرا دشمن صهیونیستی نخواست به خواسته های مشروع مقاومت مردم فلسطین پاسخ درست دهد.
درخواست های ما شامل توقف تجاوزات، پایان محاصره غزه و آزادی اسرای در بند صهیونیست ها بود و چون جواب روشنی از صهیونیست ها نگرفتیم دلیلی نمی بینیم که بخواهیم به آتش بس مزورانه صهیونیست ها تن دهیم .
 
همه شما می دانید که این یک جنگ سخت است و شاهدید که در غزه تاکنون بیش از دو هزار نفر شهید شده اند که یک چهارم این شهدا،  کودکان و یک چهارم دیگر نیز زنان و سالمندان هستند . همچنین بیش از ده هزار نفرزخمی شدند .
 رژیم صهیونیستی در این جنگ، دهها مسجد، بیمارستان، مدرسه از جمله مدارس آنروا و دهها هزار منزل مسکونی را ویران کرد که این جنایت به مراتب بیشتر از هولوکاست است که آنها مرتب ادعا می کنند.
این یک جنایت جنگی است که مزدوران تل آویو مرتکب شده اند. آنها به دلیل شکست در میدان نبرد تلاش کردند از غیر نظامیان انتقام بگیرند و همان طور که می دانید ایمان نیروهای مقاومت است که نظامیان صهیونیستی را از پای در اورده است، اما انها بدون رعایت هیچ چیزی به کشتن غیرنظامیان روی آورده اند .
 
با این حال، ما در این جنگ پیروز خواهیم شد، زیرا ما صاحبان حق در این جنگ هستیم.
 
خبرنگار:
آقای خالد مشعل به نظر می رسد در این دوره از جنگ غزه به لحاظ تاکتیک نظامی و مقاومت مردمی غزه در شرایط متفاوتی به سر می برد علت این تفاوت را در چه می بینید؟
 
خالد مشعل :
بدون شک این جنگ،  متفاوت با جنگ های سابق  و از جنگ های قبل طولانی تر است. همه گروههای نظامی مقاومت از قبیل گردان های قسام ، سرایا القدس و همه جناح های نظامی جنبش های فلسطینی در این جنگ به طور قابل ملاحظه ای پیشرفت کرده اند و با یکدیگر هماهنگ تر شده اند.
همه این گروه ها در این جنگ ابتکارات جدیدی در ساخت تجهیزات نظامی، شلیک موشک، هدف گیری اهداف صهیونیست ها با کاربردهای مختلف نظامی به دست اورده اند؛ حتی نیروهای مقاومت در درگیری تن به تن با نظامیان صهیونیست که وارد غزه شدند ابتکاراتی از خود نشان دادند.
 
مقاومت توانست عملیات ویژه ای مانند عملیات ناحل عوز انجام دهد. این دستاوردهای مهم نظامی در آینده تدریس خواهد شد. مقاومت فلسطینی باوجود اختلاف بسیار در امکانات خود با امکانات دشمن، توانست عملکرد نظامی شگفت انگیزی از خود به نمایش گذارد. این دستاوردهای مهم بر اندیشه نظامی و تاکتیکی بالای مقاومت دلالت می کند. این جنگ به یک جنگ فکری و نبرد اراده و ایمان در مقابل ارتش متکی به سلاح رژیم صهیونیستی تبدیل شده است، البته تاکید می کنم ما در مقایسه با نبردهای قبلی به پیشرفت های خوب نظامی در مقابل صهیونیست ها هم دست یافته ایم .
 
من درباره حمایت مردمی از مقاومت باید بگویم که ملت ما همیشه حامی مقاومت بوده است و از 100  سال قبل تاکنون مقاومت می کند. ملت فلسطین هیچگاه در تعامل با مقاومت بخل نورزیده است. این ملت همیشه فرزندان خود را در خدمت مقاومت قرار داده و همیشه صبور بوده است. البته صبر و شکیبائی ملت ما در این جنگ بسیار بالا بوده است و شاید این مساله به اعتماد و افتخار آنها به مقاومت باز می گردد.
 
