اسكندرلو عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي بر اهميت درك معاني قرآني براي دريافت ارزش ذاتي و معرفتي اين كتاب تأكيد كرد. با اين همه او افزود: از لحاظ علمي، الزامي است كه مراحل روخواني، تجويد و حفظ طي شوند تا فهم صحيحي از قرآن به دست آيد.

محمد جواد اسكندرلو عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه اظهار داشت: به لحاظ آگاهي از ارزش ذاتي و معرفتي قرآن كريم درك معنا در الويت است اما از لحاظ علمي لازم است كه مراحل روخواني، تجويد، حفظ و در مرحله آخر ترجمه و تفسير طي شوند .

اسكندرلو در ادامه تصريح كرد: طي مراحل از لحاظ علمي به معناي اهميت اندك تفسير نيست بلكه همه اين مراحل مقدمه اي براي رسيدن به درك درست از معاني قرآني و تفسير آن هستند و به همين جهت اين مقدمات در عرصه علمي بايد طي شوند . 

وي افزود: در مقام عمل نيز لازم است كه مراحلي اعم از روخواني ، قرائت، نگاه كردن به آيات قرآن و رعايت آداب قرآني طي شوند تا هر انسان مفاهيم قرآني را دريافت كند .

محمد جواد اسكندرلو در ادامه گفت: درك  معنا و تفسير در جهت ارتقاي سطح علم و معرفت مؤثر خواهند بود، توفيقي عملي ايجاد خواهد شد و زمينه هاي تبليغ قرآن فراهم مي شود.

اسكندرلو در ادامه قرآن را كتاب هدايت و روشنگري اعلام كرد و افزود: ماه رمضان ، ماه بهار قرآن است، به منظور آنكه مردم در تمام ايام از غفلت بيرون آيند و نسبت به قرآن  گرايش علمي و عملي داشته باشند، بر عهده مسئولان فرهنگي جامعه است كه توجه مردم را به سوي برنامه هاي قرآني معطوف كرده و آنان را در اين جهت هدايت كنند .

عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي با تأكيد بر اهميت اين مسابقات گفت: اگرچه كه اين مسابقات اهميت بسياري دارند اما نبايد به حفظ و قرائت محدود شوند، لازم است كه به  درك معنا و تفسير قرآن توجه شود تا اين مفاهيم در زندگي جاري افراد نيز جنبه عملي و كاربردي  پيدا كنند .

وي به درگيري انسانها با مسائل دنيوي اشاره كرد و گفت: وقتي اين غفلت از ميان برود، احساس  مسئوليت ايجاد مي شود. در همين راستا قرآن كريم  در جنبه هاي نظري و عملي در امر غفلت زدايي مؤثر خواهد بود . 

محمد جواد اسكندرلو به عنوان پيشنهاد گفت: در نظر گرفتن سفرهاي زيارتي براي نفرات برگزيده مسابقات، انگيره بيشتري را در آنان ايجاد خواهد كرد و شوق فراگيري قرآن را در آنان حفظ مي كند.