قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم تغییر الگوی کشت در این استان را امری ضروری عنوان کرد.

محمودعلی رکنی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت افزود: با توجه به محدودیت منابع آب در استان قم باید اقدامات مدیریتی انجام داد که یکی از آنها تغییر الگوی کشت است.

وی با تأکید بر اینکه باید با تغییر الگوی کشت از کشاوری زراعت به سمت باغداری پیش رفت، گفت: استفاده از شیوه‌ها و روش‌های آبیاری نوین یکی دیگر از اقدامات است که با توجه به محدودیت منابع آب باید انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم بیان کرد: بیش از 90 درصد از مصرف آب در حوزه کشاورزی است پس باید اعمال مدیریت در حوزه منابع آب در بخش کشاورزی متمرکز شود.

وی با بیان اینکه میزان تبخیر آب در سال چهار هزار میلی متر است که باید با آبیاری نوین اعمال مدیریت شود، افزود: با مدیریت آبیاری در بخش کشاورزی می توان 40 درصد در میزان مصرف آب صرفه جویی کرد.

رکنی بیان کرد: باید مدیریت منابع آب، تقویت ذخایر آب زیرزمینی، گسترش فضای سبز و گسترش باغداری با توجه به محدودیت منابع آب در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: بخش های اجرایی باید با مشارکت مردم به سمت گسترش فضای سبز و مدیریت منابع آب و احیای تالاب‌ها حرکت کنند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست قم افزود: بیشتر تولید زیستی پس از جنگل‌های استوایی مربوط به تالاب‌ها است که با احیای تالاب‌ها می‌توان تولید زیستی را گسترش داد.

وی در پایان بر لزوم تقویت ذخایر آب‌های زیرزمینی تأکید کرد.