باید بگویم همواره مردم فلسطین با اعتقاد و ایمانی که به مقاومت در مقابل صهیونیست ها داشتند، مشتاقانه در مقابل تیرها و خمپاره های صهیونیست ها ایستادند و اصرارشان بر گزینه مقاومت بدان معنی است که همه فهمیده اند، تنها راه آزادی از یوغ جنایات رژیم صهیونیستی مقاومت است و بس.
این موضوع به یاری خدا مژده خوبی است درباره این که ملت و مقاومت  به اذن خدا پیروز خواهد شد و این پیروزی دیر یا زود محقق می شود و طولی نخواهد کشید که رژیم صهیونیستی مجبور خواهد شد از سرزمین ما بیرون رود.
 
خبرنگار:
با وجود این که رژیم  صهیونیستی پیشتر درباره استقرار سامانه گنبد آهنین در سرزمین های اشغالی به ویژه تل آویو  تبلیغ می کرد، شما بهپادها و موشک هایی بر سر صهیونیست ها فرود آوردید و آرامش را از آنان گرفتید؛ این موضوع چه تاثیری بر روند جنگ داشت؟.
 
خالد مشعل:
ما به عنوان مسلمان به دستور خداوند که می فرماید: "واعدوا لهم ما استطعتم من قوه" ایمان داریم. خداوند از ما نمی خواهد که توانی به اندازه توان دشمن فراهم کنیم، زیرا ممکن است، مقاومت و ملت ها نتوانند امکاناتی به اندازه توان و امکانات رژیم های اشغالگر و متجاوز فراهم کنند.
بنابراین خداوند به اندازه توانمان به ما دستور داده است که امکانات فراهم کنیم و این یعنی اگر ما خود را برای جنگ آماده کردیم، خداوند به امکانات ما برکت خواهد داد و هنگامی که همه تلاش خودمان را به کار بگذاریم بدون شک خداوند برکت و تاثیر گذاری در این تلاش ایجاد خواهد کرد و این همان اتفاقی است که اکنون برای مقاومت افتاده است.
این موضوع نه تنها برای ملت فلسطین صدق می کند، بلکه برای همه ملت های جهان قابل تحقق است. همواره گروهی که محق هستند امکانات لازم را فراهم و از فکر و اندیشه خود استفاده می کنند، اراده کافی برای مقابله با متجاوز دارند و بی شک این موضوع سبب پیروزی آنان می شود.
 
اکنون تصور کنید، این تلاش ها از سوی ملتی مؤمن، ملتی که از سرزمین اسراء و معراج و قبله اول مسلمانان دفاع می کند، کسانی که از قدس و غزه دفاع می کند، نتیجه اش چه خواهد بود ؟ آیا این نتیجه، جز پیروزی چیز دیگری خواهد بود؟  بدون شک این دفاع با پیروزی همراه است.
 
متاسفانه دشمنان در دهه های گذشته با تبلیغات تلاش کردند که بگویند ملت های عربی و اسلامی نمی توانند، مقابل رژیم های متجاوز، مقاومت و ایستادگی کننند. آنها ادعا می کردند این رژیم ها امکانات نظامی پیشرفته ای دارند. اما ثابت شد که با ابتکارعمل، ایمان، اراده، صبر، ابتکارات ساخت تجهیزات و پیشرفته سازی این تجهیزات و ابتکار عمل در زمینه واکنش های غیر منتظره؛ می توان با امکانات ساده برفناوری پیشرفته پیروز شد.
البته این به این معنا نیست که ما در امکانات و توان نظامی همتراز شدیم، بلکه به این معناست که با این امکانات ساده توانستیم دشمن را دستپاچه و غافلگیر کنیم.
 
موضوع مهم دیگر در این زمینه، امنیتی و اطلاعاتی است. در اختیار داشتن اطلاعات دقیق درباره مقاومت از سوی رژیم صهیونیستی، همواره از نقاط قوت این رژیم بوده است. بنابراین صهیونیست ها راحت می توانستند، ما را هدف قرار دهند، بنابراین مقاومت در مدت اخیر توانست، فلسطین را از جاسوسان پاکسازی کند، زیرساخت های نظامی به دور از چشمان دشمنان و جاسوسان ایجاد کند. این یک پیروزی امنیتی بسیار مهمی برای مقاومت به است.
بنابراین شما شاهدید که دشمن برای تحقق اهداف مهم با مشکل اساسی مواجه است و به همین علت ، دشمن از غیرنظامیان فلسطینی انتقام می گیرد.
 
