به گزارش خبرنگار مهر، حسن صالحی در نشست خبری خود که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر آلودگی ماهی تیلاپیا و انتقاداتی که از سازمان شیلات در رابطه با پرورش این ماهی انجام شده است، افزود: تولید ماهی تیلاپیا در سال 1990، 470 هزار تن بوده که این میزان در سال 2012 به 4 میلیون تن افزایش یافته است، ضمن اینکه سازمان خوار و بار کشاورزی (فائو) پیش بینی کرده تولید تیلاپیا در سال 2030 به 15 میلیون تن برسد.
وی با بیان اینکه 100 کشور جهان تیلاپیا پرورش می دهند، اظهار کرد: ما نمی توانیم از این مساله غافل شویم. سال گذشته 6 هزار فیله تیلاپیا وارد کشور شده و مردم آنها را مصرف کرده اند. بنابراین، ما نمی توانیم اجازه بدهیم ارز مملکت به خارج برود و در جیب بیگانگان قرار بگیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: کشور ما پتانسیل تولید این ماهی را دارد، البته سازمان محیط زیست در این زمینه نگرانی هایی دارد که ما آن نگرانی ها را قبول داریم اما باید با تعامل با یکدیگر آنها را برطرف کنیم.
وی افزود: سازمان محیط زیست نگران آن است که ممکن است بچه ماهی تیلاپیا به رودخانه های کشور راه پیدا کند و با توجه تکثیر زیادی که دارد به نسلهای آبزیان ما زیان وارد کند اما ما در تلاش هستیم که از این موضوع جلوگیری کنیم و گونه ای را تولید کنیم که امکان تکثیر نداشته باشد.
رئیس سازمان شیلات اضافه کرد: یکی از هدفهای جدی ما این است که تشکلهای شیلاتی را در همه زمینه ها مشارکت دهیم. حدود 120 لنگرگاه برای تغذیه آبزیان و 73 بندر صیادی درکشور وجود دارد که ما مدیریت 37 مورد از این بندرها را به تشکلها واگذار کرده ایم.
وی، صادرات 70 هزار تن آبزی در سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و افزود: ارزش این صادرات 304 میلیون دلار بوده است و ما پیش بینی می کنیم میزان صادرات سال 93 بیش از این باشد؛ به ویژه در زمینه خاویار پرورشی و میگو با افزایش بیش از 20 تا 25 درصد در حجم و ارزش مواجه خواهیم بود.
صالحی با بیان اینکه بازار مسکو بازاری بزرگ و رو به رشد برای آبزیان است، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور در حال تلاش است که موافقت نامه صادرات آبزیان به روسیه را نهایی کند که در صورت توافق نهایی، برآورد ما این است که می توانیم تا مرز 5 هزار تن میگو به روسیه صادر کنیم.
رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه تا پایان سال 92 حدود 880 هزار تن انواع آبزی در دریاها و صنعت آبزی پروری کشور تولید شده است، گفت: 550 هزار تن از این میزان مربوط به صید و 380 هزار تن آن مربوط به آبزی پروری است، ضمن این که ما در صید 3 درصد و در آبزی پروری 10 درصد رشد داشتیم.
صالحی، هدف سازمان شیلات را در بحث آبزی پروری جدی اعلام کرد و افزود: سال گذشته بیش از 140 هزار تن ماهی سردابی، بیش از 170 هزار تن ماهیان گرمابی و 500 تن ماهیان خاویاری در کشور تولید شد.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: فاز اول یکی از بزرگترین مزارع پرورش ماهی خاویاری طی هفته دولت در استان مازندران به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به روند صعودی پرورش میگو در کشور، اضافه کرد: طی سال 92، 13 هزار تن میگو در ایران تولید شد که پیش بینی می شود این میزان به بیش از 15 هزار تن افزایش یابد.