مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در مراسم تودیع و معارفه مدیران پایگاههای تاریخی قلعه فلک الافلاک و پلهای تاریخی لرستان با انتقاد از وضعیت مرمت آثار تاریخی لرستان در گذشته اظهار داشت: متاسفانه در برخی موارد بدون رعایت اصول کار مرمت آثار تاریخی در لرستان صورت گرفته است.
عبدالرضا مهاجری نژاد با تاکید بر اینکه وظیفه کارشناسان و متولیان در هنگام مرمت آثار تاریخی نظارت لازم است عنوان کرد: هیچ کاری در حوزه مرمت آثار تاریخی نباید بدون اصول و کار فنی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کسی حق دخل و تصرف در آثار تاریخی را ندارد تصریح کرد: در مرمت آثار تاریخی اختلاف سلیقه وجود دارد اما نباید این منجر شود که کار در چارچوب اصولی و فنی صورت نگیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با انتقاد از وضعیت مرمت قلعه فلک الافلاک در گذشته ادامه داد: کجای دنیا شما دیده اید در اثر تاریخی که "رمپ" دارد پله زده شود؟
مهاجری نژاد همچنین با طرح این سوال که چه کسی اجازه داده که روی طاق پل تاریخی و برای مرمت آن از سنگهای "معدنی" استفاده شود؟ گفت: باید در هنگام مرمت آثار تاریخی بحث کارگاهی و علمی صورت گیرد تا از تخریب آثار تاریخی و همچنین وارد شدن هزینه های مالی جلوگیری صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید ضوابط و اصول در کار مرمت آثار تاریخی رعایت شود گفت: هیچ کاری بدون عیب و ایراد نیست ولی باید با اقدامات لازم این ایرادات با کارهای علمی و کارشناسی به حداقل برسند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان همچنین به وضعیت بافتهای تاریخی در شهرهای خرم آباد و بروجرد اشاره کرد و گفت: بافت تاریخی شهر بروجرد یکی از با اصالت ترین و غنی ترین بافتهای کشور محسوب می شود.
مهاجری نژاد همچنین به بافت تاریخی شهر خرم آباد اشاره کرد و گفت: متاسفانه بافتهای تاریخی شهر خرم آباد نیز وضعیت مطلوبی ندارند و باید اقدامات لازم را برای حفاظت از آنها صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه مطابق قانون باید بافتهای تاریخی هر شهری یک شهردار داشته باشد گفت: باید با همکاری شهرداری، معاونت عمرانی استانداری لرستان و همچنین مدیریت ارشد استان برای بافتهای تاریخی دو شهر خرم آباد و بروجرد شهردار در نظر گرفته شود تا زمینه احیا و حفاظت از این بافتها فراهم شود.
این انتقادات مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در حالی مطرح می شود که پیش از این خبرگزاری مهر بارها در گزارشهای متعدد بر ضرورت نظارت بر روند مرمت آثار تاریخی این استان تاکید کرده بود.
در آخرین پیگیریها در این زمینه خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان "شاهکار مرمت تنها پل تمام سنگ دنیا/ پل جدیدی ساخته شد!" به عمق مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت پرداخت که متاسفانه مسئولان وقت با بی توجهی از کنار صورت مسئله ای اصلی یعنی مرمت غیراصولی بناهای تاریخی استان عبور کردند.