با توجه به این مسائل شما شاهد تفاوت های چشمگیری در پیروزی های مقاومت نسبت به جنگ های قبل هستید .
این موفقیت ها و دستاوردهای مهم مقاومت فلسطین، به یاری خداوند، در سال های آتی نتایج بسیار مهم تری در پی خواهد داشت.
به امید خدا در سال های اینده، ابتکارات، توان و قدرت بیشتری از مقاومت شاهد خواهید بود؛ به طوری که این مساله ما را قادر می کند اشغالگران صهیونیست را به شکست نهائی برسانیم.
 
خبرنگار:
شما شروطی برای برقراری اتش بس ارائه کردید که از جمله آنها شکستن محاصره غزه است، آیا رژیم صهیونیستی با آن موافقت خواهد کرد؟
 
خالد مشعل:
این مسائل در حقیقت خواسته و شروط نیست، همه این موضوعات حقوق ما است. این حق هر ملتی است که بتواند بدون محاصره، بدون تحمل گرسنگی و بدون مجازات دسته جمعی زندگی کند. می خواهیم غزه آزاد باشد. غزه و کرانه باختری هرکدامشان بخشی از وطن فلسطین هستند. می خواهیم غزه بدون محاصره باشد. همه گذرگاه ها باز شوند. بندر و فرودگاه داشته باشیم. این ها مسائل جدیدی نیست.
 
همان طور که می دانید ملت فلسطین و ساکنان غزه از سال 2006 از محاصره و گرسنگی رنج می برند. این محاصره سبب شده است، غزه بزرگترین زندان در تاریخ شود و بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر در این مساحت کوچک و با فشردگی بسیار بالا زندگی کنند. غزه از ساده ترین حقوق زندگی و انسانی محروم شده است. با پایان این جنگ باید همه انواع محاصره اعمال شده علیه غزه به پایان برسد. ملت ما در غزه باید بدون تحمل گرسنگی و محاصره زندگی کنند. همه این حقوق مقدمه مسائل دیگری است.
 
پایان یافتن محاصره غزه و توقف جنگ باعث نمایان شدن عامل اصلی جنگ، یعنی مساله اشغالگری از سوی رژیم صهیونیستی و شهرک سازی این رژیم می شود. این مساله باعث رو شدن سیاستی که در پشت شهرک سازی های رژیم صهیونیستی نهفته ،خواهد شد .
احداث شهرک ها در این منطقه، تجاوز به مسجد الاقصی و تقسیم زمانی و مکانی آن از سوی این رژیم خود مسائلی هستند که به برگهای قطور پرونده سیاه صهیونیست ها اضافه شده اند جنگ کنونی علیه غزه این مساله را گوشزد می کند که ملت ما خواستار رهائی از اشغالگری رژیم اسرائیل و شهرک سازی این رژیم است.
 
ملت ما می خواهد سرزمین و قدس خود را بازپس گیرد. همه حقوق خود را بازستاند و همانند سایر ملت ها بدون اشغالگری زندگی کند. در نتیجه ملت ما می خواهد این اشغالگری که آخرین اشغالگری جهان و تاریخ معاصر است به پایان برسد.
 
خبرنگار:
شما در پاسخ اظهار داشتید که درخواست های دیگری هم برای برقرای آتش بس دارید این درخواست ها چیست ؟
 
مسائلی از قبیل حل مشکلات نقل و انتقال پول به داخل غزه، تعرض نکردن به دولت وفاق ملی، حل مشکلات برقرای ارتباط بین غزه و کرانه باختری، توقف همه اقدامات تجاوزکارانه و بازداشت ها در کرانه باختری، از سرگیری فعالیت موسسات مختلف، توقف بازداشت اسرای آزاد شده بر اساس توافق شالیط، از جمله درخواست های ما است.
این مسائل از سوی یک گروه فلسطینی یکپارچه مطرح و از آنها دفاع شد. همان طور که عرض کردم این مسائل، شروط نیست بلکه حقوق ملت فلسطین است.
 
خبرنگار:
شمار در اظهارات خود باز هم بر این مساله تاکید کردید که خواستار ارتباط بین مردم غزه و کرانه باختری هستید ، هدف شما از این درخواست چیست ؟
 
خالد مشعل:
این موضوع از حدود 15 سال پیش مطرح شده بود. منظور از این ارتباط، فراهم شدن امکان برقراری ارتباط بین مردم است. به عبارت دیگر، منظور ما فراهم شدن امکان نقل و انتقال کالا و مردم است، ما، ملت یک کشور و یک سرزمین هستیم.
 
