معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه کمیته ای متشکل از 6 وزارتخانه درگیر اجرای طرح های کلان ملی می شوند، گفت:هیچ کدام از طرحهای کلان ملی حذف نخواهند شد و ما هیچ ذهنیتی برای حذف این طرح ملی نداریم.

دکتر وحید احمدی در حاشیه صد و بیست و دومین جلسه کمیسون دائمی عتف در خصوص گزارش این جلسه توضیح داد و گفت:در این جلسه قرار بود که سه موضوع گزارشی از شانزدهمین جلسه شورایعالی عتف، مناطق ویژه علم و فناوری و آیین نامه کارگروههای تخصصی مطرح شودکه موضوع سوم مورد بررسی قرار نگرفت.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه در خصوص مصوبه شورایعالی و تشکیل کارگروهی متشکل از وزرای علوم تحقیقات و فناوری، نیرو، نفت، صنعت و معدن، ارتباطات و فناوری اطلاعات، دفاع ،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین معاون برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهوری و روسای دانشگاههای تهران، امیرکبیر، علامه طباطبایی، دانشگاه آزاد است که نحوه تامین اعتبار ،اصلاح ساختار، مدیریت و تعامل طرح های کلان ملی را مورد بررسی قرار دهند.

وی  با بیان اینکه در این کمیسیون چهار کمیته تخصصی جهت تصمیم گیری صحیح کارگروهها پیشنهاد شده، اظهار داشت: این کمیته ها متشکل از کارگروههای تدوین آیین نامه، ساختار مدیریت طرح های کلان، آیین نامه نظارت و مالکیت فکری هستند.

وی در ادامه گفت: این چهار گروه در این جلسه کمیسیون دائمی تصویب شد و اعضای کمیسیون تاکید داشتند که اعضای اجرایی حتما در این کارگروهها فعالیت داشته باشند و دستگاههای اجرایی باید نمایندگان خود را معرفی کنند.

احمدی اذعان داشت: ظرف یک تا دو هفته آینده برنامه ها و محتوای کارگروههای ارزیابی و طرح ها مشخص شود تا طرح ها به کارگروههای اصلی بروند.

وی از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه را مناطق ویژه فناوری مطرح کرد و اظهار داشت: یکی از موضوعات حساسی که مورد نیاز مملکت است مناطق ویژه فناوری هستند که آیین نامه آن هم در دولت تصویب و ابلاغ شده است.

وحید احمدی یادآورشد: مناطق ویژه فناوری یکی از نقاط قوت مصوبات و قوانین پیشرفته کشور ماست که همتراز با دنیای پیشرفته است .

معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید داشت: اقتصاد دانش بنیان به معنی آن است که علم و فناوری پایه قضیه مناطق ویژه فناوری باشد که به همین منظور کریدور های علم و فناوری مطرح شد.

وی با بیان اینکه کریدور های علم و فناوری در کشورهای بزرگی مانند چین ،مالزی و کره و بسیاری از کشورها سرمایه گذاری شده است افزود: برای اینکه پارک ها،دانشگاهها زیرساخت علمی و پژوهشی داشته باشند کریدور های علم و فناوری را مطرح کردیم.

وی با شاره به اینکه در سال های قبل پنج استان به طرق مختلفی مجوز هایی برای کریدور علم و فناوری گرفته اند عنوان کرد: اصفهان،آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، بوشهر و یزد اقداماتی را در این جهت صورت داده اند که به دلایلی هنوز فعال نشده اند.

احمدی با اشاره به این مطلب گفت:ضرورت کریدور در استان ها وجود دارد تا از پتانسیل ها به خوبی استفاده شود.

وی با بیان اینکه برخی استانها فکر می کنند برای کریدور به پول، زمین  جدید و مواردی از این دست نیاز است، اعلام کرد:مفهوم کریدور مجموعه ای از امکانات  و زیر ساخت های موجود با روابط جدید است و نیازی به امکانات جدید نیست.

تعداد طرح های کلان ملی کاهش پیدا نمی کند

احمدی در خصوص طرح های کلان ملی اذعان داشت: تعداد طرح های کلان ملی به هیچ عنوان کاهش پیدا نمی کند و 47 طرح اجرایی خواهند شد و ذهنیتی برای حذف طرح های کلان ملی نداریم. همچنین کارگروهها هیچ طرحی را رد نکرده اند.

وی گفت:طبق گزارشات ما تا کنون 23 طرح کلان ملی مورد حمایت قطعی و رسمی دستگاههای اجرایی قرار گرفته اند.ما در تماس با دستگاههای اجرایی هستیم تا از چگونگی قبولی طرح های کلان و حمایت از آنها مطلع شویم.

وی در خصوص طرح های کلانی که در حوزه علوم انسانی هستند نیز خاطر نشان کرد:دستگاههای اجرایی ممکن است این طرح ها را مورد حمایت قرار ندهند ولی شاید 50 درصدی که از سوی دستگاههای اجرایی قرار است طرح ها را مورد حمایت قرار دهد در خصوص طرح های علوم انسانی کاهش پیدا کند.

وی افزود: این کاهش تامین 50 درصدی در خصوص طرح های علوم انسانی در جلسه مطرح شد ولی به تصویب نرسیده است.