به گزارش خبرنگار مهر، محمد ابراهیم مداحی عصر چهارشنبه در حاشیه نشست اقتصاد مقاومتی در رشت افزود: در حال حاضر هزار واحد دانشگاهی در کشور وجود دارد که این دانشگاه ها ماموریت محور نیستند.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه های ایران باید ماموریت محور باشند، اظهارداشت: دانشگاه ها باید بیشتر به پژوهشکده ها تکیه و این مراکز را تقویت کنند.
مسئول دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پژوهشکده ها باید مبتنی به محصولات استراتژیک باشند، گفت: واحدهای دانشگاهی گیلان باید بر روی محصولات راهبردی استان متمرکز شوند.
وی همچنین اظهارداشت: افزون بر 40 تا 50 محصول استراتژیک در کشور وجود دارد که این محصولات در گذشته سهم عمده ای در بازار داخلی و خارجی داشته اند متاسفانه امروز هیچ جایی نه در بازار داخلی و نه در بازار خارجی دارند.
مداحی با اشاره به اینکه از خام فروشی مواد اولیه باید به شدت پرهیز شود، افزود: با پیشرفت علوم بشری، کاربرد دانش در زندگی انسان امروزه در تمام عرصه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی افزایش یافته و اقتصاد مبتنی بر علم و دانش و ضرورت توسعه شرکت های دانش بنیان در عرصه های اقتصادی اهمیت زیادی یافته است.
وی تصریح کرد: در این عرصه شرکت های دانش بنیان می توانند موجب تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافته ها و نتایج جدید اقتصادی شوند، این یافته ها می تواند در اجرای اصول اقتصاد مقاومتی مورد استفاده قرار گیرد.
مسئول دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان داشت: شرکت های دانش بنیان از بهترین مظاهر و موثرترین مولفه های اقتصاد مقاومتی هستند که می توانند اقتصاد مقاومتی را پایدارتر کنند.
وی همچنین با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از سیاست گذاری و گفتمان باید به فرهنگ غالب در عرصه اقتصاد تبدیل شود بر ضرورت رفع آسیب ها، چالش ها و موانع پیشروی اقتصاد مقاومتی در جامعه تاکید کرد.
مداحی ساختار اقتصاد ایران را التقاطی دانست و گفت: همچنین اقتصاد کشور مبتنی بر آمایش نبوده از اینرو می طلبد مسئولان چاره اندیشی اساسی در این زمینه داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه 40 درصد از اقتصاد کشور (25 درصد نفت و 15 درصد کشاورزی ) به دولت مالیات پرداخت نمی کند، افزود: متاسفانه فرهنگ مالیات گیری و مالیات دهی در جامعه بسیار ضعیف است که باید تقویت شود.
مسئول دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلام اینکه قاعده هرم اقتصادی کشور مردم هستند، یادآورشد: اگر اقتصاد مبتنی بر مردم باشد متعادل و در غیر این صورت متزلزل خواهد بود.