خبرنگار:
شما چندی پیش دیدارهای متعددی با آقای محمود عباس در دوحه داشتید، چه موضوعاتی در این دیدار مطرح شد؟ و ارزیابی محمود عباس از مذاکرات با رژیم صهیونیستی چه بود؟
 
خالد مشعل:
ما اعتقاد داریم که مذاکرات با رژیم صهیونیستی بی فایده است، زیرا این مذاکرات بدودن برابری قوا و توان یکسان است.
ما دشمن خود را از زمان پیمان صلح مادرید تاکنون مورد آزمایش قرار داده ایم و به عبارتی ، دشمن از 23 سال گذشته تا کنون چیزی به ما نداده است. دشمن صهیونیستی حاضر نیست هیچ امتیازی به ما بدهد؛ مگر زمانی که فشار مقاومت را احساس کرده.
 
این رژیم ، جز با فشار مقاومت از جنوب لبنان عقب نشینی نکرد. از غزه جز با فشار مقاومت خارج نشد.بنابراین مذاکراتی که بدون اهرم فشار باشد، نتیجه ای نخواهد داشت. این همان مواضع ما است که آنها را در دیدار با آقای محمود عباس و رسانه ها اعلام کرده ایم و مواضع شناخته شده ما است.
 
البته اساس گفتگوها و دیدارهای ما با آقای محمود عباس که مورد اخری در دوحه بود، بر اساس اصل گفتگوها درباره موضوع وحدت ملی فلسطین و پایان دادن به اختلافات نهادینه شده است.
ما تلاش می کنیم آشتی ملی محقق شود. خوشبختانه این آشتی ملی در ماههای گذشته محقق شده است، اما متاسفانه به محض این که دوران اختلافات به پایان رسید و دولت آشتی ملی شکل گرفت، یکباره دشمن وارد عمل شد و تلاش کرد، این موفقیت ها را بدون نتیجه بگذارد تا بلکه بتواند با اعمال فشار علیه کرانه باختری در ماه گذشته و سپس شروع جنگ علیه غزه، بتواند وحدت ملی و مقاومت را هدف قرار دهد. در واقع این همان ماهیت حقیقی دشمن ما است که همیشه مشغول تجاوز علیه سرزمین و ملت فلسطین است.
 
ما می خواهیم در دیدارهایمان با آقای محمود عباس دو مساله را بررسی کنیم. مساله اول این است که چگونه می توان مراحل آشتی ملی را ادامه و توافقات در این زمینه را عملی کنیم و مساله دوم این که چگونه می توانیم به شکل یکپارچه، جنگ علیه غزه را متوقف کنیم.
همچنین مسائلی از قبیل این که چگونه بتوانیم درباره موضوعات کرانه باختری به وحدت نظر برسیم، چگونه به این تجاوزات پاسخ دهیم و به توافقی که خواسته های ملت فلسطین را برآورده کند، برسیم .
 
ما مسائل بسیاری داریم که باید با همیاری سایر گروههای سیاسی فلسطین حل و فصل شود تا بتوانیم به یک وحدت رویه برسیم .
مسائل دیگری از قبیل این که چگونه در کنار هم مبارزه کنیم. چگونه به یک راهبرد مبارزاتی نشأت گرفته از مقاومت، برسیم و این که چگونه می توانیم نظر مشترک در تصمیم گیری های سیاسی داشته باشیم تا ضامن منافع ملت فلسطین شویم.
 
همچنین ما باید راهکارهای مقابله با فشارهای رژیم صهیونیستی در سایه جانبداری جامعه جهانی و آمریکا از این رژیم را بررسی کنیم .
بنابراین به اعتقاد ما در این مرحله، ما باید به مسائل داخلی خودمان بیشتر توجه کنیم تا به یاری خداوند توان بیشتری برای مقابله با تجاوزات و جنگ رژیم صهیونیستی بدست آوریم.
 
