ایران خواستار توازن در مبادلات و تراز تجاری با کشور برزیل به خصوص در عرصه کشاورزی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن یونس سینکی در نشست مسوولان وزارت جهادکشاورزی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در حوزه کشاورزی، گفت: باتوجه به ظرفیت‌های کشاورزی در ایران، سطح همکاری‌ها قابل قبول نیست و میان صادرات و واردات از برزیل توازنی وجود ندارد.

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی افزود: باتوجه به کیفیت عالی محصولات ایران همچون پسته، زعفران، کشمش و خرما انتظار داریم زمینه صادرات این محصولات به برزیل فراهم شود.

وی ادامه داد: ایران دارای ظرفیت‌های اقتصادی درزمینه صادرات نفت و پتروشیمی است و برزیل می تواند با واردات نفت و پتروشیمی از کشور ما و تهاتر با نیازهای وارداتی‌مان، همکاری‌ها را به طور منطقی گسترش دهد.

وی با بیان این که کشت فراسرزمینی از سیاست‌های جدی دولت و وزارت جهادکشاورزی است، اظهار داشت: 22 درصد کل زمین‌های کشاورزی مستعد دنیا معادل 400 میلیون هکتار در برزیل واقع شده است و می‌طلبد ما برای کشت فرا سرزمینی از این ظرفیت برزیل استفاده کنیم.

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی ضمن اعلام درخواست ایران برای انتقال تکنولوژی و فن آوری از برزیل در عرصه کشاورزی گفت: برزیل می‌تواند از طریق انتقال دانش فنی تولید و تکثیر گونه‌های گرمسیری مانند انبه، موز، خرمالو و به ظرفیت های تولید ایران کمک کند.

سینکی اذعان داشت: این نوع رفتارهای ساختاری، ضمانتی برای کارکردهای زمانی میان دو کشور و شروع منطقی برای توسعه تجارت است. وی اضافه کرد: ما نیروی انسانی تحصیلکرده درحوزه مهندس کشاورزی و صنایع کشاورزی داریم که سرمایه قابل اتکا است و انتظار داریم برای ورود این سرمایه انسانی به سرزمین عملیاتی کشاورزی برزیل تصمیماتی اتخاذ شود و در عین حال انتقال تکنولوژی نیز از کشور برزیل به ایران صورت گرفت.

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی در ادامه تحریم‌های دوست روابط جدیدی ایجاد خواهیم کرد با این هدف که بن بست های تحمیلی ما باز شود.

وی برقراری خط اعتباری برای تسهیل روابط تجاری میان دو کشور را ضروری خواند وابراز امیدواری کرد که گشایش خط اعتباری به تسهیل در زمینه تبادل ارزی میان ایران و برزیل کمک کند.

حسن رکنی معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی نیز با اشاره به این که 90 درصد واردات از برزیل به ایران صورت گرفته است بر لزوم توازن صادرات و واردات میان دوکشور تاکید کرد.

وی افزود: تا چندی پیش ایران واردکننده مرغ بوده که این روند منتفی شده است به طوری که ما نیاز به واردات مرغ نداریم. وی در عین حال خواستار سرمایه گذاری شرکت BRT برزیلی به منظور اصلاح ساختار و ایجاد ساختار جدید تولید طیور درایران شد و اذعان داشت: برزیل از این طریق می تواند به زنجیره تولید طیور ایران کمک و زمینه صادرات ما را به کشورهای همسایه فراهم کند.

همچنین حسین صفایی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان این که ایران یکی از مصرف کننده های نهاده های دامی به خصوص ذرت و کنجاله سویا است، گفت: تشکل های کشاورزی ما خواستار یک ساختار ثابت و یک رژیم قرارداد طولانی مدت با اتحادیه های کشاورزی برزیل برای خرید و انتقال این نهاده ها به ایران هستند.

وی خواستار انتقال تکنولوژی تولید بذرهای اصلاح شده و ارقام دانه های روغنی به ایران شد و اذعان داشت: بررسی ها نشان می دهد که برزیل در این زمینه توانایی های خوبی دارد.

وی در همین حال بر همکاری مشترک میان شرکت های تولید بذر ذرت ایران و برزیل برای تولید ارقام هیبرید زودرس و خیلی زودرس و همکاری درزمینه تولید ارقام هیبرید دانه سویا و برنج بدون کاروزی ژنتیکی تاکید کرد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: همکاری مشترک شرکت تولیدکننده بوجاری و دانه‌های روغنی در تامین این دستگاه ها یا ساخت مشترک این دستگاه ها می تواند به ما در تامین نیازهای کشورهای اکو کمک کند.

وی ادامه داد: با انعقاد قراداد میان اتحادیه تولیدکنندگان ذرت و سویا در برزیلی و اتحادیه کشاورزی ایران در یک دوره میان مدت، صادرات ذرت و سویا می‌تواند به ایران صورت گیرد.