خبرنگار:
من از صحبت های شما این طور برداشت کردم که اولویت نخست حماس مبارزه است و نه مذاکره ؟
 
خالد مشعل:
بله درست است. مقاومت راهبرد ما در پیکار با دشمن است و ما باید دشمن را مجبور کنیم که از موضع ضعف در پای میز مذاکره مجبور شود که به ما امتیاز بدهد و در این حال است که مذاکره با دشمنان معنا پیدا می کند.
همانطور که حضرت پیامبر (ص) با دشمنان خود وارد مذاکره شد و قرآن کریم با صراحت درباره این مساله صحبت کرد.
بنابر این راهکار درست این است که شما باید در ابتدا تا جائی که امکان دارد توان و امکانات برای مقابله با اشغالگر و متجاوز فراهم کنید تا در مقابل فشار صهیونیست ها مجبور به تسلیم نشوید،  در آن هنگام مذاکره دارای مفهوم و ارزش می شود. اما پیش از آن ، مذاکره هیچ ارزشی نخواهد داشت.
همچنین بی نتیجه بودن مذاکرات بدون فراهم شدن این مقدمات از سوی فلسطینی ها پیش از این آزموده شده و صهیونیست ها تنها با ضربه و فشار مقاومت حاضر به تسلیم هستند.
 
خبرنگار:
آیا همکاران شما در تشکیلات خودگردان هم مثل شما فکر می کنند؟
 
خالد مشعل:
فلسطین شاهد تجربه طولانی در زمینه مبارزات و فعالیتهای سیاسی مختلف بوده است. در فلسطین احزاب، جنبش ها و شخصیت های مختلفی وجود دارد. همچنین رویکردهای متفاوتی در این کشور وجود دارد.
بنابراین نمی توان گفت که همه ما یک رویکرد و موضع واحدی داریم. بلکه رویکردهای متفاوتی وجود دارد. حتی اختلاف نظر نیز درباره برخی از این مسائل هم وجود دارد.
با این حال می توانم بگویم که بخش اعظم جریان های سیاسی فلسطین به ویژه در سال های گذشته، باورهایشان نسبت به ثمر بخش بودن مقاومت افزایش یافته و به این نتیجه رسیده اند که مقاومت همان راه درست و کارآمد برای بازیافتن حقوق ملت ماست.
 
بنابراین می توان گفت که بیشتر جریانات سیاسی در این راستا حرکت می کنند، اما بدون شک آراء و افکار متفاوت دیگری هم وجود دارد که ما به آن احترام می گذاریم.  خوشبختانه ما در فلسطین عادت کرده ایم چگونه با وجود این اختلاف دیدگاه ها بتوانیم با گفتگو و نه درگیری در کنار هم باشیم ، زیرا تنها درگیری و جنگ ما باید با رژیم اشغالگر و متجاوز باشد.
 
خبرنگار:
در جریان برقراری اتش بس مصر و قطر طرح هائی ارائه کردند، کدامیک از این طرح ها با برنامه شما تطابق دارد؟
 
خالد مشعل:
ما اهداف مشخصی داریم و صرف نظر از وسیله و راه رسیدن به آن، بر دستیابی به  اهداف مورد نظر، اصرار داریم.هدف ما توقف تجاوزگری ، اجابت درخواست فلسطینیان، و در راس همه  آنها، بر داشته شدن تحریم ها از غزه است.اما چطور؟! ؛ از طریق حوادث جاری در مصر و تظاهراتی که در مخالفت با تجاوزات رژیم صهیونیستی در این کشور در جریان است  یا  مذاکراتی با میانجیگری مصر  و یا با تلاش هایی  که  قطر و ترکیه در این خصوص انجام داده اند و یا از هر طریق دیگر.
در هر حال، ما از هر تلاشی که در راستای تحقق خواسته فلسطینیان باشد، استقبال می کنیم.
 
خبرنگار:
آیا تجربه همکاری گروه های فلسطینی در آینده تکرار خواهد شد و  می تواند فلسطین را از این  وضعیت بیرون آورد؟
 
خالد مشعل:
همانطور که در جنگ اخیر مشاهده کردید، همکاری گروه های فلسطینی با یکدیگر، در این میدان،  دو شکل و حالت دارد. حالت اول؛ همکاری و هماهنگی در حوزه میدانی، در دفاع از مردم غزه در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر، که  در جنگ اخیر بین ما و گردان القسام و جنبش جهاد اسلامی  و شاخه نظامی سرایا القدس،  و برادرانمان در جبهه ملی و دموکراتیک  و نیز گردان های صلاح الدین و دیگر گروه های مقاومت در نوار غزه،  به شکل  خاصی انجام شد. شکل دیگر همکاری، همکاری سیاسی است. همانطور که در مذاکرات غیر مستقیم  بیان شد، ما با جنبش فتح و سازمان های آزادی بخش و جنبش جهاد اسلامی،  موضعی واحد اتخاذ کردیم تا به حقوق و خواسته هایمان دست یابیم.اینها همکاری  میدانی و سیاسی گروه های فلسطینی  در داخل فلسطین است  و اما همکاری در خارج از فلسطین. ما معتقدیم که مسئله فلسطین مسئله امت عربی و اسلامی است و ما از تلاش همه کشورها و جنبش ها و گروه ها ، در این زمینه، استقبال می کنیم. جنگ فلسطین، جنگ امت اسلام است، چرا که فلسطین و قدس و مسجد الاقصی،  قلب امت اسلام است و رژیم صهیونیستی، تهدیدی برای همه امت اسلام  به شمار می رود.بنابراین ما همیشه از  تلاش ها و همکاری های همه گروه ها، در  جنگ فلسطین ،  استقبال می کنیم.
 
خبرنگار:
درباره همکاری گروه هایی مثل حزب الله با مقاومت چه برنامه ای دارید؟
 
خالد مشعل:
شما می دانید که ما از سالیان طولانی با حزب الله ، رابطه  داشته و هنوز هم  این روابط پا بر جاست. حزب الله از دهه 80   در حال مبارزه  با رژیم اشغالگر است.حزب الله در سال 2006   با این رژیم  وارد جنگ شد و ما هم در جبهه فلسطین ، در سال های 2000 و 2008 و 2009 و 2012 رو در روی صهیونیست ها ایستادیم .
در واقع هر یک از ما، در جبهه خود، به مقاومت در برابر  این رژیم پرداخت و به یاری خدا، همانطور که  به شما گفتم ما تاکید داریم که همه  تلاش ها اگر متحد و یکپارچه روی دهند نتیجه ان فتح و پیروزی برای جبهه اسلام است.
 
خبرنگار:
آیا در این زمینه گام هایی برداشته شده ؟
 
خالد مشعل:
این باور من و همه برادرانم در این جنبش است که  گروه های مختلف امت عربی و اسلامی در  یک جبهه در مبارزه با رژیم صهیونیستی همکاری کنند.
ایمان داریم که جنگ واقعی  که جا دارد همگان در آن مشارکت کنند  جنگ با اشغالگران صهیوینستی است که  نه فقط فلسطین، بلکه همه امت اسلام را، تهدید می کند.
 
خبرنگار:
تاثیر مقاومت مردم غزه بر مردم کرانه باختری چگونه بوده و چشم آنداز آینده جنبش های آزادیبخش و مقاومت را در کرانه باختری چگونه می بینید؟
 
خالد مشعل:
شما می دانید که کرانه غربی نیز از اشغالگری های  مستقیم رژیم صهیونیستی، شهرک سازی ها، ساخت دیوار حائل، سرقت زمین ها،  یهودی سازی به ویژه در قدس و مسجدالاقصی، تقسیم کرانه غربی و تجاوزگری های شهرک نشینان،  رنج می برد.
 
بیش از 6000  فلسطینی در بازداشت به سر می برند.کرانه غربی در این زمینه، مشکلات زیادی دارد. بنابراین انگیزه مقاومت و جهاد و مبارزه با نیروهای اشغالگر، در بین مردم کرانه غربی،  زیاد است.اما بمباران مناطق کرانه غربی  توسط دشمن و  تدابیر امنیتی شدید،  از جنبه های مختلفی،که نمی خواهم بیشتر از این آنرا باز کنم،  بدون تردید عرصه را بر مردم کرانه غربی تنگ کرده است ولی هنوز فرصت و زمینه ، برای از سر گیری مقاومت در این منطقه دست نداده است.
با جنایاتی که این رژیم در حق مردم کرانه غربی مرتکب شده، طبیعی است که در نهایت  با مقاومت و خشم فلسطینیان ، رو به رو خواهد شد؛ همان طور که در دو ماه گذشته ، شاهد آن بودیم.
مبارزه  در کرانه غربی، جریان دارد  و ما چیزی بر آن نخواهیم افزود.جنگ غزه و اقدامات مقاومت در غزه، روح ملی را در کرانه غربی و همه فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی و آزادگان جهان بیدار خواهد کرد و بدون تردید ، صلابت مردم کرانه غربی  و اعتماد آنها را به مقاومت، افزایش خواهد داد. من مطمئن هستم  جنگ غزه بازتاب ها و آثاری  از خود بر جا خواهد گذاشت که به زودی تعبیر ان  در کرانه غربی  نمود خواهد یافت به ویژه  که  عواملی در کرانه غربی حضور دارند که مردم را به مبارزه با رژیم اشغالگر و شهرک های صهیوینست نشین آن، فرا می خوانند.
ملت اصیل فلسطین که سالیان طولانی، در مقابل اشغالگران مقاومت کرده اند تا پایان اشغالگری های رژیم صهیونیستی ، مبارزه را متوقف نخواهند کرد.
 
خبرنگار:
بسته بودن راه های ارتباط زمینی و هوایی و دریایی  یکی از مشکلات مردم غزه است آیا دولت مصر اقدام جدی برای بازکردن گذرگاه رفح انجام داده است. 
 
خالد مشعل:
برادر عزیز !  بین غزه و رژیم صهیونیستی  چندین  گذرگاه قرار دارد و ما در پی آنیم که این گذرگاه ها باز شوند.بین غزه و مصر، فقط یک گذرگاه قرار دارد، که گذرگاه رفح است.و این مسئله ای بین فلسطین و مصر است و ما از برادرانمان در مصر می خواهیم که  این گذرگاه را باز کنند.
امت اسلام و مصر در این خصوص، مسئولند و این بخشی از مسئولیت آنهاست و ملت فلسطین در غزه نیاز دارند که این گذرگاه ها  به ویژه گذرگاه رفح، که دروازه غزه به همه کشور هاست، باز شود و ما امیدواریم که به زودی به این هدف دست یابیم.
 
خبرنگار:
چرا دولت مصر در بازکردن آن تعلل می کند؟
 
خالد مشعل :
نمی خواهم  در رسانه، مستقیما، به این موضوع بپردازم. اما با مقامات مصر در این خصوص گفتگوهایی انجام شده و گروه های فلسطینی  مصمم هستند که این موضوع را با مقامات مصر حل کنند.
 
خبرنگار:
آیا دیگر کشورهای عربی هم گام جدی برای رفع محاصره غزه برداشته اند ؟
 
خالد مشعل:
برخی کشورهای  اسلامی و عربی ،  با ارسال کمک  ، و با  دفاع از خواسته ملت فلسطین و بر داشته شدن محاصره غزه، و  باز شدن گذرگاه ها و پایان دادن به محاصره، برای یاری مردم فلسطین، تلاش هایی  صورت دادند. موضعگیری های خوبی هم از سوی کشورهای عربی و اسلامی صورت گرفت اما بی توجهی ها و بی مبالاتی هایی هم دیده شد اما ، خدا رو شکر اکثر ملت های عربی و اسلامی در مبارزه با این دشمن اشغالگر، در کنار ملت فلسطین هستند و ما از همه تلاش هایی که در این زمینه صورت گیرد استقبال می کنیم و کسانی را که در این امر کوتاهی کردند را به خداوند بزرگ  و  تاریخ واگذار می کنیم.
 
خبرنگار:
انتظار افکار عمومی از سازمان های بین المللی و نهادهای حقوق بشری این بود که در جنگ غزه وارد شوند و مانع از جنایات رژیم صهیونیستی شوند اما سکوت کردند علت این تعلل چیست ؟
 
خالد مشعل:
ابرقدرت ها و سازمان ملل،  در این خصوص کوتاهی کردند و برابر  جنایت های دشمن صهیونیستی ، سکوت کردند.جوامع غربی حتی هدف قرار گرفتن بیمارستان ها و انهدام خانه های مسکونی و نیز هولوکاستی که ارتش اشغالگر صهیونیست علیه فلسطینیان به راه انداخت را ندیدند و در واقع کاری نکردند. امروز همه این را می دانند..
 
من فکر می کنم این سکوت بی شرمانه غرب که همواره سیاست سازمان های غربی مدعی حقوق بشر بوده ، لکه ننگی بر پیشانی آنهاست. همانطور که می دانید ما از زمان پیدایش مسئله فلسطین، از این موضوع، رنج می بریم.
از دهه های 20 و 30 و 40  که،  فلسطین  تحت الحمایه انگلیس قرار گرفت و از سال 48 و اشغال فلسطین توسط رژیم اشغالگر ، ما از اقدامات جانبدارانه این سازمان ها درباره رژیم صهیونیستی و کوتاهی آنان در قبال ملت فلسطین، رنج می بریم.
اما در سال های  اخیر شاهد بودیم  قبح و زشتی سیمای عملکرد رژیم صهیونیستی در اذهان  عمومی جامعه بین الملل افزایش یافته است که البته ناشی از  تشدید جنایات این رژیم به ویژه جنایت در حق شهروندان غیر نظامی در جنگ های ادامه دار و سیاست  شهرک سازی ها  و همچنین جهاد فلسطینیانی بود که پیامشان را  به صورت های مختلف،به گوش جهانیان رساندند. هر چند که ما از جانبداری بسیاری از این سازمان های بین المللی رنج بردیم اما امروز،  شاهد پیشرفت های مهمی در سطح بین المللی، نخبگان و دانشگاهیان هستیم که رژیم اسرائیل را از نظر اقتصادی و  فرهنگی تحریم می کنند و ما نیز مشوق آنها بوده و امت عربی و اسلامی باید  با هدایت این جنگ ،  در این زمینه، در جهان، الگو باشد.
 
خبرنگار:
باتوجه به اینکه اقدام رژیم صهیونیستی در غزه یک نسل کشی است ، آیا شما برنامه ای دارید که رژیم صهیونیستی را به دادگاه جنایتکاران جنگی بکشانید ؟
 
خالد مشعل:
نقل قولی معروف می گوید : " کسی که  مطمئن باشد مجازات نمی شود، بی ادبی می کند."
 
رژیم صهیوینستی هم به علت ضعف و ناتوانی جامعه بین الملل، مطمئن است که عقوبت و مجازاتی در کار نیست و جانبداری کامل آمریکا و غرب از  سیاست های رژیم اسرائیل این رژیم را در جنایت هایش  گستاخ کرده .
اکنون زمان آن رسیده است که این دشمن مجازات شود و خدا را شکر، که اذهان عمومی، به این باور رسیده است که سران دشمن صهیونیستی به عنوان جنایتکاران جنگی ، باید مجازات شوند و ما از تشکیلات  خودگردان فلسطین، بعد از اینکه فلسطین به  عنوان  دولت عضو ناظر سازمان ملل متحد در آمد،خواستیم که  به قرارداد کنوانسیون رم بپیوندد و اجازه دهند  که  سران دشمن صهیونیستی را به عنوان جنایتکار جنگی، به  دادگاه جنایات  بین المللی  بکشانند. به یاری خدا به زودی در این خصوص اقدامات لازم انجام خواهد شد.
 
خبرنگار:
ارزیابی شما از همکاری ایران و حماس و نقش ایران در پیروزی مقاومت چیست ؟
 
خالد مشعل:
همان طور که می دانید ما از دهه 90 میلادی ،روابط بسیار خوبی با جمهوری اسلامی ایران داریم و ما از کمک های مالی و نظامی ایران بر خوردار بوده ایم و این امر در پیشرفت های مقاومت تاثیر گذار و از نظر ما بسیار عالی بوده.
 
البته در سال های اخیر،در برخی موارد اختلاف نظر هایی با تهران به وجود آمد  که البته ربطی به مسئله فلسطین ندارد، و همچنین در خصوص موضوع سوریه،اختلافاتی روی داد که بر روابط ما تاثیر گذاشت اما در نهایت ما به وحدت و اتحاد امت اسلام در جنگ فلسطین، و بر ادامه روابط با همه  امت  اسلامی  از جمله ایران، تاکید داریم.
 
پیام ما به ملت ایران آن است که جنگ با اسرائیل ، جنگ همه امت اسلامی و عربی از جمله ملت ایران با صهیونیستهاست. ما از ملت ایران به خاطر همه حمایت هایی  که در گذشته از ما داشتند ، قدردانی می کنیم و امیدواریم که امروز، در مبارزه با خطر صهیونیستی که همگان را تهدید می کند،  امت اسلام، متحد و یکپارچه، از درگیری ها و اختلافات حاشیه ای و درگیری های فرقه ای و دینی خارج شود.
 
باوجود همه اختلافات طایفه ای و مذهبی و نژادی، امتی واحد هستیم و اولویت آن است که در مبارزه با رژیم صهیوینستی ، در سرزمین فلسطین، متحد شویم و با کنار گذاشتن اختلافات، و حفظ  امنیت و ثبات ، آرمان ها ، حقوق و مصالح امت های عربی و اسلامی را محقق کنیم و برای  نبرد با رژیم صهیوینستی، آماده باشیم.